Friday, 20 October 2017

Ramai Yang Tak Tahu Pantai Cantik Ini Hanya Di Kuala Terengganu

Assalamualaikum semua , siapa sangka tempat yang sangat cantik seperti pulau ini sebenarnya terletak di kampung saya iaitu Chendering, kuala terengganu sahaja . tak payah dah pergi ke pulau untuk pemandangan yang cantik seperti ini .



Di hiasi dengan buai dan tempat duduk yang sangat cantik ini sebenarnya di bina oleh anak -anak muda sekampung . salah seorangnya adalah kawan sekolah saya sendiri . memang respect mereka bersungguh-sungguh membina tempat secantik ini .

Mereka ialah  Azmizi ( adikme) , hafiz ( peng) , khalil (kolil), farid (parid) , rohaizad(pok jat) dan wahad . Anak-anak muda ini memang berasal dari pantai chendering .

dan dipersisiran pantai pula kan mereka dirikan warong pata tok kita . jadi sambil-sambil menikmati pemandangan yang tenang dan damai bolehla kita minum-minum dan makan at warong pata tok kita.
kalau hari minggu jumaat dan sabtu tu memang ramai sangat orang datang . datang dari jauh pun ada tau.

jom kita selongkar gambar-gambar kat pata tok kita .

 Ramai betul yang datang . rasa tak puas la datang sekejap .









gambar ni cantikkan time air pasang ni memang tenang sangat . 


bila air surut juga cantik , nampak tenang dan mendamaikan .



burung yang berkicauan juga menumpang teduh di pantai nan indah ini




Indah sungguh alam ciptaan Allah . damai hati menikmati  matahari terbenam 






kat sebelah tu ada yang bola pantai 


haa ni pula warong tok kita . yang diperkatakan tu



 tenangkan .... sambil minum air kelapa sambil tengok pantai yang damai , memang winnn 


macam macam air ada boleh order 




satay ikan ...




haaa jom kita tengok semasa proses usaha -usaha membuat tempat yang cantik ini oleh group azmizi . gigih kan .. tahniah pada korang semua . 




inilah antara orang orang kuat yang membina buaian , tempat duduk dan sebagainya di  pata tok kita ini 


jadi pada sesiapa datang ke kuala terengganu rugi sangat lah kalau tak singgah pata tok kita ni . datangla singgah bergambar dan pekena celup tepung Sotong ,ikan pari, udang selain itu ada keropok cekodok, mee goreng, mee kari, bakso, laksa penang, lempeng nyor, roti canai, sosej, sate ikan bakor, loching, ayam goreng, jagung bakor, air pula abc, abj, air nyor, coconut shake, air panas/sejuk. oish banyak betul menu dia kan . 

ohhh lokasi kat mana ? 

kalau nak senang boleh je waze sekolah rendah chendering , kuala terengganu . sebab pantai ni depan sekolah rendah chendering . sekolah rendah saya tu . 

Atau , kalau dari bandar kuala terengganu terus je ke kuala ibai , terus lagi akan jumpa masjid terapung kan , terus lagi naik jambatan . turun jambatan boleh slow kan kereta akan jumpa masjid warna putih selepas masjid ada jalan pusing ke kiri , dan terus je sampai hujung jalan dan ada jumpa sekolah rendah , ambil ke kanan dan yeayyyy dah sampai ..

SELAMAT DATANG SEMAU KE KAMPUNG SAYA CHENDERING , KUALA TERENGGANU

ini sahaja dulu perkongsian kampung saya .

Saturday, 23 September 2017


Thursday, 7 September 2017

Mak besi Team Logo


Thursday, 24 August 2017

Cara Mandikan Bayi Baru Lahir Dengan Langkah Yang Betul

Kebiasaanya yang bergelar ibu untuk pertama kalinya memang buntu juga fikir macam mana nak memandikan bayi baru lahir dan dan dalam pantang, ya lah kan bayi masih kecil perlulah mandi dengan teliti dan betul. Malah tidak ketinggalan juga ibu-ibu yang sudah lama tidak melahirkan bayi dan terlupa cara mandikan bayi.

Jadi kat sini aizah ingin kongsikan beberapa panduan untuk mandikan bayi kita.

  .

Sebelum kita teruskan dengan langkah mandian bayi , ketahui dahulu tips tips penting ini :- 

Bayi yang baru lahir , tidak perlu terlalu kerap di mandikan ini untuk mencegah kulit bayi menjadi kering. Kita boleh mandikan bayi kita semasa waktu petang dan juga waktu pagi. Selain itu, ayahnya juga perlu bersiap sedia :) 

Jika baru selepas minum susu atau makan, jangan dimandikan terus bayi kita . Seeloknya tunggu dulu beberapa minit , ini adalah untuk bantu makanan atau susu yang di ambil sampai ke perut untuk dicerna.


Langkah-langkah Mandikan Bayi 


1) Keperluan Mandian 

Kita perlukan menyediakan siap-siap keperluan mandian dan selepas mandi untuk memudahkan kita nanti. Di antara keperluan itu sperti baju, shampoo, sabun , Tuala dan lain-lain. 

2) Air mandian 

Sediakan air mandian yang sesuai iaitu suhu air mandian ialah 32 - 37 darjah celcius . kita boleh menggunakan termometer untuk menentukan suhu air mandian bayi kita. Jika tiada alat termometer , kita boleh juga rasa suhu air mandian dengan gunakan siku uji air terlalu sejuk ( jangan terlalu sejuk) , terlalu panas ( jangan terlalu panas)  atau sedang elok (suam-suam kuku). Suhu air amat penting kerana kulit bayi masih nipis dan lembut . 

Sebelum letak bayi ke dalam tab , Tuangkan dahulu air sejuk ke dalam tab mandian, seterusnya baru tuangkan air panas . Bila suhu air sudah elok , baru masukkan bayi ke dalam tab . Jangan Sesekali letak bayi kita ke dalam tab dan membuka air paip yang sedang mengalir sebab suhu air mudah berubah dengan cepat . 

Kedalaman air pula kita boleh letak air sedalam sekitar 7-10 cm , atau sedang elok kita boleh mandikan bayi kita ukuran di lutut bayi, air jangan terlalu tinggi.

3) Persediaan 

Boleh membuka baju , seluar di atas tilam , lap dahulu punggung bayi sebelum masukkan ke dalam tab.

4) Cara mandikan , kita lihat video ini . 
Maaf video dalam bahasa indonesia , sebab saya tengok video ni sangat bagus dengan langkah demi langkah dan penerangan dari pihak profisional. jom tengok :) 





Jadi , selepas ini kita sudah ada ilmu untuk madikan bayi kita , ingat tau mandikan bayi juga kena langkah yang betul untuk kebersihan dan keselamatan bayi kita . 

Untuk ibu yang masih berpantang dan memandikan bayi sendiri , tab tu boleh sahaja letak dilantai dan bukan di tempat tinggi . Jadi ibu boleh duduk dengan selesa untuk mandikan bayi dan sekaligus elakkan berdiri terlalu lama . 

Semoga artikel ini menjadi panduan kita untuk mandikan bayi . In Shaa Allah . 

boleh share pada suami kita , mana tahu kan suami juga boleh bantu kita untuk mendikan bayi . Sangat indah mandikan bayi kecil kita ini . 






Thursday, 17 August 2017

Business Yang Sesuai Untuk Ibu Bekerja Dan Surirumah

Assalamualaikum semua, Zaman sekarang tak boleh dah duduk diam sahaja tanpa mencari income sendiri betul tak? Majoriti ibu-ibu membuat dan sedang mencari bisnes yang sesuai untuk dijalankan. Ya lah kan, sambil kita bekerja dan menjaga anak, kita boleh menjalankan bisnes mudah untuk tambah pendapatan keluarga kita.

Ekonomi sekarang seakan semput untuk kita, dengan kos kehidupan semakin tinggi. Tidak kira kita tinggal di kampung atau tinggal di bandar. 


Sebelum kita ingin memulakan perniagaan, kita perlu membuat beberapa kajian. Business kita nanti sesuai atau tidak dengan kerja kita yang bekerja di pejabat selama 8 jam dan pulang ke rumah bekerja pula di rumah atau kerja kita sebagai suri rumah sepenuh masa. Pastikan business kita nanti tidak menganggu pekerjaan hakiki kita. 

Pastikan juga, business kita jalankan nanti mudah untuk kita lakukan sambil menjaga anak, suami dan sambil bekerja 8 jam di office . Jika Business yang kita ingin kita jalankan itu akan menganggu pekerjaan wajib kita, cuba kita cari business lain yang lebih sesuai. Cara ini kita tidak mahu terlalu membebankan kita sehingga nanti segalanya terabai.

Biar Business kita jalankan nanti kekal lama dan betul-betul membantu ekonomi rumah tangga kita.Biar business kita lakukan nanti anak-anak masih terpelihara. Biar business kita usahakan nanti mengembirakan suami kita juga. Biar apa kita buat nanti boleh kongsi bersama ibu dan ayah kita juga.

Jom tonton Perkongsian Seorang ibu yang bekerja dan membuat business sampingan 



Haaa bestkan business macam ni. wanita bekerjaya boleh buat dan suri rumah juga boleh buat .

YE KE ? BOLEH ?

YA , ALHAMDULILLAH SAYA TELAH USAHAKAN SEMASA BERGELAR BEKERJAYA SEHINGGALAH BERSTATUSKAN WORK AT HOME MOM ( SURIRUMAH BERGAJI)

Ya, saya telah melaluinya. Business shaklee ini sangat sesuai dengan saya dengan kedua-dua keadaan seperti di atas . Saya seorang bekerja dan saya seoarang surirumah. Sewaktu bekerja saya boleh lakukan , sekarang suri rumah juga saya boleh lakukan bersama-sama suami. Bonusnya kita pun boleh bekalkan vitamin yang terbaik untuk keluarga kita

BAGAIMANA SAYA LAKUKAN BISNES SHAKLEE SEMASA BEKERJAYA DULU ? 

Saya dulu bekerja sebagai setiausaha dan admin di petronas , KLCC . Kerja saya amat sibuk setiap hari . Jadi apa yang saya lakukan ialah Di awal pagi semasa perjalanan ke temapt kerja , saya post kan dulu info di FB , Bila waktu rehat saya hanya bungkus makanan dan saya makan di tempat saya sambil update business saya pula , samaada saya update blog , update facebook dalam masa 1 jam rehat . dan sambung pula setelah habis waktu bekerja . Semasa di rumah sambil melayan anak dan suami , adakalanya saya juga melayan mesej-mesej customer. Pos pula saya menggunakan shaklee2u dan poslaju . Jika COD saya pilih tempat yang senang untuk saya dan customer berjumpa . Senang kan


MACAM MANA SAYA URUSKAN SETELAH MENJADI SURIRUMAH ? 

Oleh kerana bisnes shaklee sangat rasa sesuai dan best, pada tahun 2016 saya membuat keputusan untuk resigned dari kerja makan gaji di pejabat . Alhamdulillah pengorbanan saya tidak sia-sia . Bisnes shaklee sangat mudah bagi saya walaupun saya hanya berada di rumah . Cuma kita perlu membuat jadual supaya kerja kita teratur dan tidak menganggu kerja-kerja rumah dan masa bersama anak dan suami . Kelas pula banyak kita boleh join kelas online dan kalau ada masa boleh juga join kelas offline yang group kami kendalikan , begitu juga shaklee yang pihak shaklee sendiri anjurkan.

Pengeposan pula , sangat mudah saya tidak perlu keluar rumah setiap kali ingin pos barang. Di shaklee , saya boleh pos menggunakan Shaklee2u klik klik sudah pos, segalanya dihujung jari . Mudah sangat kan . Sehingga jiran pernah tegur saya , ehhh duduk rumah pun dapat duit ya aizah .
Alhamdulillah .

Jadi saya nak sangat bantu wanita-wanita yang bekerjaya mahupun suri rumah untuk sertai saya dengan shaklee yang amat mudah ini.

Tak tahu nak mula ?

Jangan risau , saya ingin bantu anda , group kami anjurkan pelbagai kelas bantuan , ohh risau lagi takut tak boleh hadir ? kelas ni sambil jaga anak pun kita boleh dengar . ya kelas online . kadang-kadang saya sambil mengemas rumah pun boleh dengar kelas online ini . segalanya mudah untuk kit berjaya dan membuat income kita membantu ekonomi rumah tangga.

 Jadi Jangan tunggu-tunggu, setiap saat kita lalui amat berharga untuk kita berjaya dan mendapat income mebantu ekonomi kita .


Jom mesej saya sekarang untuk saya pimpin anda bersama ke angkasa kejayaan . In Shaa Allah . pilihan di tangan kita untuk kita sama-sama membantu ekonomi keluarga kita dengan mudah dan gembira.

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  :)




Wednesday, 16 August 2017

Mulakan Bisnes Modal Kecil Dan Pulangan Berganda

Sebut MLM , dulu memang aizah ni buta juga tak tahu apa dan lagi takut bila dengar cerita abang sendiri hilang RM 10 000 bila masuk satu MLM ini . Nama Rahsiala kan . tapi dah terkubur gitu je MLM tu . Masa dengar abang aizah lebur RM 10 000 tu rasa rugi sangat duit sebanyak tu macam macam boleh beli.

Seorang lagi orang terdekat saya pun masuk satu MLM ni, di paksa buat pinjaman bank sebanyak
RM 15 000 untuk membeli barang untuk buat stok . Sudahnya duk membayar hutang sehingga bertahun-tahun lamanya . Dalam hati masa tu perlu ke keluarkan duit sebanyak tu nak berniaga MLM? ok la memang aizah tak suka sebab kena labur banyak duit macam tu . Lagi satu keyakinan pun tak tinggi ni sebab takut terbengkalai.


Sehingga saya temui satu cream ini , cream ini saya beli untuk kegunaan anak saya terkena ekzema waktu itu. bila saya guna ALhamdulillah cream itu bagus sangat . Selepas itu saya terfikir saya juga ingin membantu anak-anak yang ada ekzema.

Jadi saya ingin juga mencuba untuk join ahli produk ini . Tapi saya di fahamkan produk ini juga adalah MLM . TAPI SAYA TERKEJUT DENGAN PENJELASAN INI .
MLM ini ada yang memang menipu dan ada MLM yang betul dan dah ramai join MLM yang saya nak join ni berjaya tanpa melabur duiteribu-ribu. MAKIN NAK TAHU PULA macam mana caranya ? APA BEZA MLM TIPU DENGAN MLM BETUL ?

Jadi untuk penjelasan yang jelas dan tepat JOM TONTON VIDEO INI



Haaa jelas tak ? Jadi pada akhir tahun 2010 saya membuat pendaftaran dengan syarikat jual cream ini iaitu SHAKLEE. Saya diberi penjelasan bagaimana ingin menjual produk-produk dengan syarikat ini .Alhamdulillah caranya hanya membuat pendaftaran pertama sebanyak RM 68 sekarang harganya RM 80 termasuk starterkit . Dalam itu ada buku produk dan beberapa panduan.

Bila saya terjerumus dengan Shaklee ini saya semakin sayang dan ingin bersungguh-sungguh lagi buat perniagaan ini, rasa kena dengan diri saya . Ya lah kan caranya kita perlu menjual produk , produk ini pula kita tak perlu risau sudah ada landmark study yang selamat digunakan seisi keluarga . seterusnya kita akan dapat sedikit untung dan bonus . Paling best saya dapat bantu ramai orang untuk sihat dan berjaya . Memang best sangat .



Tahun 2016 , Alhamdulillah saya menunaikan impian saya menjadi surirumah bergaji. Dengan shaklee saya berniaga dari rumah sambil menjaga anak-anak syurga saya dan suami tercinta . Iya Suri rumah pun boleh join shaklee bukan untuk orang bekerja sahaja tau. 



Hanya dengan bermodalkan RM 80, Macam-macam kita boleh dapat tau dan lagi bonusnya shaklee ini istimewa dengan kajian-kajian bertaraf dunia.

Antara kelebihannya lagi ialah :- 

Apa yang Shaklee tawarkan ??

1- Sekarang segalanya di hujung jari , begitu juga dengan shaklee sudah ada cara pembelian online, jadi tidak susah lagi jika kita tiada masa untuk ke branch-branch. :). dan yang paling latest , customers sendiri boleh beli online dengan account kita dengan cara esell. menarikkan ...

2- Bonus- Bonus menarik dari shaklee :-

Program Ganjaran Tunai
Bonus Kumpulan Peribadi (21%)
Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.

Bonus Kepimpinan (sehingga 6 paras ke atas)
Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.
Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.

Insentif Coordinator (sehingga 1.5%)
Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.

Program Kereta
Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.

Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.

Program Konvensyen/ Insentif melancong dalam dan luar negara
Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul
untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen
berbeza pada setiap tahun. Sila rujuk Brosur Konvensyen/insentif untuk keterangan lanjut.

woww bestkan . lagi Best kita dapat bantu ramai orang untuk berjaya dan sihat . In Shaa Allah .


Tak tahu mana nak mula ? 

Tak apa , Pihak shaklee ada menganjurkan kelas-kelas untuk semua pengedar shaklee
dan paling best group kami pun ada buat kelas . Kelas online dan juga kelas offline untuk membantu pengedar shaklee di bawah kami .




Jangan tunggu lama-lama rugi nanti , hubungi aizah terus untuk aizah bantu sama sama berjaya .


Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  :)





5 Tips Kekal Bertenaga Dan Sihat Sepanjang Hari

Bila berbicara mengenai ingin bertenaga dan ingin sihat. Majoriti di kalangan kita memang nak sangat kekalkan tenaga yang banyak walaupun kita penat bekerja seharian seterusnya pulang kerumah menguruskan pula kerja rumah. Dalam banyak kerja seharian itu juga, kita penting menjaga kesihatan.

Ingat saya dulu semasa bekerja , Pukul 7 pagi sudah siap keluar rumah untuk menghantar anak ke rumah pengasuh , pukol 7.30 naik komuter ke kl sentre dan seterusnya ambil LRT menghala ke KLCC. Pukul 8.50 pagi sampai di office . semasa pulang pula jam 6 atau 6.30 keluar office sambil berlari-lari kadang untuk mengejar LRT dan KTM pukul 6.45, kalau tak sempat saya naik KTM pukul 7 ke bangi dan sampai dirumah pukul 8.30 . kalau KTM buat hal pernah pukul 11 malam sampai dirumah . Sewaktu berada dalam Tren , kalau tiada tempat duduk saya hanya berdiri. tidak kira masa tu hamil ataupun tidak.

Sampai dirumah sambil melayan anak, kita memasak untuk makan malam . kadang-kadang makan malam kami jadi supper sebab 10 malam baru makan . begitulah rutin setiap hari saya waktu bekerja . kalau hari minggu mengisi ruang dan waktu bersama family sambil mengemas rumah . Alhamdulillah .


Di antara yang boleh membantu kita untuk kekal bertenaga dan sihat ialah :- 

1) Sarapan 
Elakan ambil sarapan yang terlalu berat contohnya nasi lemak , karbohidrat ini cuma membekalkan kita tenaga dengan sekejap sahaja. kita boleh gantikan sarapan dengan yang boleh bekalkan tenaga yang lama seperti yogurt . 

2) Minuman 
Sel dalam badan kita sangat perlukan air untuk sentiasa rasa bertenaga dan kekal hidrasi. Oleh itu minumlah air masak dengan cukup tanpa skip setiap hari 

3) Waktu tidur
Tidurlah dengan cukup setiap hari , bila kita tidak cukup tidur , badan kita akan rasa cepat penat dan rasa kurang sihat . Selain itu kurang tidur juga akan merubah mood kita menjadi kurang bagus.

4) Pergerakan 
Bila kita duduk setempat sahaja contohnya membuat kerja menghadap pc lebih daripada 2-3 jam tanpa henti, kita akan  rasa cepat letih dan bosan, malah kadang-kadang akan buntu idea untuk membuat kerja . sebab itu kita di sarankan lihat diluar office atau melihat benda-benda hijau atau biru untuk merehatkan mata dan fikiran beberapa minit sebelum memulakan kerja kembali. badan kita juga akan rasa sedikit cergas .

5) Senaman 
Buatlah senaman walaupun seminggu sekali atau hanya senaman ringkas untuk kembalikan kesegaran badan dan kesihatan kita .

Jom tonton video tips kembalikan badan bertenaga dan cergas ini 


Assalammualaikum..Kisah MY CINTA HATI a.k.a ENERGY BOOSTER..Hai...nama saya ASMIDA, lebih mesra kalau pangil AS je..As anak jati JOHOR, kini telah berkahwin dan menetap di ALOR SETAR KEDAH, sekarang As bekerja di sebuah RESTORAN PIZZA yang terkenal di ALOR SETAR juga terkenal dengan roti pizzanya yang lembut. Jawatan As sebagai PELATIH PENGURUS...Haa di pendekkan cerita, As bekerja 10 jam setiap hari. Selalunya As memang keletihan ,badan lesu keesokkan harinya dan kaki selalu sangat kejang dan sampai sakit tak hingat.....Tapi sejak As amalkan ENERGY BOOSTER SHAKLEE, semuanya berubah.. Ceritanya bermula dengan As mengenali Ahaklee dan FALL IN LOVE buat PERTAMA kali dengan Shaklee pada tahun 2011 dan konsisten mengamalkan beberapa jenis vitamin. Antara yang As amalkan ialah OSTEMATRIK dan PERFOMANCE DRINK. Dan kedua-dua vitamin ni adalah MY CINTA HATI dan RAHSIA ENERGY BOOSTER As sekarang!!..Kenapa As kata macam tu ya? Kalau tak ada my cinta hati ni, rasanya As tak mampu nak kerja yang memerlukan tenaga yang banyak disebabkan pula terpaksa berdepan dengan cuaca yang tidak menentu dan dipertanggungjawabkan pula dengan kerja,rutin harian yang memenatkan,As akan mula letih ,cepat mengantuk,tidak bertenaga,lesu dan kurang produktif,ini satu cabaran tau sebab nak menghadapi jugak masalah JEREBU hari tu.
As suka Ostematrik dan PD disebabkan kedua- duanya ada persamaan untuk menambahkan TENAGA LUAR BIASA,Ostematrik lebih kepada KALSIUM dan bagus untuk tulang,manakala PD terdapat campuran unik yang sangat bagus untuk menghidrat badan serta memberi tenaga kepada badan lebih cepat berbanding minuman ISOTONIK yang lain,memang TERBAEK la untuk my body haha...yang paling best SEMULAJADI yeee..
..As suka OSTEMATRIX sebab:..As paling tak suka bila sakit,nak buat apa pun tak boleh,tapi kuasa Allah. As cuma mampu untuk merancang...so as merancang untuk SENTIASA SEHAT As nak badan cukup kalsium jadi setiap malam sebelum tidur as akan ngap 4 biji ostematrik untuk tidur yang lena dan mimpi yang indah haha..Keesokkan harinya bangun je tidur mesti badan akan lebih fresh dan bertenaga,bagus juga untuk melawaskan pembuangan air besar..no sembelit - sembelit...PD pulak As minum suka bancuh dengan air putih pastu sejukkan ..perrghhh memang sodapp...As jugak selalu bawak air PD yang siap dibancuh dalam botol dan dibawak kemana ja As pergi...Kalau uolls nak tahu my husband pun suka tau PD dan Ostematrix.my husband suka diserang sakit kepala tapi sejak amalkan Ostematrix dan PD badan makin bertenaga dan yang paling best dah tak pernah diserang sakit kepala....Jadi sekarang Ostematrix dan PD adalah my cinta hati yang tak dapat dipisahkan, konsisten pengambilan jugak dah jadi perkara wajib dalam rutin harian,kalau tak memang akan terasa kekurangannya....Tak kenal maka tak cinta tau..bila dah kenal PD dan OSTEMATRIX sure FALL IN LOVE!!
TESTIMONI 034: ASMIDA 

Alhamdulillah , jika anda juga salah seorang yang sentiasa rasa letih dan tidak bertenaga . In shaa Allah bolehlah ikhtiar dengan supplemen shaklee ini :- 

1) Performance drink 
Bantu tubuh kita hidrasi dengan lebih lama , dan rasa bertenaga sepanjang hari. Performance drink ini bantu tubuh kita hidrasi lebih dari air tau . memang best rasa dia seperti air orange sahaja. 


2) Ostematrix 

3) ESP 
Esp ini membantu kita rasa bertenaga sepanjang hari, seterusnya ia bersifat rendah GI yang membuatkan kita rasa kenyang lebih lama. 






Jom kita bertenaga sepanjang hari bermula sekarang , aktiviti kita juga berjalan dengan lancar . Hidup kita juga rasa senang dan happy .

Untuk mendapatkan set Bertenaga shaklee ini boleh hubungi saya . In Shaa Allah saya sedia membantu .


Hubungi saya di :-

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  :)




Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan mudah di :- 


Disclaimer  :  Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit baca selanjutnya......