Friday, 16 June 2017

Panduan Bayar Zakat, Fidyah dan Cara Kiraan Melalui Online

Assalamualaikum semua, di penghujung ramadhan ini aizah percaya ramai yang ingin bayar zakat dan fidyah. Ada juga sesetengah orang ingin membuat pembayaran awal disebabkan kekangan tertentu ia tertangguh. Jadi kat sini aizah ingin share cara mudah dan cepat hanya melalui online sahaja .




Sebelum itu saya ingin terangkan sedikit berbezaan apakah itu zakat dan apakah itu fidyah semoga kita tidak keliru akan hal ini .



Apakah Itu Zakat 

Zakat ialah jumlah harta tertentu wajib dikeluarkan bagi orang yang beragama islam kemudian diserahkan kepada golongan yang berhak menerima zakat seperti kafir miskin dan sebagainya.Pembahagian menurut ketentuan yang telah ditetapkan oleh syariah. 

Zakat Fitrah 


Zakat firtah ini yang kita wajib keluarkan sekarang menjelang aidilfitri pada bulan ramadhan. Harga bayaran zakat fitrah ada yang mengikut negeri . 



Apa Itu fidyah ?

Bayaran denda yang dikenakan terhadap individu islam yang tidak dapat mengantikan puasanya dibulan ramadhan pada suatu tahun sehingga tiba ramadhan tahun berikutnya,bayaran fidyah boleh dibayar /diserahkan pada fakir miskin atau dimana-mana jabatan Agama Islam Negeri yang menyedikan perkhidmatan bayaran denda fidyah. Hukumnya wajib


Cara Pengiraan Fidyah 

1) kita boleh pergi ke Laman page zakat selangor ( http://www.zakatselangor.com.my/calkulator-zakat/kalkulator-fidyah/ ) , dekat sini zakat selangor sudah sediakan cara pengiraan auto seperti gambar di bawah . masukkan jumlah hari kita tinggalkan puasa akan auto keluar berapa kita yang kita perlu keluarkan fidyah




2) Aizah sertakan cara pembayaran zakat dan fidyah melalui maybank2u . sangat mudah .

1) boleh login ke maybank2u 
2) pilih accounts & banking


3) Pilih bill payment
4) seterusnya kita pilih make a-one-off payment
5) pilih zakat & charity





6) Pilih Pusat Pungutan zakat majlis agama islam WP ( mungkin boleh pilih ikut pusat zakat negeri masing-masing)

7) Pilih 09-fidyah ( kat gamabr ni saya tersalah select tu) pilih fidyah ye 



Lafaz niat semasa mengeluarkan fidyah :- 

1. LAFADZ NIAT FIDYAH ORANG YANG HAMIL
نَوَيْتُ أَنْ أُخْرِجَ فِدْيَةَالْحَمْلِ فَرْضًاشَرْعًا لِلّٰهِ تَعَالٰى
"Sahajaku mengeluarkan fidyah bagi orang yang hamil fardhu pada hukum syara' karena Allah Ta'ala"

2. LAFADZ NIAT FIDYAH ORANG YANG MENYUSUI
نَوَيْتُ أَنْ أُخْرِجَ فِدْيَةَالْمُرْضِعِ فَرْضًاشَرْعًا لِلّٰهِ تَعَالٰى
"Sahajaku mengeluarkan fidyah bagi orang yang menyusui fardhu pada hukum syara' karena Allah Ta'ala"

3. LAFADZ NIAT FIDYAH ORANG YANG SAKIT YANG TIDAK DIHARAP SEMBUH

نَوَيْتُ أَنْ أُخْرِجَ فِدْيَةَالْمَرَضِ الَّذِيْ لاَ يُرْجٰى بَرَؤُهُ فَرْضًاشَرْعًا لِلّٰهِ تَعَالٰى
"Sahajaku mengeluarkan fidyah bagi orang yang menyusui fardhu pada hukum syara' karena Allah Ta'ala"

4. LAFADZ NIAT FIDYAH ORANG YANG MENYUSUI
نَوَيْتُ أَنْ أُخْرِجَ فِدْيَةَالشَّيْخِ الْكَبِيْرِ فَرْضًاشَرْعًا لِلّٰهِ تَعَالٰى
"Sahajaku mengeluarkan fidyah bagi orang tua renta fardhu pada hukum syara' karena Allah Ta'ala"

(kredit niat fidyah to : duniakitabicara )



Pembayaran zakat online terus dari website zakat pun boleh iaitu

1) http://www.zakatselangor.com.my/

2) isi kan ini nanti dibawah ada pilihan untuk pilih zakat fitrah ( mungkin boleh masuk ke zakat negeri masing-masing)
Niat mengeluarkan zakat fitrah :-


Bacaan Doa Niat Zakat Fitrah untuk diri sendiri dan keluarga
  • Bacaan Doa Niat Zakat Fitrah untuk diri sendiri dan keluarga : "Nawaitu an uhrija zakat fitri anna wa 'an jami'i maa yalzamuni nafqu tuhun syiar a'an far dzolillahi ta'ala". 
  • Artinya : " Saya niat mengeluarkan zakat atas diri saya dan atas sekalian yang saya wajibkan memberi nafkah pada mereka secara syari'at, fardhu karena Allah ta'ala". 
2. Bacaan Doa Niat Zakat Fitrah untuk diri sendiri 

Bacaan Doa Niat Zakat Fitrah untuk diri sendiri
  • Bacaan Doa Niat Zakat Fitrah untuk diri sendiri : "Nawaitu an ahroja zakat fitri annafsi fardholillahi ta'ala"
  • Artinya : "saya berniat mengeluarkan zakat fitrah atas diri sendiri saya sendiri, fardhu karna Allah Ta'ala. 
3. Bacaan Doa Niat Zakat Fitrah untuk istri 


acaan Doa Niat Zakat Fitrah untuk istri
  • Bacaan Doa Niat Zakat Fitrah untuk istri : "Nawaitu an-uhrizakat fitri an zaw jati fardzolillahita 'ala". 
  • Artinya : "Saya berniat mengeluarkan zakat fitrah atas istri saya, fardhu karena Allah Ta'ala.

Kredit niat zakat fitrah : artikelsiana


Alhamdulillah , semoga kita dipermudahkan untuk mengeluarkan fidyah dan zakat walau dimana pun kita berada . 

selamat berpuasa dan selamat hari raya daripada saya aizah azlem (butiksihatcomel.com)

Thursday, 8 June 2017

Tips Kekal Cergas Dan Bertenaga Di bulan Puasa

Sudah pasti semua inginkan badan kekal cergas dan bertenaga semasa berpuasa , tidak kira wanita mahupun lelaki. Apabila badan kita cergas dan bertenaga, kita akan rasa seronok dan tidak menganggu aktiviti harian kita.

Ingin rasa cergas dan bertenaga di bulan puasa sebenarnya ia bergantung apa yang kita ambil sewktu berbuka puasa dan juga sewaktu kita bersahur . Jika kita ambil makanan dan cara yang betul, In Shaa Allah kita akan rasa segar .




Bagaimana kita mahukan rasa kekal bertenaga sepanajng berpuasa?

1) Bersahur dan Berbuka dengan Kurma 
Seperti kita tahu, kurma sangat berkhasiat dan setiap bulan puasa kurma memang wajib ada di setiap rumah, ia membekalkan tenaga segera pada badan kita . Selain itu makan kurma juga mengikut sunnah Rasulullah s.a.w

2) Ambil air masak yang secukupnya dari waktu berbuka sehinggalah waktu bersahur. Sekurangnya 8 Gelas air masak.


3) Pemakanan semasa berbuka dan Sahur
Ambil makanan yang seimbang semasa berbuka dan sahur . jika boleh ikut step yang betul cara ini bukan sahaja bantu kita rasa cergas bertenaga malah kita juga terhindar dari masalah gastrik . 

4) Mengambil Set berpuasa shaklee . 
Alhamdulillah, saya juga ambil set berpuasa shaklee ini, kesannya kita memang rasa cergas dan bertenaga . dalam sehari tu buat kerja seperti biasa tanpa rasa lemau . Aizah juga bagi hadiah untuk ayah , mak ,mak mertua dan nenek set berpuasa ini .Alhamdulillah mereka juga cergas dari biasa . Syukur sangat dapat membantu orang berpuasa kekal cergas dan bertenaga 

Jom aizah kenalkan set berpuasa shaklee ini :- 



1. MEAL SHAKE SHAKLEE

Membekalkan multivitamin yang dieperkaya dengan protein lengkap dengan 9 jenis asid amino, kalsium, magnesium dan vitamin D untuk keperluan minda, tumbesaran serta untuk tulang dan gigi yang sihat.Sebagai milk booster ibu menyusu.



2. PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Minuma isotonik semualajadi rendah sodium dan gula. Mengawal  dan mengurangkan kehilangan bendalir yang menyebabkan tubuh cepat letih dan mengelakkan penyahhidratan. Juga mengekalkan kelembapan kulit.



3. ESP

Membekalkan LONG LASTING ENERGY. Mengurangkan rasa lapar keterlaluan. Sebagai Milk Booster bagi ibu menyusu. Mencantikkan walaupun tak bermekap sakan semasa berpuasa. Diperkaya dengan kalsium untuk mengurangkan keasidan soya. Jadi mengurangkan risiko serangan gastrik bagi pesakit gastrik ketika berpuasa

CERGAS BERTENAGA DENGAN SET BERPUASA SHAKLEE


Apakata mereka yang sudah mencuba ?



Jom dapatkan set Berpuasa Shaklee keluarga anda dengan saya :-

Wednesday, 7 June 2017

4 Kesan Bahaya Jika Berbuka Terlampau Kenyang

Ramai yang masih tidak tahu , pengambilan makanan berbuka dan sahur kita adalah penentu ketahanan kita berpuasa pada keesokkan harinya . Jadi penting kita memilih makanan dan cara pengambilan yang betul untuk cegah 4 kesan bahaya ini jika kita berbuka puasa dengan terlalu kenyang.



Surah Al Araf ayat 31

۞ يَا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ
Hai anak Adam, pakailah pakaianmu yang indah di setiap (memasuki) mesjid, makan dan minumlah, dan janganlah berlebih-lebihan. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang berlebih-lebihan.

" janganlah berlebih-lebihan" . dari ayat di atas juga kita dah tahukan , jika boleh usah ambil secara berlebihan. larangan tersebut kerana bersebab dan bukan sia-sia. Ini kerana memang ada kesan bahaya pada diri kita jika kita makan, minum berlebihan ni .

Jadi kat sini aizah nak share apa kesan bahaya itu supaya kita semua berjaga-jaga sebelum bahaya itu datang pada kita .


4 Kesan Bahaya berbuka terlampau kenyang

1) Berat badan bertambah 
walaupun berpuasa berat badan kita semakin bertambah , bila kita makan secara berlebihan dan terlalu kenyang pada waktu berbuka puasa selepas itu kita tiada dah aktiviti berat yang boleh bantu pecahkan kalori yang kita ambil tadi , dalam beberapa jam selepas itu kita masuk tidur . jadi hal ini boleh tambahkan berat badan kita nanti.

2) Mengantuk, rasa tak larat dan rasa malas 
Bila dah Terlalu kenyang , kesan mengantuk , rasa malas lah kemungkinan pula  rasa malas mahu pergi terawih dan melakukan ibadat yang lain . Bukan itu sahaja badan kita akan rasa lemau dan lemah .

3) Penyakit lain datang 
bila kita sudah makan secara berlebihan dengan pelbagai makanan tanpa kawalan , Kemungkinan kita akan diserang pelbagai masalah kesihatan seperti kolestrol tinggi dan obesiti

4) Perut sebu dan gastrik 
Bila makan terlalu banyak dan bermacam-macam jenis , ada yang perut tak tahan ni akan mula rasa sebu atau naik angin dan kembung, tak kurang yang akan muntah-muntah . Ini di sebabkan banyak enzim pencernaan yang keluar sehingga makanan yang kita makan tidak dapat dicerna dengan elok dan sempurna.

Aizah sebagai salah seorang yang ada masalah gastrik juga, ingin kongsi serba sedikit  tips berbuka puasa yang boleh membantu kita menjalankan puasa dengan bertenaga tanpa masalah gastrik.


Untuk Elak kan perut sebu selepas berbuka puasa, kita juga boleh ambil Set berpuasa Shaklee . Alhamdulillah aizah pun memang amalkan set berpuasa shaklee ini . 

Jom aizah kenalkan set berpuasa shaklee ini :- 



1. MEAL SHAKE SHAKLEE

Membekalkan multivitamin yang dieperkaya dengan protein lengkap dengan 9 jenis asid amino, kalsium, magnesium dan vitamin D untuk keperluan minda, tumbesaran serta untuk tulang dan gigi yang sihat.Sebagai milk booster ibu menyusu.



2. PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Minuma isotonik semualajadi rendah sodium dan gula. Mengawal  dan mengurangkan kehilangan bendalir yang menyebabkan tubuh cepat letih dan mengelakkan penyahhidratan. Juga mengekalkan kelembapan kulit.



3. ESP

Membekalkan LONG LASTING ENERGY. Mengurangkan rasa lapar keterlaluan. Sebagai Milk Booster bagi ibu menyusu. Mencantikkan walaupun tak bermekap sakan semasa berpuasa. Diperkaya dengan kalsium untuk mengurangkan keasidan soya. Jadi mengurangkan risiko serangan gastrik bagi pesakit gastrik ketika berpuasa

CERGAS BERTENAGA DENGAN SET BERPUASA SHAKLEE


Apakata mereka yang sudah mencuba ?



Jom dapatkan set Berpuasa Shaklee keluarga anda dengan saya :-



Resepi Smoothies Sihat Untuk Waktu Sahur Dan Berbuka

Kali ini aizah nak share beberapa resepi jus yang sihat dan sedap di minum , jus-jus ini kita buat je sendiri di rumah sekejap je ni, jimat pun ya tau .



sebelum tu aizah nak share 6 tips sahur yang sihat





ok jom kita tengok resepi-resepi best kita ni ,













untuk menjayakan lagi resepi resepi kita ni , kita perlu ada bahan utama iaitu ESP shaklee .  apa yang kita dapat bila resepi ni ada tambahan ESP shaklee? kita akan rasa lebih bertanaga dan cergas . memang best sangat 

Antara khasiatnya lagi ialah :-



Jadi jangan lepaskan peluang untuk dapatkan ESP untuk bulan puasa ni, rugi sangat . 

hubungi saya segera untuk dapatkannya :- 


Tuesday, 6 June 2017

5 Tips Pemasaran Terancang Supaya Pelanggan Tak Lari

Bila sebut Tips pemasaran ni, macam-macam cara pemasaran kita ada dan boleh lakukan .Tapi yang penting kita dulu perlu nekad dan konsisten lakukan barulah kejayaan tu milik kita betul tak ?

Jadi kat sini aizah ingin share pada semua apa yang sifu aizah ajar tips pemasaran terancang supaya prospek terbayang-bayang kita bila nak beli product yang kita jual walaupun sebenarna ramai je ang menjual benda yang sama .


Ingin aizah ingatkan di sini , apa jua bisnes kita lakukan pun strategi pemasaran amat penting untuk memajukan bisnes kita , jika tiada strategi pemasaran ibarat kapal layar belayar tanpa kompas dan belayar tanpa hala tuju.

5 Tips Pemasaran ni cukup ringas tapi kita perlu nekad melakukannya di antaranya ialah :-

1) Kita Perlu Faham sasaran kita , apa yang mereka perlu dari kita ?  Apa yang mereka mahu dari kita ? dan yang akhir sekali adakah mereka mampu ? 
saya berikan satu contoh , kita iklan kan set sendi shaklee sudah tentu kita sasarkan orang yang sakit sendi, bila orang sakit sendi mesej kita bermakna dia memerlukan set sakit sendi tersebut kerana mahu pulih dari sakit sendi dan akhirnya kita cadangkan set sendi yang mereka mahu jika perlu boleh ikut bajet mereka .  nampak tak di sini ?

2) Kita perlu fahami bagaimana servis dan produk kita ini membantu mereka. Adakah produk kita ini bebetul sesuai dengan pelanggan kita? berbanding produk lain ? apa kelebihan produk kita?
Sebagai contoh lagi , Tudung kita jual ni memang membantu mereka menutup aurat , lainnya dari yang lain tudung kita jual ni tak perlu di iron dah boleh pakai. ini kelebihan yang mana nak senangkan pelanggan kita . 

3) Dari kedua-dua point di atas , kita gabungkan dalam usaha pemasaran kita, tak kiralah kita buat pemasaran secara offline atau melalui online, konsepnya adalah sama. Contoh online pemasaran melalui facebook , instagram ,telegram dan sebagainya.

4) Konsisten buat ketiga-tiga tips di atas untuk pemasaran kita, pasti pemasaran kita membuahkan hasil yang lumayan.

5) Sudahkan kita mempunyai bisnes yang bagus ? yang mudah tapi hasilnya lumayan ? atau anda selalu bertukar-tukar bisnes kerana tidak tahu teknik pemasaran ? 

SAYA INGIN MEMBUKA PELUANG PADA ANDA , TIDAK KIRA ANDA SIAPA 
surirumah? pelajar ? pekerja? penganggur?
kita semua boleh berjaya dan dapat pendapatan lumayan dengan BISNES SHAKLEE .

group kami sentiasa membantu pelbagai tips pemasaran , tips bisnes yang membantu kita berjaya , membantu kita dari zero mengenai bisnes sehingga menjadi hero dalam bisnes kita .

Jangan lenggahkan masa yang ada , hubungi saya segera untuk saya bantu anda keangkasa kejayaan

your bisnes leader noraizah mohd 017 305 3031 


8 Tips Detox Yang Sesuai Di Bulan Ramadhan

Biasanya di bulan ramadhan ni macam-macam juadah terhidang kan ? lagi kalau kita pergi bazar kadang beli sampai tak habis makan. cuba kita ubah ramadhan kali ini dengan berpuasa sambil detox dalam masa badan sihat dan cergas , kita juga boleh menurunkan berat badan kalau kena cara yang tepat .

banyak cara yang boleh kita lakukan , aizah share 10 dulu kat sini untuk sama-sama kita konsisten lalukan .



sebelum tu Jom Cek pada badan kita, sering atau tidak alami masalah-masalah seperti ini ?
  • Ada masalah Penghadaman
  • Sering sembelit
  • Jerawat sering bertandang tidak kira dimuka , di badan .
  • Selalu letih dan tidak bermaya
  • Sakit kepala
  • Alami penuaan pra-matang
  • Masalah insomnia
  • Mempunyai berat berlebihan 

JIKA ADA WALAUPUN TIDAK SEMUA ! ANDA SANGAT PERLU DETOX !



1) Ambil makanan yang banyak serat contohnya masak guna beras perang , buah-buahan dan sayur-sayuran organik , lobak , brokoli, rumpai laut . makan-makan ni sangat bagus untuk tujuan lakukan detox . 

2) Minum air masak yang cukup sekurangnya 2 liter air tau kita boleh ambil 8 gelas air setiap hari .  kita boleh juga mengikut sukatan air mengikut berat badan kita seperti gambarajah di bawah :- 



3) Kita boleh amalkan tarik nafas dalam-dalam, amalan ini adalah supaya oksigen boleh berdedar dengan baik dalam badan kita . jadi kita perlu ambil air sewaktu berbuka sehingga bersahur dengan cukup.

4) Elakkan tekanan emosi dan kita boleh gantikan dengan sifat atau emosi yang positif 

5) Mengurangkan atau elakkan minuman berkafien sewaktu berbuka puasa. kita boleh gantikan dengan teh herba pun bagus atau jus buah-buahan

6) Ambil vitamin c , vitamin c boleh membantu hasilkan glutation, sebatian dalam organ hati yang bantu singkirkan toksin.

7) Lakukan sedikit senaman untuk mengelurkan peluh , biasalah bulan puasa kita kadang memang ak larat pun nak buat senaman berat-berat ni kan . jadi pilihlan senaman yang senang dan mudah dilakukan . 

8) Kadang kita tak terbuat detox semulajadikan ? hari-hari pun ambil makanan dan minuman yang boleh mendatangkan toksin,  jadi aizah cadangkan ambil set detox shaklee yang mudah dan selamat . Set detox shaklee sesuai di ambil semasa berpuasa malah badan akan rasa ringan , membuang pun lancar . 

Kita boleh ambil ini :- 

full set 

1 ) Alfalfa
2) herblax 
3) peppermint ginger
4) DTX
5) vivix

Set Asas
1) Alfalfa
2) herblax 
3) peppermint ginger



                                      

jangan biarkan badan kita dipenuhi toksin dan akhirnya boleh memudharatkan diri kita . Jadi bulan puasa ni adalah masa sesuai untuk kita detox badan kita . 

Boleh hubungi saya , saya ingn membantu anda 



Tuesday, 30 May 2017

Trip Ke Japan Bertaraf 5 Star Bersama Shaklee

Haa biasa-biasa kita tahu 5 star je kan , ini aizah nak cerita 6 star . jangan kata aizah overclaim ye . ini memang benar-benar berlaku.



Baru-baru ini shaklee hadiahkan trip super duper best pada yang layak. Memang teruja sangat segalanya free , dari tiket ,penginapan, makan dan diberikan juga duit belanja selain kejutan hadia-hadiah untuk mereka . Memang sangat beruntung pada mereka yang dapat trip free japan dari shaklee yang bertaraf 6 bintang ini .


Bila dengar cerita-cerita leader kami, terfikir juga kenapalah saya tak daftar bisnes shaklee dari dulu. heheh. sebab banyak sangat bestnya bila join shaklee ini salah satunya dapat trip setiap tahun tau . trip bercuti ini bukan hanya sekadar bercuti tapi pakej percutian bertaraf 5 bintang .  Memang teruja .


Trip dengan shaklee ni kan bukan selama 3 hari 2 malam atau 4 hari 3 malam tapi trip shaklee ni paling kurang pun seminggu tau. waa lamakan kita ditanggung oleh shaklee, puas hatilah banyak tempat yang boleh kita jejaki . agak-agak kos seminggu tu berapa ribu sorang ye ? mesti berpuluhkan ribu sebab shaklee bukan sewa hotel bajet tapi shaklee menempah hotel bertaraf 5 bintang.



Shaklee ni kan betul-betul nak reward pada kita bukan acah-acah saja nak reward . Salah satunya mengenai bilik hotel , shaklee menempah 6 bulan awal imperial hotel yang bernilai RM 2000 satu malam dan shaklee menempah 3 hari hotel ini. waaa dasatkan :) . selain tu Bab makanan shaklee amat titik beratkan dengan pastikan makanan yang di hidang tu adalah halal dan sihat . Dah la bagi makan free , shaklee bagi pula duit saku setiap orang sampai duit tu boleh buat shoping. mak aih . 



Setiap hari sentiasa ada aktiviti yang menarik sangat , sehingga semua yang hadir sangat teruja dan gembira . Tengok gambar kat atas ni shaklee bawa ke tempat salji tu , bukan senang tau nak sampai ke sini dan bayarannya pun sangat mahal. Selain tu shaklee request pula pada ladang strawberi di sana supaya tanam strawberi walaupun sudah habis musim, tujuanya supaya rombongan shaklee boleh kutip sendiri dan terus makan . mereka kata manis sangat lain dan jauh beza dengan yang malaysia.

Pengalaman yang tak akan pernah di lupakan, berjalan-jalan dengan pakai baju tradisi japan ni. Siap ada pelancong asing pula request nak bergambar dengan group shaklee . Dan sangat terharu Presiden dan saintis pakai baju batik masa sesi makan malam . 


Wow Boleh bawa family join trip free shaklee ni , bestkan . kenapa boleh bawa? sebab bisnes shaklee ni berkonsepkan bisnes family . mahu tak gembira pergi luar negara free bersama keluarga tersayang ye tak. 



Yang ini paling terharu dan teruja. Shaklee sewa khas sebuah bilik untuk solat . nah baca pengalaman ini:- 

Pertama kali sampai di Toki Outlet di Jepun, mereka terus dibawa ke ruang solat khas di sana. Hanya dibuka untuk mereka hingga jam 12.30pm. 
Semasa berada di Snow Wall pula, mereka dibawa terus ke ruang solat yang hotel di sana dah sediakan. Ala-ala bilik Onsen gitu. Padahal, mereka tidak menetap di sana. Cuma makan tengah hari saja.
Semasa makan tengah hari di Kanituraku Restoren, mereka dijamu di satu bilik khas. Dalam tu ada pentas kecil yang agak lapang. Sambil makan crab, mereka gunakan ruang pentas tu untuk gilir-gilir solat. Seronok kan?
haaa terbaik kan dari shaklee.

Teringin kan nak join trip shaklee secara free dengan aktiviti yang bagus dan best . jadi janganlah lenggahkan masa. jom contact aizah . aizah nak bawa anda bersama shaklee sama-sama merasai trip free bertaraf 5 bintang .