Thursday, 25 June 2015

Idea Dan Koleksi Makanan Bercorak Bento Pikat Selera Anak

Assalamualaikum semua , anak sukar makan? anak susah nak habiskan makanan? sering kedengaran dalam segelintir kalangan kita. termasuklah anak saya juga.

Bila anak-anak kita susah nak makan , memang kita akan jadi risau dan bimbang takut gizi dan nutrisi anak tidak lengkap untuk membantu tumbesaran, kesihatan dan pertumbuhan yang bagus. Anak-anak yang berusia 1-5 tahun , amat penting mendapat gizi dan nutrisi yang lengkap. Apabila gizi dan nutrisi berkurangan, anak-anak kita akan mudah di serang penyakit.Selain itu , lengkapnya gizi dan nutrisi anak juga akan membantu anak-anak lebih cergas, cerdas dan membesar dengan sihat. In Shaa Allah.

Kadang-kadang bila anak kita kurus , kita jadi stress dengan  orang-orang sekeliling yang selalu tegur dan bertanya , " kurusnya anak awak", "kurusnya, tak bagi makan ke apa?" . dah sentap hati ibu, kita dah bagi makan, dah macam-macam cara dah kita usaha. Dah ibu-ibu jangan sedh lagi, teruskan usaha murni kita untuk bagi anak-anak lengkap gizi dan nutrisi . In Shaa Allah .


Ikuti Kisah kat bawah ini, ibu-ibu ini sama seperti kita, sedih bila anak-anak kurus seperti tak cukup makan.kat dalam video ini pun ada sekali tips untuk bangkitkan kembali selera anak-anak kita. amat bermanfaat. 


Jadi , banyak usaha yang boleh kita lakukan kan ? haa di antaranya cara bento ini . Apa yang menariknya dengan bento ? bento ini kita boleh mencorakkan pelbagai bentuk untuk memikat selera anak kita. boleh juga kita mengenalpasti dahulu , apa yang anak kita suka ? contoh anak kita sukakan bear . kita boleh bentukkan menjadi bear. haa bila anak tengok nampak teruja.



kat mana nak membeli bentuk-bentuk bento ni ?

haa hari tuh saya pergi DIY, ada ternampak banyak sangat . jadi boleh lak ita beli kat DIY ni kan ?

Haa sebelum tu , jom saksikan video membuat bento nasi dan roti  :-


 Jom kita tengok koleksi- koleksi bento yang menarik ini :-

















Haa macam Mana Menarik kan ? Selamat mencuba . Anak saya juga alami masalah serupa , kurang selera makan. selain usaha-usaha membentokan makanan, saya pun amalkan Meal shake shaklee untuk anak saya. Alhamdulillah anak saya semakin berselera dan kerana perisanya sedap, vanila, setiap kali bancuh susu anak saya akan sendiri minta masukkan meal shake tetapi perlu lin=mitkan juga. sehari just 1 sudu. jimat pun ye :). Meal Shake ini bukan sahaja penambah selera malah membantu anak-anak kita mendapat gizi dan nutrisi yang lengkap. Dalam Meal shake ini terdapat 19 vitamin utama.  Alhamdulillah . eczema anak saya jua sudah mula pulih .



Apakata mereka lagi yang telah mencuba ?


Jom Sama-sama kita berusaha memikat selera makan anak kita dengan meal shake dan elakan orang sekeliling tegur anak kita kurus lagi.

Jom  dengan hanya satu klik di bawah ataupun boleh terus hubungi saya :)

                                https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d02505b02ba35ec882c23008023343f9

Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.

Atau Terus hubungi Saya :- 

        CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem



2 comments:

  1. Geramnya tengok..comel sangat! Memang salute la ibu yang sediakan bento sebegini, sangat imaginatif dan creative

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah kan.. rajin ibu-ibu yang boleh sediakan bento ni, kalau hari keje .. hari mgu jelah kan boleh cuba2 buat bento..

      Delete