Friday, 22 August 2014

Alhamdulillah Shaklee Halal Gunakan Tanpa Was-Was

Alhamdulillah Shaklee Halal : Sijil Halal Shaklee

Dalam dunia makin maju ini , pelbagai produk kesihatan dan kecantikan ada di pasaran, Tapi pernahkah kita kajiselidik ia halal atau haram ? bahaya atau selamat ?.Alhamdulillah jika ada yang prihatin untuk mengkaji sebelum menggunakannya. Dengan shaklee anda tidak perlu rasa ragu , kerana Shaklee adalah halal dan selamat digunakan kerana ia daripada bahan semulajadi. 

Soal isu halal , wajib kita ketahui sebelum kita teruskan pengambilan apa-apa produk sekalipun. 

Sijil halal shaklee dikemaskini setiap tahun Alhamdulillah. sijil halal terkini di isukan pada 27 January 2014 dan valid sehingga 31 Dicember 2014. Sebanyak 28 product yang di senaraikan didalam sijil ini dan akan dikemaskini untuk tahun-tahun seterusnya.In Shaa Allah.
Ramai juga yang bertanya, kenapa shaklee tiada logo halal malaysia? Shaklee ini bukan di kilangkan di malaysia tetapi product dari USA , oleh itu JAKIM telah mengiktirafkan badan-badan tertentu untuk cek status halal shaklee, iaitu Islamic Food and Nutrition Council of America ( INFANCA) dan Islamic Services Of America (ISA).Shaklee telah mendapat sijil halal dari ISA yang diiktiraf oleh JAKIM. Jadi gunalah product shaklee tanpa was-was In Shaa Allah.

Atau anda juga boleh ke laman HALAL MALAYSIA untuk mendapatkan senarai penuh badan-badan islam yang diiktiraf oleh malaysia : klik DISINI 
Anda juga boleh membaca selanjutnya mengenai ISA DISINI


Selain itu boleh juga semak di page facebook JAKIM yang menyatakan :-

 

Seterusnya boleh lihat juga email daripada Alida Selim , Halal Services Coordinator.Saya Sebagai pengedar shaklee juga amat titik beratkan pengetahun tentang halal dan haram ini sebelum memperkenalkan pada pengguna, yelah kan kita perlu mendapat pendapatan yang halal , begitu juga pengguna sudah tentu isu halal menjadi perkara yang pertama di cek sebelum mengunakan sesuatu product , saya dan keluarga juga pengguna tegar shaklee dalam harian kami untuk kesihatan dan masalah-masalah tertentu.Tangungjawap saya sebagai pengedar memastikan shaklee adalah halal untuk di ambil tanpa was-was.In Shaa Allah. 

Tidak perlu ragu lagi dengan shaklee , pilihan yang bijak bersama shaklee kerana halal , selamat dan In Shaa Allah berkesan. Sudah ramai yang mencuba product shaklee memberi feedback yang positif dan mengulang order dengan saya .Malah ada juga seperti tidak boleh dipisahkan dengan product kesihatan shaklee kerana amat serasi untuk diri sendiri dan seluruh keluarga, ini membuktikan vitamin semulajadi untuk seisi keluarga yang mahukan kesihatan berpanjangan. 

Wahai sekalian manusia, makanlah yang HALAL LAGI BAIK dari apa yang terdapat di bumi, dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan; kerana sesungguhnya syaitan itu adalah musuh yang nyata bagimu. - (Al Baqarah : 168)


Jadi jom dapatkan product shaklee dengan saya untuk dapatkan pakej-pakej menarik iaitu tips percuma dan konsultasi sepanjang masa. CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem

Pakej : 
Tips-tips menarik 
konsuktasi sepanjang masa


0 comments:

Post a Comment