Senarai Check List Barang Penting Semasa Bersalin

Salam semua ... 
masa bersalin anak 1st saya gunakan check list . dan tick 1 persatu .. 
bukan apa senang nanti takut la tertinggal .. dah dalam sakit tukan ,,, 





jom semua kita tengok apa listnya...


Check List Barang Yang Perlu dibawa ke hospital

[ ] Rekod kesihatan (Buku Merah)
[ ] Guarantee Letter ( kalau kerja kerajaan)
[ ] IC
[ ] baju baby 3 helai
[ ] barut baby
[ ] bedung
[ ] pampers newborn (bawak sikit je dulu)
[ ] Baju T-shirt dalam 2 helai atau lebih ( guna untuk pakai masa balik je , sebab di wad kena tukar baju hospital)
[ ] Kain Batik 3 helai
[ ] set mandian(sabun,berus gigi,ubat gigi,sikat,pencuci muka,tuala,syampu
[ ] selipar jepun
[ ] Pad (ni paling penting,sediakan yang jenis nipis dan tebal bagi aliran darah banyak)
[ ] Seluar dalam (aizah beli yang pakai buang je)
[ ] Nursing bra
[ ] skaf dan pengikat rambut (untuk selesa susukan anak nanti)
[ ] handphone & charger(penting nak contact orang)
[ ] telekong solat(Ingat,selagi tak beranak masih kene solat)
[ ] baju sejuk untuk ibu
[ ] Minuman segera (milo ke,horlick ke,nak ambik tenaga sebelum proses meneran)
[ ] benda-benda lain yang dirasakan penting;takdapun takpa. aizah bawa bekal air anugerah tu .




Check List Barang Yang Perlu Ada kat Rumah

[ ] Tilam baby
[ ] kelambu
[ ] Bedak,sabun,losyen,syampu baby
[ ] baby oil
[ ] Besin mandi dan baby seat bath( baby kecik memang susah nak mandikan,kene ada seat bath khas)
[ ] lapik getah changing mat
[ ] Barut perut baby( aizah tempah jahit hari tuh , tapi sekarang dah banyak yg jualkan byk corak cantik)
[ ] tungku baby(untuk tuam baby ,aizah beli online je)
[ ] Baju baby lengan panjang n pendek(Bagi yang beranak anak kedua,dah takda masalah)
[ ] Sarung kaki dan tangan serta topi
[ ] pampers newborn
[ ] Bedung (sekarang senang kan ada yang ada pelekat tu , tapi aizah lebih suka guna kain biasa tu)
[ ] beg barang baby
[ ] Tuala
[ ] napkin
[ ] baby wipes
[ ] putik kapas
[ ] pengepit kuku
[ ] termometer
[ ] Tisu
[ ] krim ruam lampin
[ ] minyak telon, aizah just guna herbal blend je , puas hati dan selamat untuk bayi 
[ ] safety pin
[ ] detergent untuk baby

Ada sesiapa yang x kenal pad maternity ? ni dia .. heheh .. tapi saya dulu pakai 1st day je..tu pon nurse ajarkan.. seterusnya pakai yg biasa je..sebb tak tau nak pakai :)





SET BERPANTANG SANGAT PENTING 


untuk merawat diri kita pulih dari dalaman hinggalah luaran . Set Berpantang pilihan aizah ialah  set terbaik iaitu set berpantang Shaklee …

kenapa .. 
selamat , merangkumi semua aspek ,,,sihat , cantik ,kurus, banyak kan susu…

Testimoni set berpantang dan apa kata Bidan












HUBUNGI AIZAH UNTUK DAPATKAN SET BERPANTANG SHAKLEE DAN TIPS MENARIK KETIKA BERPANTANG . 





CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem

Pakej : 
Tips-tips menarik 
konsuktasi sepanjang masa

hubungi saya dapatkan yang terbaik :)  

0 comments:

Post a Comment

PALING LARIS

PALING LARIS

PALING SUKA INI

PALING SUKA INI

FIRST AID DI RUMAH

FIRST AID DI RUMAH

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota, Pengedar Shaklee Nilai, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Teras Jernang , Pengedar Shaklee Malaysia, Stokis Shaklee

Terima kasih datang lagi

Aizah Azlem. Powered by Blogger.

Google+ Followers

Find Us On Facebook

Pengedar Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Bangi, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota,Bangi, Pengedar Shaklee Impian Putra,Bangi, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Bangi, Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi, Pengedar Shaklee kajang, & Pengedar Shaklee Nilai Impian,Nilai, Pengedar Shaklee Kampung Bahagia, Bangi , Pengedar Shaklee Nilai , Pengedar Shaklee Nilai Impian , Pengedar Shaklee Nilai 3 , Pengedar Shaklee Seksyen 7, Bangi, Pengedar Shaklee Seksyen 2, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 1, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 8, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 3, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 4, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 5, Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Avenue . Pengedar Shaklee Banyan Close , Pengedar Shaklee KUIS . Pengedar Shaklee Putra Hills Residency , Pengedar Bangi Desaria Nilai , Pengedar Shaklee bandar Puteri Bangi , Pengedar Shaklee Rinching Hilir Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Indah , Pengedar Shaklee Kampung Bangi , Pengedar Shaklee Taman Bangi Villa , Pengedar Shaklee Komuter Bangi , Pengedar Shaklee Kampung Sungai Buah , Pengedar Shaklee Anjung Suasana , Pengedar Shaklee Southville City ,

Contact Form

Name

Email *

Message *

Ad Banner

Ad Banner
Breaking News

300x250 AD TOP

Gallery

Ewy!

http://picasion.com/

Facebook