4 Cara Mudah Tambah Berat Badan

4 Cara Mudah Tambah Berat Badan

Banyak artikel-artikel kita jumpa mengenai menurunkan berat badan.tapi artikel saya kali ini nak share cara untuk menambahkan berat badan.Saya kira ramai di antara anda yang terlalu kurus sehingga seperti tidak cukup zat. Kadangkala memberi kesan negetif terutama dalam keyakinan diri anda.Apa Punca badan anda kurus ? 

1. Kurang pengambilan Makanan
    Ada sebilangan orang mengaku makan banyak, padahal makan 1 pingan dan tidak habis pula , ini menyebabkan tenaga kalori tidak mencukupi untuk badan. 

2. Keturunan
    Keturunan memainkan peranan penting dalam tentukan berat badan. Untuk keturunan yang mempunyai baka metabolisme tinggi, Badan tidak simpan kalori sebagai lemak tetapi sebagai tenaga.

3.  Masalah Pemakanan 
     Di mana golongan ini merasa dirinya sudah gemuk, tapi sebaliknya, jadi mereka mengurangkan pemakanan. ini di panggil psychological.

4.  Para Atlit
     Para Atlit yang berjam-jam menghabiskan masa untuk berlatih menyebabkan terbakar kalori seterusnya kurangkan berat badan.

5. Radang usus.
    Radang usus menyebabkan usus menjadi bengkak dan radang.Makanan yang di makan tidak dapat di proses dengan sempurna.cirit birit dan muntah-muntah boleh berlaku dan menurunkan berat badan secara mendadak.

6. Parasit
    terdapat parasit yang menumpang dalam usus manusia, seperti cacing. Parasit kebiasaanya memakan nutrisi yang di ambil .

4 Cara Mudah Tambah Berat Badan

1. Keperluan Kalori
    Di cadangkan, kira berapa kadar kalori yang perlu anda ambil dalam sehari, Ambillah mengikut kalori yang ideal.

2. Jadual pemakanan.
    catat jadual pemakanan anda dalam sehari mengikut kalori , dari pengiraan kadar kalori yang perlu di ambil di atas. Pastikan jumlah kalori yang di ambil tidak kurang dari yang telah di tetapkan.contohnya 1800kcl dalam sehari, anda perlu makan 1800kcl dan tidak kurang dari itu.

3. Weight training
    Ramai yang pandang remeh perkara ini, bukan untuk penurunan berat badan sahaja perlu senaman, untuk menaikkan berat badan juga perlukan senaman untuk mengalakan tumbesaran otot.yang penting ketahui cara senaman yang betul ye.

4. Gunakan suplement 
    Gunakan suplement penambah berat badan , apa yang terbaik ? 
Set tambah berat badan shaklee boleh membantu anda.

Bagaimana SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE membantu anda? 
Mealshake
Bekalkan 35% atau lebih nilai harian,19 vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang kaya kalsium, fiber dan protien.Penting bantu tambahkan berat badan yang mana ia mampu menambah selera makan. Walau kita kurang makan namun pengambilan Mealshake banyak membantu memberi badan rasa bertenaga.

Vitalea
Vitalea membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Pengambilan vitalea banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening. Vitalea merupakan supplement penting untuk diet seharian.

B-Complex
Terdapat 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan, kawal dan atur kadar metabolisme dalam badan, Galakkan kesihatan sistem kardivaskular, kurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan tingkatkan sistem pertahanan badan.

Bagi mendapatkan kesan yang baik, anda digalakkan mengamalkan Mealshake, b-Complex dan Vitalea mengikut jadual yang disediakan.

        Jom Dapatkan SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE dengan saya :) 
CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem

Pakej : 
Tips-tips menarik 
konsuktasi sepanjang masa

hubungi saya dapatkan yang terbaik :)  

0 comments:

Post a Comment

PALING LARIS

PALING LARIS

PALING SUKA INI

PALING SUKA INI

FIRST AID DI RUMAH

FIRST AID DI RUMAH

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota, Pengedar Shaklee Nilai, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Teras Jernang , Pengedar Shaklee Malaysia, Stokis Shaklee

Terima kasih datang lagi

Aizah Azlem. Powered by Blogger.

Google+ Followers

Find Us On Facebook

Pengedar Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Bangi, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota,Bangi, Pengedar Shaklee Impian Putra,Bangi, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Bangi, Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi, Pengedar Shaklee kajang, & Pengedar Shaklee Nilai Impian,Nilai, Pengedar Shaklee Kampung Bahagia, Bangi , Pengedar Shaklee Nilai , Pengedar Shaklee Nilai Impian , Pengedar Shaklee Nilai 3 , Pengedar Shaklee Seksyen 7, Bangi, Pengedar Shaklee Seksyen 2, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 1, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 8, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 3, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 4, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 5, Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Avenue . Pengedar Shaklee Banyan Close , Pengedar Shaklee KUIS . Pengedar Shaklee Putra Hills Residency , Pengedar Bangi Desaria Nilai , Pengedar Shaklee bandar Puteri Bangi , Pengedar Shaklee Rinching Hilir Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Indah , Pengedar Shaklee Kampung Bangi , Pengedar Shaklee Taman Bangi Villa , Pengedar Shaklee Komuter Bangi , Pengedar Shaklee Kampung Sungai Buah , Pengedar Shaklee Anjung Suasana , Pengedar Shaklee Southville City ,

Contact Form

Name

Email *

Message *

Ad Banner

Ad Banner
Breaking News

300x250 AD TOP

Gallery

Ewy!

http://picasion.com/

Facebook