Wednesday, 16 September 2015

10 Sebab Kenapa Pilih Bangkok Sebagai Tempat Bercuti Paling Best

Assalamualaikum semua , sedang mencari tempat untuk melancong ? jom saya cadangkan kita ke bangkok, selain ia berdekatan dengan malaysia, banyak tempat yang amat menarik yang mesti kita lawati di sana. 


Jom Kita jelajah 10 Sebab yang menarik itu.. hola holaaa holaaaaaa  :) 

1)  Pratunam Market
Haa awal-awal dah bagi tempat untuk membeli belah yang memang best ni, sebab pakaian yang di jual kat sana dengan harga murah-murah. meriah bak hangg .. 

 
2) Dream World Garden
Jangan tak tahu , kat bangkok pun ada taman permainan terbesar tau, macam-macam ada boleh main . jangan kata gayat tak nak main, permainan yang tak naik tinggi pun ada. 


3)  Damnoen Saduak Floating Market
Dengar-dengar siapa yang pergi ke sana , mesti tak terlepas pergi ke Damnoen Saduak Floating Market ni.
menarik sangat ke ? mestilah menarik , ia adalah pasar terapung yang amat terkenal di thailand . memang menarik , semua peniaga berniaga di atas sampan. pemandangannya pun amat cantik .

 
4) Wat Arun
 Nikmati pemandangan yang menarik di Wat Arun , Pembangunan pusat adalah yang tertinggi, yang menawarkan salah satu pemandangan paling menawan untuk menyaksikan di Bangkok, terutama saat matahari terbenam. Ada juga banyak kafetaria dan restoran lain di sekitar wilayah, yang menyediakan pemandangan yang luar biasa ke Wat Arun, terutama saat matahari terbenam, ketika sinar matahari yang ajaib diserap oleh bentuk candi.

5) Siam Ocean World
Daya tarik penting untuk memasukkan dalam Buku perjalanan kita ketika mengunjungi Downtown Bangkok.
Siam Ocean World adalah akuarium terbesar di Asia Tenggara.Pelbagai habitat di dalam laut terdapat di sana  dan dipamerkan di area seluas lebih dari 10.000 mil persegi. kita juga boleh berjalan di bawah air yang menempatkan pelbagai ikan :) . 


6) Bangkok Dinner Cruises

 Kita boleh nikmati makan malam bersama pasangan kita atau bersama keluarga d atas Kapal yang mewah :) Romantik :)


7) Siam Ancient City
sebuah taman replika geografis Bangkok masa lalu. pemandangan memang cantik sangat :)





8) Emporium mall bangkok

 Mall ini memang terkenal yang suka membeli belah tu . Ia menjual pelbagai barangna branded di bangkok .


9) Dapat Trip Percuma Untuk Percutian 2016 ke bangkok !!
Ini memang palin terbest ni, boleh dapatkan percutian ke bangkok secara percuma .. saya ulang PERCUMA ! sapa yang nak bagi ni ? haaa siapa lagi kalau bukan shaklee.. haa best kan korang ..dalam ekonomi tak stabil ini, ada pulak orang nak bagi free. tak percaya ? tengok ni... 


 10 ) Dapatkan duit percuma untuk shopping  
wahhh , dah la dapat percutian percuma , dapat pulak bonus tu. memang teruja kan .... kita bawak apa ? bawak family dan baju je. jangan lupa bawak beg lebih, balik nak isi barang shopping tu ..

Macammana caranya nak dapatkan semua ini percuma ? saya ulang PERCUMA !! 

korang boleh hubungi saya , jangan tunggu lama-lama :) 2016 beberapa bulan je lagi ni ..

    CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem

- See more at: http://butiksihatcomel.blogspot.my/2015/07/toturial-solekan-hari-raya-yang-cepat_37.html#sthash.6Z6NYsvq.dpuf
                                       CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem


2 comments:

  1. Salam,
    syarikat kami ENJOY HOLIDAY MEDAN menawarkan pakej percutian ke serata tempat kat indonesia dengan harga yang murah,hemat dan bajet. Kami menjalankan pakej tour medan,pakej tour padang,pakej tour jakarta,paket tour bali,pakej tour lombok,pakej tour surabaya,pakej tour bromo,pakej tour banda aceh,pakej tour raja ampat,pakej honeymoon,adventure,overland,surfing and many more
    Head Office kami terletak di medan,north sumatra - indonesia. Kami juga mempunyai cawangan di seluruh kota di indonesia. Harga kami adalah jauh lebih murah dan fleksibel mengikut bajet anda. Sila hubungi kami untuk booking dan maklumat lanjut.
    Sms/Call/Whatsapp : +6285270126984
    Drop email to : enjoyholidaymedan@gmail.com (Morgan)
    Drop email to : travelagentsumatera@gmail.com (Daniel George)
    Our official website : www.enjoyholidaymedan.com
    Pin Bbm : 75889E08

    ReplyDelete
  2. Salam,
    syarikat kami ENJOY HOLIDAY MEDAN menawarkan pakej percutian ke serata tempat kat indonesia dengan harga yang murah,hemat dan bajet. Kami menjalankan pakej tour medan,pakej tour padang,pakej tour jakarta,paket tour bali,pakej tour lombok,pakej tour surabaya,pakej tour bromo,pakej tour banda aceh,pakej tour raja ampat,pakej honeymoon,adventure,overland,surfing and many more
    Head Office kami terletak di medan,north sumatra - indonesia. Kami juga mempunyai cawangan di seluruh kota di indonesia. Harga kami adalah jauh lebih murah dan fleksibel mengikut bajet anda. Sila hubungi kami untuk booking dan maklumat lanjut.
    Sms/Call/Whatsapp : +6285270126984
    Drop email to : enjoyholidaymedan@gmail.com (Morgan)
    Drop email to : travelagentsumatera@gmail.com (Daniel George)
    Our official website : www.enjoyholidaymedan.com
    Pin Bbm : 75889E08

    ReplyDelete