Friday, 12 June 2015

Esok Awak Tak Perlu Datang Kerja Lagi ! uhh Sakitnya Tuh Di Sini.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa alami masalah ini ? Stress ? sudah tentu. Semua masalah dah bergabung dah. dah la musim GST ! Majikan pula baru inform kita diberhentikan kerja sebab cut cost company atau memang ada masalah dalaman atau kita tidak boleh kerja bawah sesiapa?. Terduduk seketika mengenangkan nasib diri. kalau yang dah berumah tangga? lagilah isteri , anak-anak. Naik Pening .



Dah macam-macam fikir, lepas ni nak kerja apa? apa yang aku nak buat? berniaga? cari kerja lain? Kerja office? kerja sendiri? dah lagi stress jadinya. Memang tidak nafikan , sesiapa sekalipun akan tertekan jika kena nasib sebegini, tidak kira zaman tiada GST atau Belum ada GST. Dah biarkan sahaja company lama tu. Apa yang perlu buat sekarang ?




      MULAKAN LANGKAH BARU MASA DEPAN KITA !


Pertama kali, wajib saksikan video kat bawah ini, yang membangkitkan kita untuk memulakan langkah baru yang penuh gemilang demi diri sendiri dan orang-orang tersayang !




Ingat ! Kejayaan itu hak milik setiap insan. Apa yang membezakan adalah pilihan kita , usaha kita , Doa kita Pada Allah. Bangkit ! Bangkit ! dengan sejuta impian . mungkin kerja yang lepas bukan rezeki kita lagi. Mungkin langkah baru yang kita corak ini akan membuahkan hasil yang ranum. In Shaa Allah. In Shaa Allah.

Siapa Yang tidak mahu berjaya ? siapa yang tidak mahu hidup senang di dunia dan di akhirat ? Siapa nak hidup susah sentiasa ? Tinggalkan takuk lama kita . Gerak langkah dengan penuh keyakinan . pasang impian , kita juga pasti boleh sebaris dengan jutawan-jutawan dalam video di atas!

Jutawan ke mereka? Bagaimana mereka mulakan? Percaya atau tidak ? di antaranya , tiada pekerjaan yang tetap di office? tetapi mereka berjaya ! suami isteri berhenti kerja . mereka nekad untuk teruskan kehidupan dengan cara ini dan seterusnya mereka gapai kejayaan yang gemilang. Bestnya kan ?

Terdetik tak dalam hati kecil kita ? walau sekelumit pun? KITA JUGA NAK MACAM DIA. BERJAYA. Nak buktikan pada orang / majikan tu. kita juga boleh hidup tanpa kerja bawah syarikat mereka ? NAH INILAH LANGKAH MUDAH ! DARI sini kita mengorak langkah , di sinilah permulaan untuk terus berjaya dan terus berjaya.

Mereka yang dalam video di atas , hidupnya tiada terikat dengan majikan dan waktu kerja yang memaksa diri kita abaikan waktu dengan family. Mereka ini Mampu berjalan ke sana ke sini , melancong dan sebagainya dengan family. wahhh heaven sangat kan .Cakap siapa tak nak macam ni? Saya rasa majoriti nak macam ni . lagi-lagi wanita !

Jadi kenapa masih berfikir panjang? tanpa bertindak ? Bertindak sekarang demi kejayaan kita sekeluarga.

Ada lagi soalan dalam hati ? Mereka boleh la, aku ni ... (macam-macam alasan) .ALASAN itulah yang penyebab kita susah untuk gapai kejayaan.

JOM sama- sama kita mencorak langkah teruskan perjuangan untuk gapai kejayaan yang gemilang dengan shaklee . seimbang juga kita mencari kebahagian di akhirat nanti.
IN SHAA ALLAH. KERANA KEJAYAAN ITU HAK MILIK SETIAP INSAN ....

HUBUNGI SAYA ::
NORAIZAH MOHD 017 305 3031 ,
ID : 1065015

Artikel Yang Best untuk terus pembacaan lagi :-

6 Langkah Mudah Memulakan Perniagaan Dikala Hadapi GST
5 Impian Yang Saya Mesti Capai Sebelum Menutup Mata Jika Dengan Keizinan Allah 
Kami Team Yang Best , Istimewanya Shaklee


Akhir Kata , Saksikan video kegemaran saya untuk bersemangat setiap hari .


                            JOM SEMUA , MENGORAK LANGKAH MENCAPAI IMPIAN BERSAMA SAYA. 

CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem

Pakej : 
Tips-tips menarik 
konsuktasi sepanjang masa
- See more at: http://butiksihatcomel.blogspot.com/2015/04/6-langkah-mudah-memulakan-perniagaan.html#sthash.LBPd5JFT.dpuf
       Noraizah bt mohd ,No ID 1065015    
 CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem



0 comments:

Post a Comment