Wednesday, 15 February 2017

Keluarga Besar Saya

eyh dah berapa orang ye bilangan anak anak buah? ahaks boleh lupa?
.
23 orang kot kan + 4 orang sebelah suami .
haa total semua 27 orang anak buah.
Alhamdulillah meriah .
.
kadang pernah juga tertuka nama . nama pagil nama orang lain terpangil orang lain 😅.
.
gambar kat bawah ni gambar separuh dengan anak buah aizah. rindu time ni.. time raya aidilfitri.
.
anak buah paling besar Atikah Musa .. dah besar macam kawan je.
.
In shaa Allah suatu hari kita akan berkumpul semua macam ni lagi kan..
.
oppsss dalam ramai ramai anak buah ni ada yang berminat bisnes shaklee tau.. ehe.....
Alhamdulillah. .
.
BULAN ni promo ALFALFA free .GRAB tau
WHATSAP 017.3053031.

Thursday, 12 January 2017

Rancang kewangan kita dengan bijak dengan system 7 jars

pernah tak dengar dengan system 7 jars ni sahabat-sahabat?
yang pernah dengar dan tahu? sudahkah kita laksanakan? 
yang belum tahu meh aizah nak share . in shaa Allah. :)
.
7 jars adalah adaptasi dari konsep 6 JARS yg diasakan oleh T Harv Eker. Ia adalah satu cara utk menabung.
Dlm 6 jars, ada 6 tabung,
NEC (necessity) - kita buat untuk tabung utk benda2 keperluan dan belanja harian kita contohnya, bil, keperluan anak
EDU (education) - tabung ini adalah utk duit pembelajaran kita contohnya kita nak beli buku cara berbisnes , cara berblog, buku anak-anak , duit pergi ke kelas , pembayaran kelas berbisnes .
LTSS (long term saving for spending) - tabung ni pulak adalah untuk sesuatu benda yg nk pakai duit banyak duit . contohnya kita nak beli kereta . simpan duit ni dalam tabung LTSS .
FFA (financial freedom) - tabungan utk hari tua bila dah xmampu cari duit , kita tak mampu nak bekerja lagi . kita boleh la guna duit ni tau .
PLAY (leisure) - tabung playadalah utk buat apa yg kita suka, kita suka shoping ? kita suka travel ? gunalah dalam tabung ni . bestkan sangat klu dah capai duit kita target ni . contohnya target berapa ribu nak ergi umrah . kita simpan-simpan dah cukup. mahu tak happy kan .
GIVE (charity) - tabung ni adalah utk kebajikan , sedekah , membantu insan-insan lain . wajib jugak tabung ni .
Dan kita tambah satu lagi jar,
PARENTS (ibu bapa) - wang bulanan utk ibu bapa walaupun mereka dah kaya. Kalau ibu bapa dh meninggal dunia, gunakan utk urusan2 mrk yg belum selesai dan kalau semua dh selesai, bersedekahlah on behalf of diorang.
Macamana nak start buat 7 jars ni?
Setiap bulan, duit bonus/gaji kita bahagikan ikut percentage,
NEC 50%
EDU 5%
LTSS 10%
FFA 5%
PLAY 10%
GIVE 10%
PARENTS 10%
Jadi kalau bonus RM10,000,
RM5000 utk NEC, keperluan harian
RM500 utk EDU, buat beli buku, bayar workshop, tambang pi kelas, etc
RM1000 utk LTSS, kumpul duit nak beli rumah
RM500 utk FFA, ni long term jd boleh lah beli saham ke emas ke
RM1000 utk PLAY, tabung travel!
RM1000 utk GIVE, sedekah, zakat semua
RM1000 utk parents.
Percentage boleh ubah2 ikut situasi masing2 tapi mesti strict tiap2 bulan duit mesti pergi ke tempat2 tu. Masuk tabung jgn korek2 dah. kena disiplin tau
Walaupun bonus / untung jualan baru RM50 pun kena buat juga macam ni. Takpe bagi 50 sen kat parents pun, takde 50 sen takdela 5000 kan.
.
kalau kita rasa , perlu lagi tambah jars kita tu.. tambah je ikut la apa yang kita nak simpan duit ni untuk apa...
.
haaa macam mana nampak bestkan.biar kita nampak mana duit kita pergi. jangan setiap bulan kita tanya diri kita balik. eyh cepat nya gaji abis ni. aku beli apa? pernah alami tak?
.
jom sama sama kita start buat system jars ni Encik Arlimnye

Monday, 26 December 2016

Vitamin Kegemaran Anak Saya

Assalamualaikum semua .
buka sahaja kelopak mata, matanya melirik manja ke dapur .
oh sayang lapar ke tu .
.
opsss tersalah jangka ibu, matanya sedang menenung Botol hijau vitamin c chewable tu. 
.
Perlahan-lahan dia bangun, terus terkedek kedek capai botol kuatkan imun tu. "sdirik sdirik". amboi kemain taknak ibu buka. gigih nak sendiri.
.
sebiji diletak ke tapak tangan , senyumannya meleret kalah dapat makan ayam." yeayyy" . terus sebiji penguat badan di masukkan ke mulut comel .
.
Alhamdulillah , hana oh hana ibu perhatikan dari jauh je. setiap hari jadi rutin hana dah.
.
Syukur ibu, dah pandai ambil sendiri. katanya ubat , bukan ubat sayang itu vitamin C . yang boleh kuatkan imun hana , yang cantikkan kulit hana ,cepatkan lega selsema hana , bagus untuk tumbesaran hana .
.
ibu beli dengan harga RM 37.50 dan 90 biji kat dalam tu . murah kan hana . berbaloi dengan khasiat untuk anak-anak ibu .
.
yang penting anak-anak ibu sihat , gembira . ibu gembira sayang .
.
ibubapa yang lain . nak tak cuba bagi dekat anak-anak awak . bagus harga pun murah .
.
boleh contact aizah ye . meh simpan no aizah ni
017 3053031
017 3053031
017 3053031

Image may contain: 3 people


Wednesday, 21 December 2016

Disebalik Sayur Yang Segar

Segar betul sayur kita , simpan dalam peti ais berhari hari tang tula juga segarnya ye tak ?
.
kadang-kadang sayur segar bugar sangat ni pun kita risau juga , zaman sekarang ada petani yang guna racun makhluk perosak dan bahan toksin pada sayuran. aizah pun banyak juga baca pasal ni . dan effectnya mungkin jadi punca beberapa penyakit. aishh bukan aizah reka cerita baca tau . ce gugel klu tak caya.
.
risaukan makanan rutin kita tu , takkan makan tak de sayur . hambar pulak hidangan 

Image may contain: text and food

ADA JE CARA YANG BETUL tu kan . apa yang kita perlu buat .
1) basuh bebetul sayur tu , rendam dulu dengan air . aizah kadang tu rendam dulu dalam basic H . lepas tu baru basuh cuci cuci . tapi jangan rendam lama hilang pula khasiat kang.
2) basuh dulu sebelum potong .
3) kalau nak simpan dah boleh la simpan dalam peti ais letak dalam plastik atau bekas tertutup.
4) Tanam je sayur sendiri , sayur organik bebas racun kat rumah kita . aaa kawasan sempit ? in Shaa Allah boleh , ce ceduk idea kat blog ni


in Shaa Allah , makanlah tanpa ragu .
eyh eyh lupa , cara masak pun kena betul tau . haaa . masak biar nutrisi tu masih ada . ramai yang kurang amalkan cara masak sayur yang betul ni .
KEKALKAN KHASIAT SAYUR KETIKA MEMASAK tu. masak jangan lama-lama sangat tau.
.
jika nak panaskan sayur yang dah dimasak, panaskan sekali je untuk kekalkan nutrisi tu .
eyh dah berapa banyak pun kita langgar je basuh gitu-gitu je dan masak pun main hentam.
nak menanam sayur organik sendiri macam kabur je ni.
.
sebab tulah aizah makan juga vitamin shaklee walaupun rasa hari-hari je aku makan sayur . atas sebab-sebab kat atas ni la . ambil vitalea. 1 biji vitalea tu sama dengan 20 jenis hidangan yang berkhasiat tau. selain tu aizah ambil juga vitamin lain untuk protect diri dari penyakit merbahaya.
.
kenapa aizah pilih shaklee sebab ia dari bahan semulajadi tanpa racun mahupun bahan terlarang yang boleh memudharatkan badan .
makanan zaman canggih tak sama dah khasiat dengan zaman tok kaduk kita dulu .
ambil vitamin , mencegahkan lebih baik ye tak :)
ha semoga bermanfaat la post aizah ni ye semua .
in shaa Allah . semoga kita sihat sokmo dengan keizinan Allah. 


Cara Atasi Gusi Bengkak Dan Nafas Berbau

Tet..tet.. Mesej masokk ..mesej masookkk..
.
Awal awal dah mesej hakak . tak sabar la tu kan nak crite.
.
BENGKAK GUSI DAH BAIK . dah boleh tidur malam dah. Nafas pun tak bau busuk macam dulu dah.. 
.
Alhamdulillah la kan... Awak puas hati. Hakak pun riang hati
.
Niat kita memang nak membantu pun
Bila kita dapat feedback positif dari mereka . hati kita riang.
Syukur pada Allah kan..
Inilah saya rasa bila saya dapat memuaskan hati mereka .
.
Ada tak yang rasa mcam aizah bila dapat bantu orang sihat?
.
Yang ada masalah sama macam hadik ni.
#GUSI_BENGKAK
#NAFAS_BERBAU
SELALU #SAKIT_GIGI
GOSOK GIGI SOKMO BERDARAH. 

No automatic alt text available.


.
Boleh mesej aizah .
Ku hukurkan tangan ingin membantumu.
017.305.3031

Monday, 19 December 2016

Sepetang Berjalan-jalan Di Melaka Bersama Keluarga

Kali ini nak cerita mengenai tempat menarik di Melaka. walaupun negeri yang kecil tapi Alhamdulillah banyak juga tempat yang menarik boleh kita kunjungi ni kan .

ceritanya kami dalam perjalanan balik ke Johor , tetiba rasa nak berjalan ke Melaka sekejap bawa anak-anak ni . Apalagi teruslah masuk exit to ayer keroh.


memula punyalah payah nak cari parking , parking dia dasat betul di tengah jalan pun ada parking , hehehe. 2 -3 kali pusing akhirnya dapat juga parking depan mahkota prade. Alhamdulillah .

apa yang kami tuju dulu ialah minum cendol dan air abc kat situ , sejuk kan tekak . lepas tu baru bergerak cari surau sebelum berjalan-jalan .

meriah betul dengan beca-beca cantik cantik tu kan . siap pasang lagu untuk buat tambah meriah :) . macam -macam rupa pun ada . yang menarik tengk frozen . kih kih kih . rasanya sekali trip naik beca RM 25 . tapi kami pilih berjalan je sebab macam best je berjalan :)


lepas tu kami jalan-jalan lagi tengok sekitar bandar hilir ni . 



Kemudian kami masuk muzium melaka . murah je bayarnya . ok lah dapat tengok sejarah sejarah kat situ .  dah pulak ada orang bagi belon dekat si hana ni . ihiks . mekasey la erk . 

dalam muzium ni ada yang buat persembahan silat kat depan tu . ramai jugak la yang tengok . gambar ni dalam muzium melaka 




lepas ke muzium kami berjalan la ke arah bangunan putih tu pula . ambil ambil gambar , tengok anak-anak happy kita pun happy la kan . 



Lepas kami ronda-ronda kat kapal terbang ni , kami plan la nak naik menara taming sari tuh , alang-alang dah sampaikan boleh la bawak anak-anak ni . slow slow je dia gerak dalam masa 7 minit . haa tak de pun rasa gayat tu sebenarnya . 

ramai juga yang naik taming sari , bukan kami je malah pelancong pun ada . 






Gambar last tu dah nak balik dah , sebab dah penat jalan-jalan . ALhamdulillah anak-anak ok je tak de nak meragam pun . kaki jalan tu . 

esoknya memang penat juga , anak pun macam nak selsema tapi ibu cepat-cepat bagi vitamin c dan meal shakes kat anak-anak tu , ibu dan abah pun ambil vitamin c juga mencegah lebih baik kan . 
memang aizah selalu je bawa bekal vitamin ni kemana-mana . 

Image may contain: 1 person, text

Bekalan vitamin untuk travel makin mudah dengan bekas shaklee ni. 
Cantik pulak tu. Heee. 
Vitamin shaklee ibu abah dan anak-anak letak sekali gitu.
Jimat ruang

ada yang nak vitamin-vitamin ni juga? boleh je hubungi aizah tau .



Next travel ke mana pula ya ? 


21 Tips hadapi sindrom hari pertama persekolahan anak

Bila anak nak mula persekolahan ini , kadang -kadang ibu bapa yang terlebih debaran ya tak ? aizah pun cam tu la ni , berdebar kemain macam -macam fikirkan . Anak aizah tahun depan dah 5 tahun . Alhamdulillah . Kami memilih sekolah pasti yang berdekatan dengan kawasan rumah.

Anak pertama ingin bersekolah memang kita tiada pengalaman pun kan. Jadi Jom lah kita mentelaah tips ni . hihi. semoga bermanfaat tau .

















Part ini sangat penting tau ibu-ibu , kita perlu terangkan pada anak -anak kita 
mengenai keselamatan mereka . biar kita sentiasa pesan setiap hari . biar dia sentiasa
ingat .  pernah tak ibu bapa lihat video yang boleh membantu kita terangkan pada anak -anak . aizah selalu juga pasang untuk anak-anak tengok ni . kita terangkan sekali pada mereka .


ibu-ibu boleh tonton dan  download video di bawah ini :-  

       




Kesihatan usah di abaikan ya ibu bapa , pastikan kita mencegah dahulu . Ini untuk pastikan anak kita sentiasa cergas dan cerdas semasa menerima pembelajaran . In Shaa Allah . 
ramai ibu bapa memilih set vitamin shaklee untuk anak-anak mereka . dan saya juga adalah salah seorang penggunanya  . 

boleh baca secara details di link ini    atau boleh sahaja hubungi saya di 017 305 3031 

sekian . 

semoga anak-anak kita bersemangat pergi ke sekolah nanti ..  In Shaa Allah . 




Saturday, 17 December 2016

Pengedar shaklee bandar seri putra

Assalamualaikum saya noraizah pengedar shaklee bandar seri putra bangi
Boleh hubungi saya  017 305 3031

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Bangi  &  Pengedar Shaklee Online Malaysia 
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua peminat shaklee.Terima kasih kerana membuat pilihan yang bermakna untuk diri kita ke arah lebih sihat, bertenaga dan comel bersama Shaklee.

Nama saya Noraizah Mohd (1065015) seorang Pengedar Shaklee Malaysia . In Shaa Allah saya boleh POS  shaklee keseluruh Malaysia dan juga secara COD shaklee  di kawasan berhampiran saya iaitu Bandar Seri Putra , Putra Mahkota , Bangi lama , Pekan bangi , Bandar Baru Bangi . 






Saya juga seperti pengguna yang lain pada permulaannya, ingin mencari pengedar shaklee yang bukan jenis touch n go, di mana kita membeli barang dan terus ditinggalkan tanpa memberi konsultasi dan tips-tips yang diperlukan untuk proses pemyembuhan yang sempurna. 

Alhamdulillah akhirnya saya Allah temukan saya dengan Puan Maziah.Segala penerangan yang disampai amat memuaskan hati sehingga saya join ahli shaklee. Apa yang di praktikkan , diturunkan ilmunya kepada saya Seorang Pengedar shaklee yang memberi pakej lengkap konsultasi dan tips-tips yang diperlukan supaya mendapat kesan positif. Apa yang saya perjuangkan ialah membantu pengguna menggunakan supplement semulajadi tanpa bahan kimia. In Shaa Allah saya akan membantu sedaya mungkin.

Diantara testimoni yang diberikan oleh pengguna , seorang customer saya dari bintulu , sarawak ( jauh beribu batu tidak menghalang kami) :- 



Alhamdulillah setakat ini, semua customer saya shaklee masih berhubung dan bertanyakan khabar, malah ada yang dah menjadi kawan yang agak rapat untuk berkongsi pelbagai tips.

Jadi apa tunggu lagi , jom sertai saya untuk dapatkan produk shaklee anda dengan pakej Konsultasi shaklee dan tips menarik . In Shaa Allah .

Selain itu, untuk sesiapa yang berminat untuk sertai business shaklee, juga boleh hubungi saya . akan saya genggam tangan anda melangkah masuk ke kumpulan shaklee yang sangat produktive.

Tips membeli shaklee :-

Penting untuk dapatkan pengedar shaklee yang  berpengalaman  dan memberikan konsultasi yang terbaik pada anda. INI KERANA , bukan semua pengedar shaklee akan memberikan konsultasi kepada pelanggan mereka dan mengikut kesesuaian mengikut masalah yang di hadapi pelanggan .
Malah ada pengedar yang hanya touch n go , selepas menjual tanpa memberi penerangan yang penting untuk pengambilan .

KONSULTASI AMAT PENTING .
In Shaa Allah saya akan berikan pakej konsultasi bersama pembelian dengan saya :)


                                        

Boleh hubungi / Mesej / Whassap saya di :- 017 305 3031 
dan boleh juga pm di Facebook saya :- 
FANPAGE : butiksihatcomel   FACEBOOK : Aizah Azlem   
IG : Aizah Azlem-Jualshaklee
Di Jemput kunjungi Blog Saya di : www.butiksihatcomel.com


Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Bangi, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota,Bangi, Pengedar Shaklee Impian Putra,Bangi,  Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Bangi, Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi, Pengedar Shaklee kajang, & Pengedar Shaklee Nilai Impian,Nilai,  Pengedar Shaklee Kampung Bahagia, Bangi , Pengedar Shaklee Nilai , Pengedar Shaklee Nilai Impian , Pengedar Shaklee Nilai 3 , Pengedar Shaklee Seksyen 7, Bangi, Pengedar Shaklee Seksyen 2, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 1, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 8, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 3, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 4, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 5, Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Avenue . Pengedar Shaklee Banyan Close , Pengedar Shaklee KUIS . Pengedar Shaklee Putra Hills Residency , Pengedar Bangi Desaria Nilai , Pengedar Shaklee bandar Puteri Bangi , Pengedar Shaklee Rinching Hilir Bangi ,  Pengedar Shaklee Bangi Indah ,  Pengedar Shaklee Kampung Bangi ,  Pengedar Shaklee Taman Bangi Villa ,  Pengedar Shaklee Komuter Bangi ,  Pengedar Shaklee Kampung Sungai Buah ,  Pengedar Shaklee Anjung Suasana ,  Pengedar Shaklee Southville City , 

Wednesday, 14 December 2016

Saya Pengedar Shaklee Bangi Dan Nilai 0173053031


Saya Adalah pengedar shaklee yang sah . 


Sunday, 4 December 2016

Hadiah Utama Contest Ceritakan Pengalaman Manisku Melahirkan bayi Sulong

HADIAH PERTAMA 



CONTEST 
" CERITAKAN PENGALAMAN MANISKU 
MELAHIRKAN BAYI SULONG""
💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛


Alhamdulillah , hadiahnya sangat-sangat lah lumayan dan sangat bagus untuk ibu-ibu tau. Admin pun pengamal tegar ni. memang rasa kebabom terbaik . 

Jom tengok apa hadiah kita itu




Hadiah -hadiah kat atas tu sebenarnya TOP RANKING pilihan para ibu semasa berpantang dan selepas berpantang . Memang inilah SET COMBO yang ohsem dan SANGAT berkesan . 

Meh kenal-kenal dulu dengan Set Ibu ini :- 

1 ) ESP ( Energizing Soy Protein)

ESP memang Paling TOP dan pilihan ramai tidak wanita mahupun lelaki . admin share je minum dengan Husband haa memang best , rasa bertenaga , kulit lembut , parut dah pudar lagi -lagi parut Streach mark . hohoho .. ini memang happy sangat-sangat tau . 

Antara khasiat ESP yang lain ialah :- 




2) Alfalfa 

Alfalfa sebenarnya sejenis tumbuhan/herba yang sagat kaya dengan nutrisi.Alfalfa ini kiranya wajib lah ibu-ibu ambil , Sebabnya ia ibarat Kacip fatimah . wow memang Terbaik tau .Jika ibu-ibu baru lepas bersalin , Alfalfa ini membantu mengecutkan peranakan kita yang mengembang selepas bersalin . selain itu membantu pengeluaran susu ibu dengan meriahnya . 

Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee 



3 ) Lecithin 
Memang admin wajib ambil setiap pagi sebelum makan , buka sahaja membantu dalam masalah berat badan tau . tapi lecithin ini juga membantu dalam masalah bengkak susu , melegakan bengkak susu . haa In shaa Allah . sakit tau bengkak susu ini boleh sampai demam , nangis . admin dah pernah kena dulu . 

apa lagi khasiat lecithin ini ? 

Image result for khasiat lecithin shaklee


Testimoni :-

Image result for testimoni set berpantang shaklee


Image result for testimoni set berpantang shaklee

Image result for testimoni set berpantang shaklee


Haaa Best Sungguh kan ibu-ibu , nak dapat semua ini bukan susah pun tau , cuma sertai contest yang kami sediakan sahaja . 

IN SHAA ALLAH IA MILIK ANDA .

 jika cukup syarat nya 

boleh klik poster untuk LIKE page dan dapatkan informasi mengenai CONTEST yang sedang berlangsung (semua syarat dan tarikh tamat penyertaan bergantung kepada pihak penganjur)


Buatlah keputusan yang tepat sekarang demi untuk hidup yang lebih sihat di kemudian hari!


Artikel Menarik Untuk Ibu :- 
3.
  


--------------------------------------------------------

Untuk ibu-ibu yang ingin dapatkan sendiri , boleh lah membuat pembelian dengan hanya satu klik di bawah ini atau terus hubungi saya :)


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=be329442040732a45e4832bf54eaf382



 Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.


Jika ingin tahu lebih details mengenai set ibu yang ohsem ini boleh hubungi saya di :-