Monday, 26 September 2016

logo Diari ibu


Friday, 16 September 2016

Pembelian Shaklee Bersama Pakej Konsultasi Terbaik

PAKEJ PEMBELIAN KONSULTASI DAN TIPS

Sejak ceburi bidang bersama #shaklee macam2 kenangan kita dan customer.Alhamdulillah .ia ada guru untuk menjadi sid shaklee pro.
Alhamdulillah setakat ni saya bukan penjual touch n go... orang datang beli lepas , kita jual dan tak de bagi penerangan.. OH TIDAK !
Rasa matlamat nak tolong orang tu tak tercapai pulak.. kita dalam bidang ni, kita nak tolong orang semoga sihat dan lebih baik dr sebelum tu.. " JADI AIZAH MEMANG AKAN BAGI KONSULTASI DAN TIPS " baru rasa lega. Orang datang beli , aizah tolong.. ALLAH MENGHANTAR ORANG ITU UNTUK KITA TOLONG.. In shaa Allah.. Macam kes kat saya share ni. Cust beli  dgn saya esp dan vita e manakala alfalfa beli lebih dahulu dr sid lain.. oleh kerana itu saya bagi sekali details alfalfa .rasa kesian pula sebab tak tau nk ambil macam mana... ====================
BOLEH HUBUNGI SAYA
AIZAH AZLEM 📲 017 . 305. 3031
📲 017 . 305. 3031

ADA PAKEJ KONSULTASI SUPAYA KITA  AMBIL SHAKLEE CARA YANG BETUL UNTUK LEBIH BERKESAN.. =
===================
#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

#pengedarshaklee #pengedarshakleeputramahkota #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleebangilama

Set Killer shaklee

Set killer yang setiap bulan orang cari ialah
VITAMIN C DAN ESP.

kenapa ? Sebab 2 vitamin ni memang best dan berbaloi dengan harga , tahan lama dan khasiatnya yang terbaik.
selain tu ramai yang ambil vitamin c dan esp untuk #kecantikan , ia juga termasuk didalam set #bersalin , #kuatkan_imun , #ekzema , untuk masalah #jerawat , #jeragat , #bertenaga ...

haaa banyakkan khasiat nya . sebab tu ramai yang mencari esp dan vitamin c ni .

siapa yang sudah menggunakan gabungan vitamin c dan esp ni pasti merasai keistimewaannya .kan kan ..

sapa yang nak merasainya juga , jom terus hubungi saya taw ..
Aizah Azlem  017 305 3031

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Ekzema Sejak Bayi Semakin Pulih

MASALAH EKZEMA AIZAH SEMAKIN OK
===============================
EKZEMA.. ? Macam-macam jenis ekzema ada kan.. aizah ni jenis kulit sensitif.. kadang keluar di panas terik , badan cepat merah-merah.. ni sejak baby . Memang payah la.. dulu nak kemana je mak bekalkan payung. Aduhai.. kadang tak buat keluar pun payung.. malas nak guna.. redah aje. Lepas tu erhmm terimalah hadiah ekzema nya.. hehe..

Mak kata aizah mmg macam ni, badan sgt sensitif,sejak umur 2 hari mak dah bawak ke klinik cek kulit. Haa.. ingat lagi doktor cheyrian (india doktor ni)baik sangat sampai dah ada anak pun masih ke klinik dia.. masa preggy nuha.. haaa kira 28 tahun saya pergi klinik dia ..28 tahun dia rekod masalah saya .. hehe..
Tapi sekarang klinik tu dah tutup dan bertukar ke lain.. sedih pun ya.. cari2 tak jumpa.. kalau ada sapa kenal klinik cheryan kat tanjung kuala trg dulu.. inform.saya tau..

ALHAMDULILLAH sekarang pun ekzema makin kurang dah sejak saya amalkan set ekzema shaklee ni.. syukur sangat... saya consisten amik vita c.. esp.. meal shakes .. pada permulaannya selepas tu saya beli pulak basic h utk mandian .. sekarang dah jarang dah kena ekzema walaupun keluar waktu panas terik..

Korang pun ada masalah ekzema ke?
Meh wasap Aizah Azlem 

🍃📲 017 305 3031
🍃📲 017 305 3031
🍃📲 017 305 3031

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Shaklee Membuktikan Ia Selamat Digunakan Dengan Landmark Study

LANDMARK STUDY
-------------------------
** Luangkan sedikit masa dengan aizah dan baca ni **

Apa yang dimaksudkan dengan landmark Study ni ? Landmark study ialah tempat untuk membuat kajian sesuatu product . kebayakan product tiada pun landmark study ni sebab apa? kemungkinan sebab jika ada landmark study ni, sesuatu product perlu dikaji sedetails dan selengkapnya , jika tidak selamat , memang product ini akan direject sebelum keluar untuk di jual.
dan salah satunya lagi ia memakan kos yang terlampau tinggi .

TETAPI KERANA MEMENTINGKAN KESELAMATAN PENGGUNA

#shaklee tubuhkan landmark studynya sendiri ! untuk mengkaji , cek  segala bagai keselamatan , keberkesanan, semulajadinya sesuatu product . kajian ini memakan duit berjuta-juta 
hanya untuk memastikan SHAKLEE ADALAH TERBAIK .

Shaklee meminta National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) sebagai badan survey untuk membuat study ke atas suplemen Shaklee , kenapa NHANES ? NHANES adalah satu badan survey di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai dan mempunyai reputasi yang tinggi dalam membuat survey berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US.
HAA bukan calang-calang study ni .NHANES pula melantik pakar-pakar untuk mengkajinya . Hebatkan .

Dan semua product shaklee di "PATENT"..kan ... bila kata di patentkan memang tak boleh la memana mengcopy product shaklee.kena saman nanti .

Alhamdulillah rasa lega selama ni aizah membantu orang dengan shaklee , product yang telah dikaji dengan teliti dan high class dan bukan product yang boleh memudharatkan penggunanya .

Yakinkan, shaklee sentiasa selamat , semulajadi dan berkesan .

Hubungi aizah terus ingin tahu mengenai #product_shaklee . In shaa Allah aizah sedia membantu .

TQ bonda Adilah Manaf Celikvitamin byk sharing mengenai shaklee semasa trip free ke orlando ... best best

#Tsunamishaklee #redahje #ptstim9 #pengedarshaklee  #pengedarshakleebandarseriputra

Cara Hilangkan Alahan Pada Bulu Kucing

SAYA SUKA BELA KUCING
TAPI SAYA EKZEMA
ALAH PADA BULU KUCING..
-------------------------
Inilah permulaan kisahnya.. walaupun ekzema dan alah pada kucing tapi kerana sukanya dia.. dia nak teruskan bela kucing ni...

Pergi jumpa doktor pakar.. macam2 ubat #ekzema bagi.. DAN SUATU HARI.. dia consume #Alfalfa dan #nutriferon .dan terus stop ubatan yang doktor berikan. DAN TERUSKAN SAJE MEMBELA KUCING . 

Dan apa terjadi? YA ! Segala simptom ekzema dia sudah tiada . TIADA LAGI BERSIN , HIDUNG BERAIR . Malah ia rasa LEBIH SIHAT .
Alahan akan kembali jika dia terlupa consisten Alfalfa dan nutriferon .. 

Kerana ingin share kebaikan yang dia alami , dia ambil keputusan menjadi ahli shaklee dan berbisnes  dan membantu orang lain pula..

Kisah - TIM BOWDEN

EYH EYH MACAM SAMAKAN NAK SHARING KEBAIKAN SHAKLEE PADA SEMUA DAN BERBISNES.. SAYA PUN KENAL SHAKLEE KERANA EKZEMA..

Alhamdulillah...

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Perlukah Ambil Vitamin Walaupun Tiada Masalah Kesihatan

Cuba kita tanya pada diri kita..
PERLU KE MAKAN VITAMIN WALAUPUN TAK SAKIT?
Bukan nak promot2 pun cuma nak share je..
-----------------------------------------
APA JAWAPAN KORANG.?  Apa pun jawapanya, JANGAN TINGGAL POST INI TANPA BACA SAMPAI HABIS
-----------------------------------------
Sebab apa? Saya nak bongkar kan 1 kajian ni.
Kajian ni bukan dr shaklee tau tapi pihak ketiga 3rd party seorang doktor pakar ... kajian ini memakan masa yang lama utk pastikan kebenarannya .

Apa yang dia jumpai?? Jom tengok graf kat bawah ni..

Warna biru -adalah golongan yang tak ambil apa supplement pun

Warna merah - yang ambil supplement lain-lain brand

Warna hijau -yang ambil vitamin shaklee

*Hasil kajian membuktikan yang amalkan vitamin shaklee lebih baik berbanding individu lain..
*Sharing ni bukan nak kata vitamin lain tak elok tapi kajian ini telah membuktikan dengan kukuh shaklee memang terbaik.
*Dan ambil vitamin shaklee juga tidak memberikan kesan negetif pada buah pinggang kita.. sebab ia memang daripada bahan semulajadi dan telah dikaji dan test terlebih dahulu di landmark study sebelum membuat Pengeluaran.. segalanya kerana keselamatan kita sebagai pengguna.
*bukan sahaja vitamin utk makan, malah pencuci dan set nutriwhite juga diberikan kajian yang terbaik.

Alhamdulillah bertambah yakin dengan keselamatan ambil shaklee.

JANGAN KERANA SEBAB NAK MURAH, KITA BERISIKO MENDAPAT PENYAKIT MERBAHAYA...

pilihan ditangan anda..

Jika tahu lebih mengenai shaklee , jangan segan sms | wsap saya je

🍃📲 017 305 3031 Aizah Azlemem
🍃📲 017 305 3031 | Aizah Azlem

#tsunamishaklee #ptstim9 #redahje

Tips Memulakan Perniagaan Online

Assalamualaikum semua ,

Tips Kedai Online
-------------*****************

Tak kisah la business apa kita jalan kan , konsep dia sama kan :)

Nak share sedikit cara berbusiness online ni. In Shaa Allah semoga bermanfaat ya pada semua .

1) bila kata beronline pasti kan kita ada internet untuk kita berhubung dengan rakan-rakan di media social . kalau tak de ni memang bungkus la kedaikan .

2) kita boleh pilih media social yang hendak di gunakan , facebook , instagram , blog dan sebgainya . kalau ada ketiga-tiga ini pun dah bagus . tapi kalau ada facebook sahaja pun ok :)

3) kenalkan diri kita pada rakan-rakan kita ada kedai online dan menjual apa . ini penting , kalau tak inform , tak de iklan kan mengenai ni semua orang tak tahu kita ada kedai online , contoh butik sihat comel .

4) penting sangat konsisten iklan barang-barang kita jual . kalau tak , orang tak tahu kita ni jual barang tu . contoh kita jual shaklee (org dah tahu) tapi tak iklan pun barangnya ialah vivix . jadi iklan kan semua apa yang kita jual . jangan sembunyikan , bila orang tanya baru cerita .. No No No .. Konsep dia sama seperti kita jual makanan frozen . tapi apa ? donut ada? karipap ada ?  haa camtu

5) Masa , penggunaan masa memang penting sangat . adakan masa kita bebetul focus mengadap kedai online kita . contohnya saya bermula 2.30 petang , memang masuk kedai online saya ni. Focus ! kita nak update blog ? nak buat design ? dan tips nak rasa masa panjang ialah solat di awal waktu . settlekan yang wajib dulu .. karang terleka haaa solat lewat waktu.

6) Pelbagaikan post , contoh aktiviti seharian , kata-kata nasihat ke supaya page kita tak boring . In Shaa Allah .

yang penting konsisten . In Shaa Allah semoga kedai online kita ramai yang usya dan masuk beli ,,

kunjungi kedai-kedai online saya
www.butiksihatcomel.com
ig : shaklee_pro_aizah
fb page : butiksihatcomel .

selamat maju jaya semua ..

#tsunamishaklee  #redahje #ptstim9

Pengalaman Konsultasi Membeli Vitamin Untuk Ibu

Assalamualaikum semua .. ecewah petang ni semangat nak cerita dan terharu pun ada ..
ada seorang kakak ni call (masa ni masih kerja di KLCC ) . call nak belikan AJHT untuk maknya yang sakit sendi . Alhamdulillah masatu pun AJHT dah nyawa ikan habis stok, rezeki akak ni .

Tapi yang terharunya kan , akak ni cakap nanti lenguh juga ya akak nak tumbuk hancurkan #AJHT ni ,  Aizah Azlem pun tanyala kan, kenapa perlu tumbuk? Oh rupanya mak dia x boleh telan kapsul yang besar . Alhamdulillah aizah cadangkan letak sahaja dalam air dan tunggu sehingga ia larut . Gembira sangatlah akak tu dengar .

lepas beberapa bulan tu , akak ni call lagi tanya kalau vitamin lain kapsul pun boleh larut dalam air ke ? saya jawap ya . In Shaa Allah . terus akak ni order #ostematrix , #bcomplex #vitaminC untuk maknya lagi . akak ni cakap bagus shaklee , senang akak tak payah tumbuk dah . sebelum ni apa-apa ubat yang besar dan keras semua akak tumbuk . bagus kan :)

jadi akak ni konsistenkan ambil untuk mak nya ialah :-

AJHT - sangat membantu kita untuk yang ada masalah sendi, sakit lutut , sakit tulang 
Ostematrix- melengkapkan kalsium kita , semakin meningkat umur kita, semakin kurang kalsium diserap ke dalam badan , penting ni
Bcomplex - bcomplex adalah untuk kesihatan yang baik dan bekalkan tenaga
Vitamin C - tingkatkan imunisasi kita

haa . sedarilah , semakin berusia , kita lagi perlukan vitamin ini lagi kalau kita aktif kesana kemari .

gambar kat bawah ni , ayah saya , saya juga bekalkan vitamin untuknya iaitu Omega , ostematrix

nak tahu details , hubungi saya , In Shaa Allah saya bantu anda .
Aizah Azlem 017 305 3031

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Tips Surirumah Bergaji Sendiri

Assalamualaikum dan selamat petang ..
COLETEH SURI RUMAH NI .. ada tak surirumah ? teringin nak jadi surirumah?  meh la baca ...

Imbas sikit masa kecik-kecik dulu , ha ha ha .. cite-cite nak jadi doktor, mak aihhh tinggi mengunong tapi kimia , ngn fizik result tak power pulak . erhmm pastukan nak jadi nurse tapi mak ngn ayah tak lepas , haa apsal ? sebab susah nak balik raya katanya . kadang kena kerja. ok lahh.. lepas tu amik multimedia memang tak delah harapan nak ke arah tu , orang kata .
apsal pilih cite-cite tu ?
SEBAB NAK TOLONG ORANG JADI SIHAT TINGGI MENGUNONG
>> tapi perancangan Allah itu sangat teratur dan istimewa<<
SEKARANG ! kadang orang mesej , call :-

"Assalamualaikum doktor , saya baca dekat web doktor mengenai .... " > memula tu berdebar bukan main . lama-lama dah kalih bila orang mesej ke , call panggil kita doktor .
Alhamdulillah lepas tu sejak masuk shaklee ni , dapat tolong orang yang bermasalah kesihatan . suka , dan puas hati dpt bantu orang .
itu satu hal , haha masa kecik dulu suka main tebar roti canai, angan-angan tauke roti canai . tapi Allah bagi sekarang orang panggil aizah tauke shaklee . Alhamdulillah .tauke la jugok ke guane?

dan kedua-dua cerita diatas menguatkan lagi saya resigned kan diri bekerja di Petronas , klcc . dan Allah bagi peluang untuk saya jadi #WAHM bergaji .

dengan ini , saya nak sangat orang-orang segroup title surirumah ni walau di mana berada , hubungi 017 305 3031 sebab saya nak anda berjaya , ada kewangan sendiri dan bantu orang sekeliling . Tak pandai tak apa , saya ajar step by step , kita sama-sama capai kejayaan . kita kena pushkan diri kita untuk berjaya .
IMPIAN BERMULA DENGAN KEBANGKITAN wahai suri-suri rumah . KITA MAMPU MENGUBAH dari duduk sesaja buka fb kepada buka fb dapat bantu orang sekeliling dan dapat gaji.

nak tahu lagi ? HUBUNGI SAYA
017 305 3031

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Pengurusan Masa Untuk Surirumah bagi Membuat business Online

KITA DI BAGI MASA 24 JAM SETIAP ORANG
-------☆☆☆☆☆--------------------

Bila berbicara mengenai masa, kita diberi masa 24 jam setiap orang tiada kurang,tiada lebih..
Apa yang membezakan ialah PENGURUSAN MASA kita. Bagaimana kita membuat jadual aktiviti seharian kita.

KEBIASAANNYA bila saya dah jadi #WAHM  ni.. pengurusan masa sangat penting sebab bila kita ada jadual , kerja lebih teratur dan boleh katakan banyak benda kita boleh buat . Kalau tak ikut sangat mesti ada yang tertinggal atau terlupa.. pernah juga bajet masa lari.memang kelam kabut jadinya .

JADUAL SAYA sebelah pagi saya uruskan kerja-kerja rumah.. settlekan dulu yang penting..
12 pm start masak sebab target 1.15 siap masak kalau boleh siap makan dengan anak-anak.

2.30 petang time saya masuk SOHO . Masa ni la masa kita focus pada #business_online .

Itula sedikit sebanyak apa yang saya amalkan untuk rs lebih sistematik walaupun berada dirumah...

Semoga bermanfaat
www.butiksihatcomel.com

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Utusan Dari Orlando, USA

TETIBA ADA NI DALAM PETI SURAT
------------------------------
UTUSAN DARI ORLANDO, US

Ya Allah teruja sangat.. rasa nak nangis pun ada.. tengok-tengok tunjuk kat asben.. terus tampal kat SOHO . Allahuakbar .

yang sangat berharga dan membangkitkan semangat ialah kata-kata master -master kita.. dan idola Adilah Manaf Celikvitamin kita pun ada tulis tu.. ya Allah tak terucap rasa kegembiraan dan nak berjaya juga...

RASANYA 20 ORG JE KAN dapatkan kad ni dr orlando... win sgt..

salam terima kasih dan sayang
master @lyna noh  master @zainul , master2  lain. ( tak leh nak tag la ) ni sedih ni . dan bonda...

Saya Yakin Dengan Shaklee Berbanding Yang Lain

CERITA MACAM MANA SAYA PERCAYAKAN SHAKLEE ?

Alhamdulillah selain daripada saya merasai sendiri khasiat-khasiat vitamin shaklee, keluarga saya juga pun merasainya juga , mak , ayah , suami anak-anak .

OK CERITA TUH SEMUA DAH TAU , DAH SAYA MEMANG GUNA SHAKLEE ..

tapi ada satu lagi kisah membuatkan saya percaya sangat SHAKLEE SELAMAT DIGUNAKAN dan tiada kesan sampingna di masa akan datang .

iaitu , Landmark study terus buat saya yakin 300% haa gitu ..

Pihak shaklee mengeluarkan berjuta ringgit untuk membuat landmark study , apa landmark study ni dia menguji tahap keselamatan , keberkesanan dan sebagainya . haa demi pengguna selamat mengunakan shaklee .

cuba cek , company mana lagi yang buat landmark study ni ? buktikan product sendiri tanpa bahan kimia , tanpa bahan merbahaya ? tidak ada banyak yang buat , yang ada banyaknya memang tak de buat landmark study , sebab tu pakai kita alami kesan sampingan .

Jadi siapa yang guna bukan product shaklee, bertukarlah pada Shaklee , dah tentu halal , selamat yang penting .

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Betulkah Soya Merbahaya Untuk Ibu Hamil Dan Bayi ?

Betul ke soya merbahaya pada bayi dalam kandungan dan selepas kelahiran ? 
SAPA PERNAH DENGAR PASAL NI ?

》 jom saya share pengalaman aizah sendiri mengenai soya.

Semasa aizah hamil anak pertama, masa tu kurang lagi info-info, cuma baca
MINUM SOYA ANAK KULIT CANTIK DAN PUTIH
hampit setiap hari aizah teguk soya kat office.

SELEPAS anak usia 40 hari. bermula episod sedih ibu. anak saya saya eczema teruk. serata hospital klinik. tak kira lah pakar atau pun tidak. di kampung trg mahupun kluang dan di bangi.. kami jajah pegi. stress lagi orang duk kata macam tu macam ni. rasa nak mengamok hokey..
SEHINGGA anak saya terpaksa di belah belah kepala sebab dia punya eczema tu sampai macam bengkak dan bernanah. di badan tak boleh salah sikit memang akan naik eczema.
TIBA pergi disebuah klinik pakar Doktor tanya
"PUAN ADA MINUM SOYA SEMASA HAMIL?"
memang saya suka soya , jawap doktor
"INI ADALAH KESANNYA, KULIT ANAK SANGAT SENSITIF,BOLEH PUAN AMBIL SOYA TAPI PILIH NON-GMO."
menyesal sangat-sangat masa tu.. nangis ibu.
KERANA anak eczema juga ibu kenal shaklee, beli herbal blend.
MASUK anak ke 2 . saya memang stop tak ambil langsung SOYA. kecuali SOYA NON-GMO SHAKLEE.
saya yakin dengan ESP SHAKLEE sebab dia non-gmo selamat digunakan. kulit anak boleh cantik,gebu jugak. bukan kulit anak je cantik.. kulit ibu sekali pakej.
ALHAMDULILLAH , anak ke dua lahir. kulit anak tak macam kakak yang bereczema. kulit adik susah dapat eczema. syukur sangat masa preggy pun beetenaga kadang berdiri dalam tren dari klcc tukar di kl sentrel naik ktm sampai bangi.. Berdiri je.. Alhamdulillah BOLEH.

sebab tu SAYA YAKIN nak cadangkan semua golongan ambil ESP SHAKLEE.

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Vitamin C Berkesan, Selamat Dan Murah

Dulu kita di gemparkan dengan vitamin c terdapat bahan kimia , malah ambil injection vitamin c juga merbahaya dan ada yang tidak halal.
tanggungjawap kita untuk pastikan ia halal dan selamat untuk kita makan dan amal supaya tiada kesan-kesan sampingan seperti buah pinggang rosak , muka berjeragat , muka tompok-tompok hitam dan nampak tua sebelum usia selepas menggunakannya

Di pasaran memang banyak vitamin c dijual , tetapi sebanyak manakah kita kaji dan tahu bahan-bahan di gunakan adalah selamat ?

Jadi saya ingin share pada semua , apa yang saya ambil dan yakin kerana ia sudah di kaji dan ia halal. Alhamdulillah saya telah amalkan vitamin c terlaris ni dah bertahun-tahun , tiada kesan sampingan kerana ia dari bahan semulajadi .

selain itu , vitamin c saya guna ni sangat-sangat jimat dan banyak khasiat

Perbezaan Sustained Release Vitamin C Plus dan supplement Vitamin C lain?

☀ Shaklee menghasilkan Vitamin C dari kanji jagung (corn starch) yang merupakan sumber asli Vitamin C.
☀ Kaedah Sustained Release ini membolehkan vitamin C diserap ke dalam badan sepanjang 5 jam untuk memastikan badan anda mengandungi Vitamin C disaat anda memerlukannya. Ia bersamaan dengan pengambilan 1.5 biji oren setiap jam selama 5 jam!!
☀ SR Vitamin C ditambahkan dengan 120 mg Citrus Bioflavanoids Complex. Bioflavanoids membantu penyerapan vitamin C.

SIAPA YANG AMBIL VITAMIN C LAIN SILA CUBA VITAMIN C SHAKLEE PULA PASTI PUAS HATI

haa, terbaikkan ? bulan ni pula ada promotion Vitamin C shaklee .

boleh hubungi saya :
SMS / Whatsap : : 017 3053031  :: Aizah 
SMS / Whatsap : : 017 3053031  :: Aizah 
SMS / Whatsap : : 017 3053031  :: Aizah   

Saya sertakan pakej konsultasi , konsultasi amat penting untuk kita mendapat kesan yang terbaik . :)

salam kecantikan
www.butiksihatcomel.com

Minuman Kesihatan Kegemaran Saya

Hakak memang suka selpi dengan ESP ni
walaupun Soya ni sokmo kontroversi
.
kontroversi pun beratur orang beli
katanya nak cantik muda berseri
jerawat pun lintang pukang cabut lari
jeragat segan dah nak ziarah kemari
.
kontroversi yo buat abg jadi sado ni
soya non gmo sebab tu sesuai utk lelaki
.
sapa kata adik manis je beli
lelaki pun berebut beli
.
bulan september ni harga promosiiii
patutla ramai yang cari..
bulan bulan seterusnya tak tau la bila lagi harga murah cam ni..
.
korang patut beli dan rasai
bestnya esp..
Hubungi hakak terus untuk dapatkan pakej
konsultasi.
zup zap hakak terus reply nanti

SMS | WHATSAP : 017 305 3031 : Aizah Azlem

SMS | WHATSAP : 017 305 3031 : Aizah Azlem

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Vitamin Yang Selamat Dan Berkesan

Ramai yang tahu pasal shaklee tapi Masih tak mahu cuba
RUGI !
Ramai yang makan shaklee tapi tak masuk ahli
RUGI !
ramai yang makan shaklee tapi tak dapat konsultasi yang betul
RUGI !
Ramai yang tahu buat shaklee boleh bonus best tapi masih fikir-fikir nak join
RUGI !

ABIS APA YANG UNTUNG ?
Makan shaklee , masuk ahli , dapat konsultasi yang betul . sama-sama merasai kelebihan shaklee untuk kita .

MASIH RAGU ?
shaklee buat kajian dan ujian klinikal berjuta usd untuk setiap product sebelum keluarkan di pasaran . shaklee daripada bahan-bahan semulajadi yang sentiasa selamat digunakan .

BERAPA LAMA DAH SHAKLEE NI ?
Dah 100 tahun dah usia shaklee ni kawan-kawan, lamakan di bandingkan dengan banyak kedai-kedai dan jenama product yang baru tumbuh seperti cendawan kini . jadi dah 100 tahun la juga orang telah gunakan shaklee ni

BANYAKKAN KE BONUS TU ?
Segalanya dalam tangan kita sendiri , perniagaan mana yang goyang kaki tiba-tiba dapat duit? itu tukang jahit je kakak , adik . tukang jahit pun perlu pasang strategi untuk perniagaannya sentiasa utuh dan maju . samalah shaklee kita pun perlu usaha untuk berjaya seperti jutawan shaklee yang lain .

TERMENUNG ?
Tak termenung dah meh call aizah terus , tanya details pasal shaklee . :)

aizah azlem
017 305 3031
pengedar shaklee
www.butiksihatcomel.com
#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Sunday, 11 September 2016

Allah Datang Saat Diuji Buatkan Kita Bangkit

Hidup Mana tiada ombak ganas ?
hidup mana yang tiada onak dan duri
Hidup mana tiada dugaan dan cabaran
.
.
Dan segalanya pasti ada hikmah dan mengajar kita erti kehidupan yang semakin mencabar . tidak kira apa bidang sekali pun tiada jalan pintas untuk berjaya yang berkekalan . dan kejayaan kita pula membawa kita lebih dekat dengan Allah . itu yang sebenarnya yang kita nak kan . Berjaya di dunia akhirat .
.
.
Dunia yang berbeza , kerja di office dan kerja dirumah , masing-masing ada kelebihannya. rezeki itu tak pernah tiada . kerana rezeki hak milik Allah.
.
.
Dulu masa saya ingin resign ada hamba Allah ini sampaikan dekat mak. " eyh nak berenti kerja? duk rumah? elehh baik tak payah pergi belajar dulu tinggi-tinggi last duk dapur. macam anak aku sampai spm je, duk dapur juga. " makan dalam jugak dengan kata-kata ni bila mak sampaikan dekat saya . saya kata , " mak rezeki itu milik Allah, apa pun kita lakukan pasti ada rezeki, saya berhenti bukan berhenti kosong mak, tapi saya berbisnes shaklee, salahlah anggapan dia pasal pelajaran, engineer belajar oversea pun resign mak sebab nak bershaklee dan saya tak pernah skip bagi duit dekat mak sejak saya bershaklee bukan nak riak tapi nak jelaskan keadaan sekarang. dan saya sentiasa topup vitamin untuk mak dan ayah.   ." -- masa ni nangis dalam hati ok takpelah Allah tahu niat saya.
Saya Ambil kata-kata perli ni sebagai penguat semangat saya .yang penting suami sokong saya , last mak dan ayah juga sokong saya . Alhamdulillah.
.
.
kadang-kadang stress juga biasalah bila berniaga bukan setiap hari orang berpusu-pusu tapi Alhamdulillah rezeki sentiasa ada setiap bulan . dan paling penting saya menjaga anak-anak saya dihadapan mata , sambut suami pulang dari kerja bukan macam dulu suami tunggu saya sejam di stesen ktm bangi nak balik sama-sama.

segalanya berhikmah, segalanya pasti ada jalan terbaik , segalanya bermula dari kita yang ingin berjaya walau dalam apa bidang sekali pun . dan saya memilih shaklee kerana dalam masa yang sama ingin membantu semua insan memiliki kesihatan yang baik dan seterusnya saya juga boleh melakarkan kejayaan seperti jutawan shaklee yang lain ..

USAH GENTAR SAAT KITA DIUJI
KERANA IA MEMBUATKAN KITA TAMBAH KUAT .

kalau korang nak beli shaklee, berbisnes shaklee. saya berbesar hati jika korang hubungi saya . ni no contact saya 017 305 3031

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

GABUNGAN 3 BERADIK INI BOLEH BUATKAN KITA MERANA

Ada setengah orang di beri ujian 3 beradik yang bernama penyakit jantung, kencing manis dan darah tinggi. bila 3beradik ni bergabung padu, makin kuatlah silaturahim penyakit kronik yang lain nak datang menumpang tinggal.
.
3 beradik ni ada 3umur , remaja ,dewasa dan warga emas. memang complete kan. memang nampak sangat tak kenal pun erti usia kan. hehe mestilah kita pun xsama umur dengan adik beradik kita kecuali kembar. kan.
.
3beradik ni kalau nak cari vitamin,ubat dan supplement memang susah sikit sebab dia perlu sesuai untuk ketiga-tiganya. bila ambil untuk jantung , kencing manis pun baik sekali dan darah tinggi juga biar cantik. haa nampak macam susah juga nak cari ni.bukan apa 3beradik ni memang paling top di kalangan masyarakat malaysia. cuba pergi rumah peranginan hospital memang ada.
.
jadi untuk ketiga beradik rapat ni. jangan ambil sebarang ubat yang kita tak tahu tahap kesesuaian dia pada kita.
.
tapi 3beradik ni hampir terpisah dah sekarang ni. memang niat memisahkan pun untuk sihat sejahtera. mereka tak boleh bersama nanti lagi parah. terpisah bukan sedih tapi makin happy. 3beradik ni di beri penawar VIVIX SHAKLEE. memang bagus dengan keizinan Allah. ambil pun tak ragu ragu sebab dah di kaji dalam landmark study.
.
beribu orang ada 3beradik ni memang pengamal setia vivix demi kebaikan, kesejahteraan dan kesihatan yang berpanjangan.  mak .. ayah.. diri sendiri .waris terdekat memang ada 3beradik ni boleh kita belikan 1.
.
DENGAN VIVIX IA MAMPU MERUBAH MASA DEPAN ANDA LEBIH BAIK DENGAN KEIZINAN ALLAH.
.
Alhamdulillah .. boleh hubungi saya untuk dapatkan penawar 3beradik ini di :-

SMS | Whatsap : 017 305 3031 : Aizah.
SMS | Whatsap : 017 305 3031 : Aizah.
SMS | Whatsap : 017 305 3031 : Aizah.

Saturday, 10 September 2016

Aktiviti Riadah Bersama Keluarga

Wow Cantikan basikal ni , bayangkan petang-petang bersiar-siar dengan hana dan nuha best juga.


 Kebiasaanya petang-petang atau hari minggu kita ada tak slotkan masa untuk beraktiviti mengeluarkan peluh ? seperti joging , berbasikal ke atau main badminton ? lagi apa eyh zumba ke kan ..
.
Biasanyakan aizah dan suami petang ahad ke seminggu sekali atau 2 minggu sekali bawak anak-anak beraktiviti keluarkan peluh di luar rumah pergi tsik yang ada track joging dan berjalan kaki tu, pusing la satu round dengan anak-anak . selain tu aizah selalu berzumba dengan anak-anak kat rumah. hehehe.. happy sangat tau tengok anak-anak sama buat macam-macam ragam . apa yang penting kita keluarkan peluh , biasanya aizah waktu pagi sebelum sarapan memang ambil lecithin shaklee , jadi sangat membantu aizah keluarkan peluh dan toksin-toksin .
.
Sejak duk rumah ni kan memang perlu rasanya buat aktiviti. beza dari dulu kita kerja boleh banyak berjalan dalam masa 1 harituh.
bila duk rumah aktiviti wajib kita masak . tang masak ni memang perlu pilih yang seimbang juga . bila ada lauk , biar ada sayur  orang kata . jangan berat sebelah . kan :)
.
pentingnya aktiviti dan pengambilan makanan yang sihat ini untuk kita kekal sihat dan cergas . tapi biasala kadang kita masak tersalah cara atau lama sangat , boleh hilang sumber nutrisi tu. contohnya ayam bila tersalah masak memang hilang juga sumber protien yang diperlukan oleh badan, bila kurang protien otot kita mudah lemah , luka payah nak sembuh dengan cepat sebab protein dia bantu pembentukan sel baru . sebab tu aizah amalkan ESP shaklee . bertenaga pun ya . Eyh awal bulan arituh pun dah bukak tabung baru yo. mentang-mentang la bulan ni ESP harga murah sebab promotion . ecewah ..

Celoteh surirumah
aizah azlem
017 3053031
Pengedar shaklee Pro
www.butiksihatcomel.com

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

Tips Membeli Vitamin Dengan Selamat Di Pasaran




Saya nak tanya Tuan Puan , kalau nak beli sebarang product tak kira kesihatan . kecantikan ke . apa yang kita cek terlebih dahulu ? 

1) berapa harga
2) isi kandungan
3) kelulusan kkm
4) halal 
5) ada kajian menyatakan ia memang selamat atau tidak ?

sila pilih , sila jawap .

Apa yang saya nak pesan di sini , pastikan apa yang kita nak beli tu selamat di gunakan usah terpedaya hanya dengan harga murah tetapi tiada kelulusan KKM , tiada kajian terperinci pakai main letak-letak dalam botol terus jual , tidak halal , ini semua tangungjawap kita Penting untuk keselamatan kita jangka masa pendek atau panjang . 

Apa yang perlu kita cek yang lain ? 


.
Sebab itu saya percayakan shaklee , saya yakin dengan product ini , saya rasa bertuah kerana shaklee tersangat pentingkan keselamatan penggunanya sehingga melaburkan berjuta USD untuk membuat kajian Landmark study .
.
Setiap product dikaji oleh saintis hebat dunia dan bertauliah. Product shaklee juga diuji dengan kajian klinikal demi memastikan ia selamat , berkesan . Bahan yang digunakan pula dari khazanah semulajadi yang bermutu tinggi .
.
Cuba cek Product lain ada tak ujian klinik seperti landmark study shaklee ?
.
sebab tu saya yakin syorkan pada semua menggunakan product shaklee . 

.
Siapa belum lagi menggunakan shaklee , hubungi saya sekarang tukarlah pada shaklee pasti yakin dan puas hati

Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut dan konsultasi yang baik . in Shaa Allah saya akan bantu .

#tsunamishaklee

Friday, 9 September 2016

Cara Hilangkan Parut Dengan Cepat, Berkesan Dan Selamat

Aizah nak berikan Tuan/puan cara cepat hilang Parut Cara ekspress. Nak tak ? Bukan petua yang letih buat tapi tak jadi- jadi.




Cara Ini senang dan berkesan. JANGAN LEPASKAN PELUANG TERBAIK INI Tuan / Puan . 

Tanpa saya Menulis panjang , terus terang saya ingin kongsikan mengenai Set Hilangkan parut shaklee ini . Set ini sudah lebih 1000 orang menggunakannya . Allhamdulillah ramai sangat yang berpuas hati . 

Lihat sahaja Testimoni di bawah , pasti membuatkan Tuan /Puan tak sabar nak menggunakan Set ini :- 


Ramai yang tak percaya parut boleh hilang dengan cepat dan sebagus ini kan ?

TAPI INI ADALAH BUKTINYA ! 

Ya Hanya dengan Menggunakan Set Shaklee ini , Kita boleh hilangkan parut-parut degil yang ada di muka dan badan kita . 

Bagaimana 3 Product ini membantu ? 

Vitamin E :- 
Vitamin E Shaklee membantu untuk melembapkan kulit dan bertindak sebagai vitamin antioksidan yang mana ia akan memelihara sel-sel yang sentiasa terdedah dengan radikal bebas agar tidak rosak dan menyebabkan tua sebelum usia dan kelebihan Vitamin E Shaklee lagi  adalah merawat parut-parut . 


ESP :- 
Parut jerawat dan tompok-tompok hitam terjadi apabila sel mati tidak dapat digantikan dengan sel baru yang lebih baik. Pengambilan ESP protein membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan lama ini dapat disingkirkan dan digantikan dengan sel-sel baru yang lebih sihat.ESP juga memastikan sel hidup sihat dan sempurna bagi membolehkan ia dapat menyerap semua vitamin dengan optima.

Vitamin C :- 
Vitamin C juga sering dikaitan dengan kecantikan kulit kerana dengan pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmentasi. 

In Shaa Allah , 3 Vitamin Ini membantu parut Tuan /Puan hilang dengan selamat tanpa bahan kimia . tanpa stroid dan bahan merbahaya . Kerana Vitamin Shaklee hanya dari bahan semulajadi dan telah diuji secara klinikal . 

JANGAN TINGGALKAN ARTIKEL SELAGI TIDAK MEMBUAT PESANAN ATAU HUBUNGI SAYA , KERANA ANDA AKAN RUGI MELEPASKAN PELUANG HILANGKAN PARUT ANDA ALAMI SELAMA INI  :- 

InsyaAllah saya cuba bantu dengan teknik yang dah terbukti berkesan. 


Pembelian boleh di buat dengan 2 cara iaitu secara online dengan klik sahaja button di bawah ini :- 


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f381234611baddc30e89d25b3bfe6d6e

                                 klik di sini Panduan mudah untuk Pembelian Secara Online

 Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.






Wednesday, 7 September 2016

Resepi Cendawan Sisir Ringkas Tapi Sedap

Sebelum ni Aizah tak pernah pun makan cendawan sisir, atau kulat sisir . tapi bila kawan aizah iklan dia jual, teringin pula nak rasa . tak salah kita mencuba ye tak :)

Bila nak masak ni pun memang tanya kat kawan-kawan juga macam mana nak masak , macam mana cara basuh . yelah takut tersalah lain pula jadinya.

Alhamdulillah bila dah masak makan dengan nasi panas oishh memang sedap rupanya. suami pun kata sedap .



jadi ini la resepi ringkas sangat ni :- 

Bahan-bahan :- 
1) cendawan sisir 
2) bawang besar , aizah suka banyak bawang jadi aizah letak 2 labu bawang besar 
3) 2 ulas bawang putih di ketuk 
4) petai  (saya tanya kawan dia tak letak pun petai tu , dah petai ada dalam peti kita gaulkan sekali. )
5) Chili padi / chili besar , dihiris 
6) minyak untuk mengoreng 
7) garam / secukup rasa

Cara- caranya :- 

1) cendawan sisir di rendam dahulu , saya rendam dalam 30 minit macam tu . biar dia kembang sikit
2) goreng dahulu bawang besar dan bawang putih , biar nampak kekuningan 
3) masukkan cendawan sisir , chili dan petai , goreng biar lama tau - kawan saya pesan ni . 
saya goreng lama , tambah air sikit sebab nak goreng lama tu . goreng biar nampak dah kering . 
4) masukkan garam atau secukup rasa 
5) dah siap dah boleh makan ,

Selamat mencuba . 

Saturday, 3 September 2016

8 Cara Cegah Virus Zika Untuk Ibu Hamil Hindari Microsefali Pada Bayi

Virus Zika sudah sampai di Malaysia, dalam berita tadi sudah ada beberapa kes di tempat yang berbeza. Dengar sahaja kesan dari virus zika ini, lagi-lagi pada ibu hamil. jadi berusahalah dan berdoalah semoga kita dijauhi dari virus zika dan virus wabak merbahaya yang lain.



Kenali Virus Zika 

Virus Zika merupakan salah satu virus dari jenis Flavivirus. Virus ini memiliki kesamaan dengan virus dengi, berasal dari kelompok arbovirus.

Cara Virus Zika Menyerang 

Virus Zika terjadi melalui gigitan nyamuk. Nyamuk yang menjadi vektor penyakit Zika adalah nyamuk Aedes, dapat dalam jenis Aedes aegypti untuk daerah tropis, Aedes africanus di Afrika, dan juga Aedes albopictus pada beberapa daerah lain.

Nyamuk Aedes merupakan jenis nyamuk yang aktif di siang hari, dan dapat hidup di dalam maupun luar ruangan. Virus zika juga boleh terjadi pada Ibu Hamil dan merbahaya pada janinnya selama masa kehamilan.



Siapa Berisiko Mendapat virus Zika 

Sesiapa sahaja yang tinggal atau mengunjungi area yang diketahui terdapat virus Zika memiliki risiko untuk terinfeksi dan tertular virus zika ini termasuk ibu hamil yang boleh menyebabkan mikrosefali pada bayi iaitu bayi dengan kepala kecil akibat perkembangan otak tidak lengkap.





Tanda-tanda Di Jangkiti Virus Zika :- 

Pastikan kita tiada sebarang tanda-tanda di jangkiti virus zika seperti di bawah ini .





Kesan Virus Zika pada Ibu Hamil Dan Bayi Dalam Kandungan :- 

Zika virus adalah virus infeksi yang menyerang perkembangan otak janin. Sewaktu seorang ibu hamil dijangkiti virus ini, ia akan mengganggu perkembangan otak bayi yang dikandungnya sehingga volume otaknya menyusut  yang di panggil mikrosefali .
Inilah yang membuat ribuan bayi di Brasil lahir dengan ukuran otak yang lebih kecil dari ukuran bayi normal.

Virus Zika dapat memengaruhi kehamilan, dan menimbulkan risiko cacat bawaan pada anak. Bayi yang lahir dengan microcephaly akan memerlukan pemantauan dan perawatan seumur hidup. Tidak ada ubat, dan anak-anak ini akan mengalami perkembangan yang lambat dan kognitif.


Kesan Zika Kepada Bukan Golongan Ibu Hamil :- 

Virus Zika ini menyerang sistem saraf dewasa dan menyebabkan peradangan akar saraf di tulang belakang atau disebut juga Guillain-Barre iaitu gangguan saraf yang menyebabkan kelemahan otot yang dimulai pada kaki yang kemudian menyebar ke lengan dan wajah
Gangguan saraf tersebut dapat menyebabkan pesakit merasa mati rasa, sukar berjalan, dan lumpuh. Dalam situasi yang parah, pesakit  mungkin memerlukan saraan hidup.


Saya akui kita memang risau saat-saat getir serangan virus ini . Jadi Tersangat penting kita membuat pencegahan daripada Virus Zika ini demi keselamatan kesihatan bukan sahaja ibu hamil malah golongan biasa juga . 

8 Cara Cegah Virus Zika :-

Cegah Zika 1 :  #Buat jaring

Pada bukaan di rumah, kita boleh buat jaring-jaring kecil , seperti di tingkap supaya nyamuk tidak dapat masuk ke dalam rumah. Pakai Kelambu . 

Cegah Zika 2 :  #Pemakaian

Pakai pakaian menutup keseluruh tubuh, baju lenggan panjang , seluar panjang untuk elakan di gigit nyamuk . 

Cegah Zika 3 :  #Kebersihan 

Kebersihan sekitar kawasan amat penting untuk mencegah nyamuk membiak . Pastikan dirumah kita tiada air bertakung .

Seperti yang diulas oleh Dato’ Dr Amar Singh melalui Malaysian Medical Resources, kita semua perlu bekerjasama menjaga kebersihan dalam satu komuniti.

Cegah Zika 4 :  #Aktiviti Seharian

Kurangkan aktivi luar rumah terutamanya waktu pagi dan senja . di angarkan nyamuk aktif waktu-waktu ini .

seeloknya elakkan berkunjung ke tempat rekreasi yang kurang bersih , kemungkinan tempat-tempat ini terdapat pembiakan nyamuk . 

Cegah Zika 5 :  #Pembasmi Nyamuk

Seeloknya, ibu mengandung disarankan agar memilih essential oil, losyen, atau bahan organik kerana ia bebas bahan kimia yang mungkin berisiko.
Antara losyen yang biasa digunakan untuk mencegah nyamuk termasuklah Herbal Blend

boleh juga sembur nyamuk kan , saya dulu ada beli penyembur ubat nyamuk , ok juga masa ekspo dulu . kurang merbahya jika terkena pada bayi .  nama dia X-mos . kalau guna penyembur nyamuk lain pun ok juga rasanya . 

Cegah Zika 6 :  #Tempat Berisko 

Jauhi tempat-tempat yang berisiko , tempat-tempat yang sudah ada rekod dijangkiti virus zika

Cegah Zika 7 :  #Kuatkan imunisasi

Kita juga boleh tingkatkan imunisasi badan kita seperti memakan makanan yang boleh menguatkan imunisasi seperti Vitamin C ( Limau . Jagung dan sebagainya) 

Cegah Zika 8 :  #Seks

Dalam kenyataan Dato Seri Dr S.Subramaniam, didapati bahawa virus Zika juga boleh merebak melalui hubungan seks.

Oleh itu, bagi individu yang telah disahkan mempunyai virus ini disarankan untuk mengelakkan daripada hubungan seks ataupun mengadakan hubungan seks yang selamat.
Di samping itu, mereka yang memiliki virus ini dinasihatkan supaya mendapatkan maklumat yang tepat bagi mengawal penularannya.

Daripada satu kajian ,

Michael J. Gonzalez, NMD, DSc, PhD, FACN;1 Miguel J. Berdie,l MD;2 Jorgé R. Miranda-
Massari, PharmD;2 Jorgé Duconge, PhD;1 Joshua L. Rodríguez-López, BS;3 Pedro A.
Adrover-López, BS 3
¹University of Puerto Rico, Medical Sciences Campus, Schools of Public Health and Pharmacy, San Juan, PR, 00936-5067
²Berdiel Clinic, Ponce, PR, 00716
3Ponce Health Sciences University, School of Medicine, Ponce, PR, 00716

High Dose Intravenous Vitamin C Treatment for Zika Fever

Mengambil Vitamin C dengan dos yang tinggi adalah salah satu cara untuk rawatan zika 


Jadi Cara salah satu cara terbaik untuk rawatan dan mencegah Zika adalah dengan ambil Vitamin C dari bahan semulajadi . Hati-hati ibu hamil , jika membeli vitamin c , adakala sesetengah vitamin c tidak sesuai untuk ibu hamil .  

In Shaa Allah , vitamin C shaklee boleh di ambil untuk ibu hamil , saya memang amalkan semasa sepanjang kehamilan . 

kita ikhtiar , berdoa semoga kita dilindungi .

Jom Sama-sama Kita berdoa supaya kita dilindungi dari wabak-wabak merbahaya ini :- 


Semoga Kita dijauhi dari segala wabak yang merbahaya :- 

Ya Allah ,sesungguhnya Engkaulah Maha Pelindung, Kau lindungilah kami dari Virus Zika ini . 
Amen 

Jom Kita share untuk keselamatan semua . In Shaa Allah . 

          jika berminat untuk dapatkan vitamin C selamat untuk ibu hamil, boleh hubungi saya di :- 



Wednesday, 31 August 2016

Pelbagai Testimoni ESP Sempena Harga SALE











Banyak lagi testimoni mengenai ESP . Pendek kata ESP ni tersangat best ..

order sekarang Untuk Ubah diri kita lebih baik :-

Terus Klik Link Untuk membuat pembelian terus online

Pembelian pilihan pertama untuk Sept 2016 :-

1 ) Buy 6 free 1
2) Buy 2 less 5%
3) Beli 1




Tuesday, 30 August 2016

Cara Buat Play Dough Guna Tepung Untuk Selamat Dan Jimat

Assalamualaikum , dah lama rasanya terpendam hasrat nak buat Play Dough  sendiri , yelah yang beli di kedai risau juga sebab bergetah , anak saya yang kedua ni suka masukkan ke dalam mulut , jadi husband tegur la kan risau masukkan ke dalam mulut . jadi lepas tu saya terus simpan set Play Dough  . ni anak kedua dah hampir 2 tahun , oklah ibu bukak balik bungkusan Play Dough  . heheh

sebab apa saya yakin dengan playdoh buat sendiri ? sebab bahan-bahan kita guna tu cuma bahan-bahan masakan yang kita guna di dapur je . selain menjimatkan .




Apa yang kita perlukan ialah :- 

3 cawan air panas 
6 sudu tartar cream ( kalau tak de takpe )
1 1/2 cawan garam halus ( letak banyak ni sebab tak nak bagi cepat rosak / basi) 
3 cawan tepung ( Aizah guna tepung gandum je)
3 sudu minyak sayuran ( Aizah guna minyak zaitun) 
Pewarna , tak kisah berapa color pun :) 



Cara untuk buat play dough :- 

1) tepung , tarter cream , garam halus , minyak  di letakkan ke dalam bekas / mangkuk 
gaul-gaul sampai sebati sikit . 

2) letak air panas tadi sikit demi sedikit , ini untuk pastikan adunan kita tak lembik . 
adunan yang betul , kita tak nak lembik , tak nak keras sangat . aizah bajet mcm ni , bila kita adun tu kan , adunan kita tak melekat kat tangan dah bila kita uli . jangan lebik sangat tau .. takut nanti susah kita nak bentukkan . 

3) Asingkan kepada beberapa bekas adunan tadi ikut berapa color kita ada

4) tuangkan color ke setiap adunan dan sehingga color sebati cantik .. 


haa ni dia dah siap ni :) 


haa sonok 2 beradik ni main playdough ibu buat .. bukan anak je sonok , ibu pulak tumpang sekaki hahaha ..  main masak-masak , jual-jual . erhmm masa bersama anak-anak kan ..  yang rasa yakin selamat la kalau tetiba si adik tu buat macam makanan betul .. tapi sure dia muntah balik sebab masin tu .. heheh 

selain tu , kita pun merangsang minda anak-anak kita , supaya berfikir untuk buat pelbagai bentuk dan sebagainya . 

ni dia nuha dan hana .. dapur main-main tu ibu buat guna kotak-kotak je , kotak shaklee melambak guna je .. jimatt .. hihi yang penting anak happy .. 



SELAMAT MENCUBA :) 


Sunday, 28 August 2016

Cara Atasi Psoriasis Dengan Selamat Sebelum Lebih Parah

Psoriasis ini ialah sejenis penyakit kulit yang menjadikan kulit tebal, kering, tompokan merah, berwarna perak, gatal dan kadang-kala ia amat menyakitkan. Psoriasis ini juga merupakan penyakit kulit yang kronik tidak boleh diubati dengan mudah tetapi kita boleh mengawal masalah ini.


Bahagian-bahagian yang selalu di serang masalah Psoriasis ini ialah di tangan, kaki, badan, kulit kepala , lutut, siku, bawah belakang, kemaluan atau ada sesetengah ia berlaku di mana sahaja. Psoriasis ( kulit tebal dan bersisik) ini terjadi apabila sel-sel kulit tumbuh dengan cepat kerana serangan imunisasi oleh sel darah putih yang tidak normal.



Image result for penyakit psoriasis


Sesetengahnya adalah kerana ginetik ( keturunan), jika ibu atau bapa alami psoriasis kemungkinan anak juga berisiko alami masalah ini .

Bagaimana Psoriasis datang menyerang ? 

Keradangan pada psoriasis ini secara berkala dan spontan , ada masa ia nampak lebih baik , adanya ia lebih teruk pada tempat yang terjejas . Pada cuaca sejuk, ada pesakit keadaan psoriasis semakin buruk.

Mengikut kajian, pesakit psoriasis yang ada masalah berat badan. obesiti berisiko di serang sakit jantung .

Psoriasis boleh menyerang tidak mengenal usia dan jantina.

Kenali Jenis Psoriasis :- 


  1. Paling lazim adalah psoriasis yang bertompok
  2. Dikalangan kanak-kanak biasanya terdapat guttate psoriasis.
  3. Jenis teruk yang memerlukan rawatan dihospital dipanggil erythrodermic psoriasis
  4. Lampin psoriasis
  5.  Pustular psoriasis- adalah bentuk psoriasis yang sangat teruk dimana ia boleh menimbulkan kesakitan.

Komplikasi Psoriasis :- 

Komplikasi Psoriasis boleh menyebabkan arthritis yang dikenali sebagai arthritis psoriatik. Gejala adalah sakit atau bengkak pada sendi. Sendi yang biasanya terlibat adalah:-
  • Sendi hujung pada jari tangan atau kaki
  • Bahagian belakang, pergelangan tangan, lutut atau pergelangan kaki 
Bahayakah Psoriasis ? 
Mengulas mengenai bahaya psoriasis, Dr Azura (Pakar Dermatoloi Hospital Kuala Lumpur) memberitahu, penyakit itu membawa kesan negatif kepada psikologi pesakit. Faktor lain menjadi penyebab psoriasis bertambah buruk termasuk tekanan perasaan, pengambilan alkohol berlebihan, jangkitan kuman, kecederaan kulit dan tindak balas ubat-ubatan tertentu seperti ubat darah tinggi, ubat tahan sakit dan antibiotik.  
“Tahap keterukan psoriasis bermula daripada tompok kecil pada satu bahagian hinggalah ke keseluruhan permukaan badan. Psoriasis menyebabkan tompok tebal dan bersisik dikenali sebagai plak psoriasis.
“Seterusnya kulit menjadi tebal dan keras di kawasan radang serta mengakibatkan sisik di permukaan kulit. Ia sering terjadi di bahagian siku, lutut, tetapi juga boleh terjadi di mana-mana bahagian badan, termasuk kulit kepala, punggung, tapak kaki dan kemaluan,” katanya.  
Petikan di atas Di ambil : Berita harian Online 



Tips / Cara Atasi Psoriasis :- 
  1. Menjaga kelembapan kulit Menghindari perubahan cuaca yang melampau.
  2. Cuaca yang terlalu panas atau terlalu sejuk akan memburukkan lagi keadaan.
  3. Kawal dah elakkan dari tekanan kerana tekanan mampu mengundang penyakit psoriasis dan menjadikan keradangan psoriasis semakin parah.
  4. Elakkan dari luka kerana kulit yang terdedah akibat luka akan psoriasis cenderung untuk menyerang di kawasan luka tersebut.
  5. Elakkan ubat-ubatan yang mengandungi bahan kimia.
  6. Elakkan menggaru semasa keradangan.
  7. Berhenti merokok Minum banyak air kosong
  8. Mengambil lebih banyak makanan tinggi serat. 
Pemakanan Yang Perlu Di elakkan :- 

  1. Makanan atau minumam yang mengandungi alkohol
  2. Makanan yang masin (ikan masin, telur masin) Makanan yang diawet Daging seperti daging ayam, daging lembu, daging kambing dan sebagainya
  3. Organ dalaman seperti hati, tulang, paru dan lain –lain lagi.
  4. Makanan yang pedas. Makanan-makanan yang tinggi lemak trans dan lemak tepu
  5. Makanan segera Makanan yang diproses 

IKHTIAR UNTUK SEMBUH DARI PSORIASIS :- 

Ada yang mengatakan, psoriasis tiada ubat yang betul-betul membantu untuk sembuh . Tetapi percayalah setiap penyakit itu pasti ada penawarnya .  apa yang penting jauhkan diri daripada mengambil ubatan yang mengandungi stroid , dikhuatiri akan memburuk lagi keadaan psoriasis . 

Walaubagaimanapun, pesakit psoriasis boleh cuba terapi “cycle” yang semulajadi bagi mengurangkan pengambilan ubat-uabatan sekaligus mengurangkan toksik akibat ubat. Idea ini tercetus untuk mengurangkan toksin sesuatu ubat anti psoriasis setiap 6 hingga 24 bulan. Sebagai contoh pesakit yang telah mengambil steroid, untuk rawatan seterusnya, dicadangakn untuk menjalani rawatan di bawah sinaran UV.

Oleh itu , Pilihlah VIVIX shaklee , sebagai ikhtiar yang paling selamat untuk masalah penyakit kulit yang kronik ini.  

Bagaimana vivix membantu anda? , Vivix shaklee mengandungi Resveratrol yang tinggi dan ia selamat kerana vivix adalah daripada bahan-bahan semulajadi. 

Selain itu, kandungan polifenol yang didapati dalam resveratrol adalah 50 kali lebih kuat berbanding Vitamin c  dan vitamin E . Antioksidan ini adalah antiradang yang sangat kuat terhadap kulit yang boleh mengurangkan kesan kulit mengalami masalah psoriasis , eczema , rosacea dan masalah kulit yang lain . Polifenol juga mampu mempercepatkan penyembuhan luka pada kulit bagi mengelakkan merebak dan seterusnya mengakibatkan masalah alahan,

TESTIMONI PSORIASIS :- 



HANYA DENGAN SEBOTOL VIVIX INI, KITA MAMPU MENGUBAH MASA DEPAN KITA KEMBALI SIHAT .

Saya ingin membantu anda , hubungi sahaja saya di :- 


atau boleh membuat pembelian online dengan hanya satu klik di bawah :- 


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=909356f33e0f20f0bc5737c086ed9234


 Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.