Tuesday, 22 July 2014

Saya Sihat Bersama Shaklee

Saya Sihat Bersama Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera , saya dan shaklee. kini tidak boleh dipisahkan lagi kerana Saya Sihat Bersama Shaklee,bukan saya sahaja malah anak dan suami juga. Alhamdulillah.Bagaimana saya mula kenal shaklee ? 

Ekzema yang menemukan kami. Anak saya alami ekzema yang teruk pada usia selepas 40 hari.pelbagai usaha telah saya dan suami lakukan, Klinik, Hospital banyak dah kami pergi.Anak saya tetap tidak sembuh.
terdetik di hati untuk mencari bahan bacaan , cara untuk penyembuhan ekzema anak di internet. Bila cari ramai yang cadangkan ambil herbel blend shaklee , Masa tu 1st time tahu mengenai shaklee. Saya cari pengedar terdekat dengan Bandar seri Putra dan saya call tapi pengedar tiada di bandar Seri Putra dan dalam perjalanan pulang ke kampung.Seterusnya saya mencari siapa lagi pengedarnya dan show di status Facebook, Siapa Pengedar terdekat shaklee kerana saya perlukan herbel blend secepat mungkin. Alhamdulillah isteri kawan office saya adalah pengedar sah shaklee. Saya hanya beli herbel blend tanpa mengetahui masih ada vitamin-vitamin yang bagus untuk penyembuhan ekzema dan tidak tahu langsung Shaklee boleh membuat income sampingan.


Bagaimana saya sihat bersama Shaklee?     

Alhamdulillah setelah saya join group shaklee ini, saya mula sedar pentingnya vitamin untuk badan kita untuk lebih dan terus sihat tanpa bahan-bahan yang merbahaya seperti dadah berlebihan dalam ubatan , steroid berlebihan dalam proses penyembuhan terutama ekzema. Tidak dinafikan kadang-kadang kita juga di uji dengan tidak sihat . Alhamdulillah dengan pengguna vitamin shaklee dari sumber-sumber semulajadi ini, saya kembali sihat. bukan saya sahaja tapi anak suami juga.kami adalah keluarga yang alami ekzema. Sekarang kami amalkan vitamin-vitamin shaklee untuk penyembuhan ekzema kami. untuk anak saya bagi Meal Shakes , Manakala untuk suami saya berikan Vitamin C + Vitamin E + ESP . dan saya sendiri ambil Vitamin C + ESP untuk ekzema , untuk hamil saya amalkan pula Vitalea + Bcomplex + Ostematrix + Omega + ESP. Alhamdulillah, dengan Izni Allah kami kembali pulih dan kandungan saya juga OK. sewaktu anak pertama saya alami Hb rendah . kini tidak lagi dengan amalkan set hamil shaklee. Anak saya pula sudah kurang mengaru-garu , suami pun dah makin pulih . Syukur pada Illahi yang Maha Penyembuh dan dengan usaha amalkan shaklee. 


Bagaimana saya mula kenal dengan bisness shaklee?  

Pepatah ada kata " Kalau dah jodoh,beribu batu akan bertemu jua". begitulah saya dan shaklee. Setelah beberapa bulan mengunakan herbel blend sahaja. Saya perasan group kelab bersalin EDD Sept / Oct / Nov /Dec seperti aktif dengan shaklee.Mula saya rasa seperti berminat ingin tahu lebih dekat lagi.Pada permulaannya hanya 2 orang aktif , selepas itu 3 dan 4 orang, lagila kan rasa terpanggil dengan perasaan ingin tahu sangat pasal shaklee ini. Saya Pilih yang terdekat dalam group ini, iaitu " Mak" Shaklee saya sekarang. Puan Maziah binti Jamaludin dan " Mak" Shaklee Puan Adilah Manaf. Alhamdulillah Allah menemukan saya dalam group yang betul ,tidak kira untuk berbisness ataupun hanya untuk kegunaan sendiri. Saya Sangat teruja dengan shaklee sehingga sekarang. Alhamdulillah saya juga telah lahirkan "anak-anak" shaklee sendiri dibawah group ini. Mula mendapat income sampingan dari shaklee.Bukan sahaja Income tapi saya membantu diri saya dan orang sekeliling untuk lebih sihat. 

Bagaimana Saya Membantu orang sekeliling dengan shaklee? 

Dengan Izin Allah , Saya sekadar membantu dengan usaha pengambilan dan amalkan pemakanan vitamin shaklee untuk sihat , kelihatan cantik ,bertenaga dan sebgainya. 
ramai kawan-kawan dan tidak lupa juga dari blog dan facebook yang bagi feedback positif mengenai vitamin shaklee yang di amalkan hasil pembelian dari saya. saya juga bukan jenis orang beli terus lepaskan tangan. In Shaa Allah jika sesiapa yang membuat pembelian dengan saya, saya akan sediakan tips-tips menarik , Konsultasi sepanjang masa, cara pemakanan / pengambilan vitamin yang betul. Ini Adalah salah satu cara saya membantu anda.Alhamdulillah ramai yang berpuas hati . Seperti contoh baru-baru ini dengna pembelian set hamil Shaklee , setelah amalkan beberapa bulan dengan cara , tips yang di beri , Syukur Alhamdulillah pembeli saya berjaya hamil.

Tidak Lupa juga , yang ingin berbisnes shaklee , saya juga bergerak aktif untuk membantu mereka yang berada didalam group saya supaya sama-sama bergerak maju dan berjaya. kami adakan kelas-kelas secara online dan offline, bantuan-bantuan info lengkap dan sebagainya. sesiapa yang memasuki group kami ramai yang berpuas hati dan sentiasa bersemangat untuk terus maju. tapi terpulang juga dengan kesungguhan diri sendiri ye. :)

Kata-Kata Dari saya untuk semua :- 

  • Jika Anda ingin sihat, bertenaga , cantik pilihlah dari bahan semulajadi yang di jamin selamat, berkesan dan halal. iaitu shaklee. 
    • Cuba kita tukar rutin sentiasa ambil ubat-ubatan yang mengandungi bahan kimia yang berbahaya.
    •  Cuba kita ubah diri dari membeli ubat-ubat ditepi jalan tanpa kita ketahui bahan-bahan yang digunakan , halal kah ia ?  seperti kosmetik . saya bukan nak memperlekehkan tetapi saya ingin mengingatkan untuk kesihatan bersama sebelum kita menghidapi masalah kesihatan kesan dari pengambilan ubat-ubat berlebihan bahan kimia.
  • Jika Anda ingin income sampingan, Jom Join Saya dengan shaklee. banyak kelebihan-kelebihan yang ditawarkan pada anda. memang seronok .Sudah tentu anda akan jatuh cinta dengan shaklee. Dalam group, kami akan bantu anda dari zero untuk fahami lengkap tentang shaklee.akan di adakan kelas-kelas secara online , tidak perlu susah-susah untuk bergerak jauh dan keluar rumah hanya dengan online kita juga boleh belajar. Kami adakan page untuk membantu anda terus maju dari masa ke semasa. 

secara Kesimpulannya , jika anda ingin ketahui lebih mendalam tentang produk , income , pembelian , masalah-masalah jangan lupa hubungi saya :) CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem

Pakej : 
Tips-tips menarik 
konsuktasi sepanjang masa

hubungi saya dapatkan yang terbaik :)


0 comments:

Post a Comment