Tuesday, 18 April 2017

Tips Memilih Pencuci Muka Yang Berkesan Dan Selamat

Sejak akhir-akhir ini, banyak sangat berita mengenai barang-barang kosmetik yang mempunyai bahan-bahan merbahaya dan terus membawa padah pada para pengguna. Kesan yang mengerikan bukan sahaja merosakkan muka malah kesannya lebih menakutkan bila boleh menganggu kesuburan , janin dan boleh merosakkan organ dalam badan kita.Sangat menakutkan.

JADI HATI-HATILAH DENGAN PEMILHAN SETIAP PRODUK KECANTIKAN DEMI KESELAMATAN KITA.



Mencuci muka adalah sangat penting kerana wajah kita sentiasa terdedah pada segala kekotoran yang boleh menjadi punca pelbagai masalah kulit muka kita seperti jerawat, tidak berseri dan nampak kusam. Bila dah ada kekotoran ini, nutrien pencuci muka mula susah nak serap bagus ke dalam kulit kita . Pemilihan Pencuci muka juga adalah sangat penting supaya kulit wajah kita sihat bukan sahaja luaran malah dalaman. 

Tips Pemilihan Pencuci Muka yang Selamat 

1) Jenis pencuci muka

sumber gambar: google

Cari pencuci muka yang berbuih halus dan banyak . Ini kerana pencuci yang berbuih halus dan banyak membantu mencuci dan menghilangkan segala kekotoran di kulit muka kita. Di sebabkan unsur-unsurnya halus dan banyak dia mampu menembusi liang roma dan pori-pori untuk mencuci dengan lebih berkesan lagi. 


2) Mengikut Jenis Kulit 


              1)  Kulit berminyak 
                   Selepas beberapa jam mencuci muka, muka kita akan berminyak dan berkilat. Kulit jenis                    berminyak ini perlu mencari pencuci muka yang ber PH untuk memudahkan minyak di                        buang.

              2) Kulit kering 
                  Selepas beberapa jam mencuci muka , kita susah untuk lihat liang-liang roma . Kulit yang                   jenis kering sangat perlu elakan produk yang ada alkohol sebab ia akan memburuk lagi                         keadaan muka .

              3) Kulit Jenis Kombinasi 
                  Kulit jenis kombinasi ini , di gabungankan keadaan berminyak selalunya berlaku di                             kawasan T, manakala kawasan lain mungkin akan kering atau sensitif.
                  Jika anda alami masalah ini , perlu jauhi soap bar atau sabun mandi.

              4) Kulit Sensitif 
                  Kulit jenis sensitif kebiasaannya akan dapat tindak balas cepat bila menggunakan sesuatu                     pencuci muka yang tinggi bahan kimia, dia akan naik seperti ruam , jerawat , gatal dan                         sebagainya.

             5) Kulit Normal
                 Anda bernasib baik jika kulit anda berjenis normal kerana ia dalam keadaan yang                                 seimbang

3) Elak pencuci muka yang terdapat bahan pengawet dan pewangi

Semasa nak membeli pencuci tu selalulah kita cek label di belakang tu untuk pastikan kita bebas daripada bahan merbahaya dan memudharatkan kita .

kita boleh cek dekat website ini untuk senarai bahan terlarang yang di gunakan 

4) PH pencuci muka . 
Boleh cari pencuci muka yang ber PH hampir sama dengan PH kulit muka kita. ada yang kata boleh guna yang ber PH 5.5 .

Pencuci Muka yang Selamat , Berkesan Dan Terbaik Di Dunia Dari Shaklee

Alhamdulillah saya guna pencuci muka dari shaklee iaitu Gentle Deep Foaming Cleanser . saya memang jenis kulit sangat sensitif dan cepat naik ruam . Tapi selepas saya guna pencuci muka shaklee ni, Alhamdulillah sangat muka serasi , kulit juga jadi halus dan lembut malah pori-pori juga mengecil tau. aizah memang dah jatuh hati dah dengan Gentle Deep Foaming Cleanser ni . salah satu lagi , jimat sangat 6-9 bulan tau boleh tahan. 




Pencuci Muka Gentle Deep Foaming Cleanser tersangat best dan diminati ramai penduduk malaysia termasuklah saya sendiri.  

apa yang istimewanya Gentle Deep Foaming Cleanser ini ialah :-

1) Selepas mencuci muka kita tak rasa kulit kering dan pedih 

2) Membersih wajah kia dengan sangat lembut 

3) Diestrak daripada tumbuh-tumbuhan terpilih dan bebas daripada bahan kimia yang merbahaya dan memudaratkan kulit kita . 
  • Di ekstrak dari alga hijau yang bantu lembapkan kulit kita dan seterusnya membersih jauh ke dalam liang-liang / pori-pori kita untuk hilangkan toksin.
  • Di ekstrak daripada Strawberi Belgonia yang membantu meratakan tona kulit dan mencerahkan kulit kita.
  • Di ekstrak daripada rumpai laut bantu tanggalkan kekotoran, gelupaskankan sel-sel mati dan bantu tegangkan kulit kita
4) Tiada bahan pewangi yang boleh sensitifkan kulit kita. 

Waaa baguskan ? Siap guna rumpai laut , alga hijau dan strawberi belgonia lagi memang lah best


patutlah aizah pakai memang nampak sangat perubahan kat muka aizah ni tau. lepas tu menyesal sangat kenapalah tak kenal pencuci muka ni dari dulu. 


Kawan-kawan aizah pun merasainya .... 





Terserlah sangat menarik Gentle Deep Foaming Cleanser ni kan . rugi sangat tak guna pencuci muka shaklee ini. 

Mencuci muka ni penting sangat , penting juga kita guna pencuci muka yang selamat dan bebas bahan kimia merbahaya untuk dapt kulit cantik semulajadi dan kulit sihat kekal sampai ke tua. Dengan kesedaran inilah aizah konsisten guna Gentle Deep Foaming Cleanser . 

kenapa perlu memilih yang ada bahan kimia yang memudharatkan kita esok-esok keluar jerawat , lusa-lusa timbul jeragat . Sedangkan pencuci muka yang selamat , berkesan dan menjimatkan ini ada . Rugi yang tak ambil peluang ini untuk menggunakannya. 

saya syorkan pada semua menggunakan Gentle Deep Foaming Cleanser shaklee hari ini untuk dapatkan kulit yang sihat , cantik dan menawan . 

Saya nak sangat membantu kulit anda semua sihat , cantik dengan selamat . In Shaa Allah boleh hubungi atau bole membuat pembelian dengan hanya klik di bawah ini :- 

Pembelian secara online :-

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9c2aef8bf511d208ee623850400a7f9e


Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.

Atau terus call dan whatsap Saya :- 
Jangan Ragu-ragu untuk bertanya ,

 saya sangat ingin membantu anda untuk cantik berseri


Thursday, 13 April 2017

Cara Ubati Kayap Sebelum Merebak Lebih Teruk

Kayap memang sakit dan bisa-biasa badan dibuatnya. Orang-orang tua dulu berpesan , jangan sampai kayap bertakup nanti lagi bahaya. Jadi memang dari dulu la risau kalau terkena kayap ni. Kayap ni sebenarnya disebabkan diserang satu virus iaitu virus varicella zoster (VZV).

Kulit kita adalah organ yang terbesar di tubuh kita , kulit memang selalu dan mudah terdedah pada pelbagai pencemaran, lantas sangat mudah di jangkiti pelbagai masalah seperti jerawat , jeragat , panau dan kayap.

Kebiasaanya, urat saraf akan terkesan dengan serangan kayap ini, Selain itu , dia serang sati-satu tempat sahaja d bahagian tubuh kita contohnya di dada atau pingang.





Di Antara tanda-tanda kulit di serang Kayap ialah :- 

Tanda-tanda awal :-

1) Demam , rasa tersangat penat dan Kepala tersangat sakit 
2) Sakit , rasa Kebas dan Panas di kawasan yang di serang

Selepas 3 ke 5 Hari , tanda-tanda di kulit akan muncul 

1) Tompokan merah akan timbul dan sangat pedih 
2) Gelembung air warna kekuningan pula akan muncul
3) setelah berlaku no 1 dan 2 , dalam masa 2 hari gelembung air tadi berubah warna dan jadi kerus , lama kelamaan ia berubah kering .

Rawatan kayap yang selamat dan berkesan 

Untuk menghalang kayap menyerang dan lebih merebak , sebagai ikhtiar kita perlu ambil supplement semulajadi yang selamat di gunakan.

sakit memang sakit kalau kena kayap ni , boleh menganggu akiviti harian kita pun ya. 

Ikuti Kisah sahabat saya yang alami Kayap Di bahagian muka .

hanya Allah sahaja yang tahu betapa peritnya waktu itu . 
Puan Siti Norhayati.

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. Kene tang muke plak tu. Habis separuh muke seblah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah puasa langsung! 
Lepas kena discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.
NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke…
LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di’jajah’ kayap tu. Memang jadi “two face” bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan jua B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde ‘two face’. 
Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX TU… serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~
 Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil yang didatangkan tu. Kayap ni dia bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

Alhamdulillah, lihat ni dah baik dah  kayap yang sangat menyeksakan tu

Apa yang Puan Siti Norhayati ini ambil untuk ikhtiar kayap ialah :- 


kredit gambar : celikvitamin.com

Seperti mana puan norhayati sampaikan ini
Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil yang didatangkan tu. Kayap ni dia bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!
Jadi kita perlulah berikhtiar sebaik mungkin , dan seterusnya yakin pada Dia yang meyembuhkan. 
Yang penting jangan sesekali pernah putus asa untuk sembuh . 

saya nak sangat bantu anda ikhtiar dengan set kayap shaklee seperti puan norhayati amalkan ini. boleh hubungi atau membuat pembelian online seperti dibawah :- 

boleh membuat pembelian dengan klik di link di bawah ini atau hubungi saya terus di :- 

Pembelian secara online :-

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9c2aef8bf511d208ee623850400a7f9e


Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.

Atau terus call dan whatsap Saya :- 
Jangan Ragu-ragu untuk bertanya ,

 saya sangat ingin membantu anda untuk kembali sihat . 



Tuesday, 11 April 2017

5 Langkah Penting Untuk Kulit Lebih Cantik Dan Sihat

Ingin cantik, adalah lumrah setiap wanita , malah tidak di nafikan lelaki juga ada yang sangat mementingkan kcantikan wajah.Keinginan kecantikan wajah ini tidak mengira usia, ada yang umur 60 keatas cantik seperti anak dara . 

Seperti kita tahu, sekarang ini terlalu banyak lambakan kosmetik dan ubat yang menjanjikan cantik berseri dalam waktu yang cepat dan kulit licin seperti plastik. Tahukah kita apa isi kandungan yang di adunkan ke dalam setiap kosmetik dan ubat tersebut untuk membuatkan ia bertindak dengan cepat ? . Berhati-hatilah sebelum ia boleh memudharatkan kita kelak. 


Saya memang takut nak menggunakan kosmetik dan ubat yang menjanjikan kecantikan segera sebab kemungkinan bahan kimia yang dia gunakan adalah tinggi. Jadi sebolehnya aizah cari alternatif yang selamat untuk nampak cantik berseri.

5 Langkah Penting Untuk Kulit Lebih Cantik Dan Sihat 




PETUA

1) Solat 

Jangan tinggalkan solat kerana air wudhuk sangat penting , 5 kali kita bersihkan muka kita dari kekotoran di wajah kita . Selain itu ia mampu membuatkan muka kita nampak berseri-seri :)

2) Urutan wajah 
Urut wajah kita dari bawah ke atas seperti gambar saya sertakan ini dan di iringi selawat sebanyak 3 kali.  Selain itu boleh juga kita mengamalkan zikir  Ya badiyah , Ya Nur , Ya Hadi , Ya Allah .

3) Air Suam 

Amalkan air suam setiap hari selepas bangun tidur . Sebaiknya bangun tidur sebelum gosok gigi , sebelum mandi , sebelum berkumur , minum air suam terlebih dahulu. cara ini bukan sahaja untuk kecantikan wajah malah baus untuk sistem badan kita.

4) Doa semasa lihat cermin

Semasa melihat cermin untuk berhias, kita boleh berdoa dan seterusnya berselawat dan sapu ke muka dengan niat wajah indah seperti Nabi Yusuf .

Doa yang boleh kita amalkan ialah :-


5) Surah Al-waqiah 

Selepas solat isyak , boleh baca surah al-waqiah ayat 35-37 hembuskan dalam air dan minum .

Ayat 35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,
Ayat 36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),

Ayat 37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya, (56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

6) Surah Yusof 

Selepas solat subuh , kita baca surah yusof , kemudian minum air suam 3 teguk . 

7) Amalkan Set Kecantikan Shaklee 

Alhamdulillah sejak saya amalkan set kecantikan shaklee ni memang banyak sangat perubahan pada kulit . Bukan kulit wajah sahaja malah kulit seluruh badan saya . kulit wajah rasa lebih halus , lebih tegang dan rasa segar . 

yang penting set kecantikan shaklee ini selamat di gunakan dan amat berkesan . Ia membantu bukan setakat luaran malah ia membantu cantik dari dalaman juga . Bila badan kita cukup nutrisi , kulit kita akan sihat dan cantik . waa siapa tak nak cantik , pakej pulak sihat . 

A pa yang saya ambil ialah vivix shaklee , Esp , Vitamin C , Pencuci muka dan Vitamin E . Memang best sangat :-




Jom baca kisah sahabat saya pula yang juga mengambil st kecantikan shaklee ni :-


[KULIT MUKA SEMAKIN CERAH SEKATA SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum
Nama saya Zainah Mukhtar. Saya pengguna dan juga pengedar vitamin Shaklee..
Saya dah makan hampir semua vitamin shaklee sejak 2 tahun lalu, ada 4-5 jenis yang belum. Vivix adalah yang terbaru saya cuba. Sebelum ni memang selalu tengok kawan-kawan dan pelanggan jer yang bercerita tentang keberkesanan vivix ni. Terdetik juga dalam hati, satu hari aku mesti cuba vivix. .
Dipendekkan cerita, saya dapat sebotol vivix hasil daripada bermain kutu. Sebab vivix ni agak mahal untuk saya sebagai seorang surirumah, jadi nak cuba punya pasal main kutu vivix la..
Sebelum minum vivix saya memang dah amalkan vitamin2 lain juga seperti ESP, VITA C, VITA E, B COMP, OSTEMATRIX, GLA, ALFALFA dan beberapa lagi. Setiap hari memang ambil vitamin2 ni semua. Saya ambil untuk menjaga kesihatan dan untuk kecantikan..
Saya teruja sangat dengan vivix ni. Saya nak buat 'eksperimen' kat diri sendiri. Sebelum ni ramai dah cakap vivix ni best, vivix ni vivix tu, jadi tiba masa saya pula nak cuba..
Saya berhenti ambil vitamin2 yang lain kecuali ESP 3 hari sebelum minum vivix. Saya dengan ESP ni kawan baik, waktu sarapan mesti minum segelas ESP. Saya jarang ambil sarapan yang berat2, cukup segelas ESP untuk memberi saya rasa kenyang dan tenaga sehingga waktu makan tengahari..
Maka saya cuba vivix satu sudu kecil buat permulaan selama 3 hari. Selepas 3 hari saya ambil 1 sudu besar pula. Saya mula perasan ada perubahan bila saya tengok cermin selepas bangun tidur. Wow!! Sangat luarbiasa kesan vivix ni, kulit wajah saya nampak lembap dan pori2 terbuka dah berkurang. Lepas seminggu tona kulit dah nampak makin lebih sekata dan semakin cerah. Saya senyum sorang2 depan cermin, seronoknyaaa.
Sekarang barulah saya percaya yang vivix ni betul2 memberi kesan untuk awet muda. Sebelum ni macam kurang percaya sebab tak cuba sendiri. 

.
Saya memang takde pakai krim kecantikan. Krim malam NutriWhite yang saya pakai sebelum ni pun dah lama habis sebelum saya minum vivix. .
Jadi saya sangat syorkan pada semua yang nak wajah awet muda tapi malas nak makan vitamin banyak2 atau nak tepek krim siang malam, elok sangat minum vivix 1 sudu sebelum tidur. Bangun pagi tengok cermin mesti senyum sorang2..
Orang kata tak kenal maka tak cinta. Tak cuba maka tak tahu. Begitulah dengan vivix, mesti kena cuba sendiri..Itulah kesan vivix kepada saya. Terima kasih Shaklee, terima kasih Supermom Shaklee Story.
#supermomshakleestory #myvivixstory#vivixse 

Jadi, sudahkan bersedia kulit wajah kita jelita seperi ayu raudah ? cantik seperti rita rudaini ? artis- artis ini juga menggunakan vivix untuk kecantikan ni tau . 

jadi apa tunggu lagi jom cantik kan kulit wajah kita .  

boleh membuat pembelian dengan klik di link di bawah ini atau hubungi saya terus di :- 

Pembelian secara online :-

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9c2aef8bf511d208ee623850400a7f9e


Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.

Atau terus call dan whatsap Saya :- 











Friday, 7 April 2017

Senarai Cawangan Atau Branch Shaklee Di Malaysia

" Assalamualaikum Aizah,  Alhamdulillah jumpa contact number Aizah,  saya dah lama cari shaklee ni Aizah . susah juga cari pengedar shaklee yang ada konsultasi. ini kawan saya bagi number aizah katanya ada konsultasi sekali"

Alhamdulillah, salah satu mesej customer shaklee yang hubungi saya . 

Jika anda juga sedang tercari-cari product shaklee, In shaa Allah saya sedia membantu dan akan bagi konsultasi . Tidak kira di mana anda berada saya bantu anda untuk dapatkan produk shaklee pilihan hati . 



Jika anda ingin kunjungi sendiri ke cawangan atau branch shaklee , boleh lihat senarai saya sertakan di bawah.

Saya Ingin Memberi satu tips penting pada anda :-

1) Jika anda sentiasa mengguna produk shaklee atau ingin mendapat diskaun 15%-20% anda boleh terus daftar keahlian .

2) Anda boleh ambil borang pendaftaran keahlian di kaunter dan isi

3) Paling penting  jangan lupa masukkan no ID saya sebagai sponsor 1065015, Noraizah Binti Mohd

4) Ada sedikit yuran di kenakan iaitu RM 68.90 Sahaja

5) Selesai Mengisi borang,  apabila number dipanggil anda boleh ke kaunter untuk membuat pembayaran produk shaklee anda :) .

6) Jika anda ingin walkin pembelian , anda perlu juga mengisi borang dan masukkan ID saya
1065015 , Noraizah Bt Mohd

Atau ingin lagi senang anda boleh sahaja hubungi saya terus dan saya akan uruskan segalanya.

Senarai Cawangan Atau Branch Shaklee Di Malaysia 


Ibu Pejabat Shaklee Malaysia
Shaklee Products (M) Sdn Bhd
Level 9,
The Pinnacle,
Persiaran Lagoon,
Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan
Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3099

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Sabtu: 10:00 pagi hingga 7:00 malam

Cawangan Shaklee
Waktu Perniagaan
Peta Lokasi
Kuala Lumpur
Isnin hingga Jumaat


No. 32, Jln Rampai Maju 3,
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.


Sabtu (Pertama & Ketiga
Telefon : 603-4142 1067

Fax: 603-4142 1027
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Penang 
Isnin hingga Jumaat
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Pusat Komersial Sunway Perdana,
Sabtu (Pertama & Ketiga
13700 Seberang Jaya,
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Pulau Pinang.


Fax: 604-383 8560




Ipoh
Isnin hingga Jumaat
 32, Medan Istana 1,Bandar Ipoh Raya,30000 Ipoh.
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Telefon: 605-241 8260
Sabtu (Pertama & Ketiga
Fax: 605-241 8263
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Johor Bahru
Isnin hingga Jumaat
47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
81100 Johor Bahru, Johor.


Sabtu (Pertama & Ketiga

Fax: 607–350 7804
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Kota Bharu
Ahad hingga Khamis
19, Section 25, Bandar Kota Bharu,Jalan Sultan Yahya Petra,15200 Kota Bharu.
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Telefon: 609-747 8688
Sabtu (Pertama & Ketiga
Fax: 609-747 7711
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Kota Kinabalu
Isnin hingga Jumaat
Lot 4.1, Neutron Point,Lorong Poin Neutron,Jalan Lintas Khidmat,88300 Kota Kinabalu.
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Telefon : 6088-393 848
Sabtu (Pertama & Ketiga
Fax: 6088-393 851
10:00 a.m. to 7:00 p.m