Awas ! Kesan Sampingan Vitamin Shaklee


Awas ! Kesan Sampingan Vitamin Shaklee

Makan vitamin Shaklee ada kesan sampingan ke? kenapa dengan vitamin shaklee ? ehmmm tengok tajuk mesti dah terfikir macam-macamkan.Meh sini saya nak cerita. kenapa ada kesan sampingan dan kenapa tiada kesan sampingan.




Persoalan umum yang biasa saya tengok di page FB , kawan-kawan datang tanya saya .

  • " Kenapa aizah , makan vitamin ni tiada kesan ? " 
  • "Aizah, Saya Makan vitamin ni tapi saya rasa amat letih"
  • Kadang-kadang tengok kat page-page yang meluahkan " Aku makan vitamin ni, tapi kesan tak de langsung, sia-sia jekan beli"
  • Ada juga yang beli dgn SID lain, tetapi datang mengadu dengan kita " Aizah, saya makan ni hari-hari sakit kepala"
Baiklah saya akan jawap semua persoalan kesan-kesan yang anda alami ini .

Makan Vitamin , tiada kesan ?
  1. Cuba perhatikan kembali cara pengambilan anda.
    • Tahukah anda vitamin juga ada cara pengambilan untuk mendapat kesan yang baik dan seperti yang diimpikan. Bukan boleh makan sesuka hati mengikut citrasa sendiri ye.Contohnya untuk ostematrix anda disarankan makan 4 biji sehari sebelum tido dan tidak boleh ambil sekali dengan susu dan vitalea, ini kerana inginkan penyerapan dalam badan yang berkesan/baik. AWAS, jika pengambilan vitamin secara berlebihan juga amat bahaya ye,risiko pada masalah kesihatan . tapi jangan risau , Kebiasaanya SID akan explain cara-cara pengambilan.Tetapi Awas , ada juga SID hanya mahu menjual sahaja tanpa mengetahui cara yang betul.Hati-hati yea.Pilihlah SID yang bebetul tahu mengenai sesuatu vitamin. Ini salah satu cara untuk kita mendapat kesan yang baik bukan kesan yang buruk.
  2. Perhatikan juga pemakanan yang diambil oleh kita
    • Pemakanan ? Ye , perhatikan pemakanan anda dalam diet seharian . Apa yang perlu kita jarakkan pengambilan setelah atau sebelum kita makan vitamin shaklee? perhatikan adakah anda meminum berkafien dan ambil pula vitamin shaklee? Jika ye. Patutlah vitamin yang diambil kesannya tiada.tahukah anda , pengambilan berkafien bersama vitamin shaklee, malah apa-apa ubat sekalipun ia akan mengganggu penyerapan dalam badan.Jadi apa yang perlu anda lakukan? Sila jarakkan pengambilan berkafien dengan pengambilan vitamin shaklee sekurang-kurangnya 1 hingga 2 jam.Begitu juga dengan ubat-ubatan.Sila jarakkan pengambilan ubat dengan pengambilan vitamin shaklee.
  3. Kenapa Anda rasa kesan sampingan seperti pening ? mual ? 
    • Apabila anda ada rasa kesan seperti ini, ini adalah di panggil healing crisis atau proses penyembuhan.kebiasaanya proses penyembuhan ini berlaku mengikut masalah-masalah kesihatan yang dihadapi oleh pengambil.Contohnya sakit kepala yang terlampau, ini berlaku kerana proses penyembuhan penyahtoksin sedang berlaku. Apa perlu saya lakukan untuk mengurangkan rasa ini ? minumlah air putih secukupnya. Air putih amat penting untuk membantu penyerapan vitamin shaklee dengan baik dalam tubuh kita.Kebiasaanya apabila saya tanya cukupkah pengambilan air dalam seharian ? jawapannya tidak! . Jadi ambillah air putih dalam 2 ke 3 liter sehari. Anda boleh lihat disini tentang healing crisis dengan lebih lanjut DISINI 
Alhamdulillah, Jika anda mengikut cara yang betul, teknik yang betul. In Shaa Allah anda rasa bertuah kerana amalkan vitamin shaklee ini , kerana kesannya positif. Kesan itu terpulang pada individu dan mengikut masalah yang di hadapi. Anda juga perlu konsisten dalam pengambilan ye. Seperti saya konsisten dalam pengambilan set hamil, Alhamdulillah HB saya ok , berat badan ok , tiada diabetis .Syukur Alhamdulillah. Anak dan suami konsisten juga pengambilannya ,Alhamdulillah ekzema makin berkurang.


KESAN POSITIF DARI KAMI :- 






Anda berminat dengan Vitamin Shaklee? nak dapatkan Konsultasi dan tips2 menarik ? hubungi saya :-

CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem

Pakej : 
Tips-tips menarik 
konsuktasi sepanjang masa

hubungi saya dapatkan yang terbaik :)




0 comments:

Post a Comment

PALING LARIS

PALING LARIS

PALING SUKA INI

PALING SUKA INI

FIRST AID DI RUMAH

FIRST AID DI RUMAH

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota, Pengedar Shaklee Nilai, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Teras Jernang , Pengedar Shaklee Malaysia, Stokis Shaklee

Terima kasih datang lagi

Aizah Azlem. Powered by Blogger.

Google+ Followers

Find Us On Facebook

Pengedar Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Bangi, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota,Bangi, Pengedar Shaklee Impian Putra,Bangi, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Bangi, Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi, Pengedar Shaklee kajang, & Pengedar Shaklee Nilai Impian,Nilai, Pengedar Shaklee Kampung Bahagia, Bangi , Pengedar Shaklee Nilai , Pengedar Shaklee Nilai Impian , Pengedar Shaklee Nilai 3 , Pengedar Shaklee Seksyen 7, Bangi, Pengedar Shaklee Seksyen 2, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 1, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 8, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 3, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 4, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 5, Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Avenue . Pengedar Shaklee Banyan Close , Pengedar Shaklee KUIS . Pengedar Shaklee Putra Hills Residency , Pengedar Bangi Desaria Nilai , Pengedar Shaklee bandar Puteri Bangi , Pengedar Shaklee Rinching Hilir Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Indah , Pengedar Shaklee Kampung Bangi , Pengedar Shaklee Taman Bangi Villa , Pengedar Shaklee Komuter Bangi , Pengedar Shaklee Kampung Sungai Buah , Pengedar Shaklee Anjung Suasana , Pengedar Shaklee Southville City ,

Contact Form

Name

Email *

Message *

Ad Banner

Ad Banner
Breaking News

300x250 AD TOP

Gallery

Ewy!

http://picasion.com/

Facebook