5 Tempat Yang Teringin Nak Pergi Sebelum Nafas Terakhir

Assalamualaikum semua , cuba fikir apa yang tersenarai dalam fikiran kita , kemana kita nak pergi sebelum nafas terakhir kita ?. Dekat atau jauh

Bila bercerita mengenai tempat yang teringin sangat nak pergi , rasanya tak delah banyak sampai berjela-jela senarai tu.. hihihi.. tetapi apa yang terlintas dan terkesan di hati ialah :-


1) Mekah
Tempat ini adalah nombor satu tersemat di hati memang akan jejaki.. semoga Allah permudahkan urusanku.Paling best ni kalau dapat pergi satu keluarga.Rasanya semua umat islam menanam niat untuk ke sini menunaikan ibadah. Jadi jom kita sama-sama berdoa agar kita semua di permudahkan jalan untuk ke sana nanti. Dan paling menarik sangat sebab kita boleh dapat trip free Umrah dengan Shaklee. Oleh sebab ini juga saya berminat sangat aktif dalam bidang shaklee ini .

2) Mesir
Mesir, bumi anbiya`. teringin juga ingin menziarahi tempat-tempat bersejarah dalam islam, rasul-rasul dan nabi-nabi kita.Salah Satu tempat menarik ialah Laut Merah di mana ada di sebut dalam Al-quran , Nabi musa membelah laut merah untuk lari daripada di kejar oleh firaun dan tenteranya yang zalim . Selain itu sungai Nil , nabi musa dihanyutkan di sungai ini. Di office ramai juga pekerja-pekarja daripada mesir , ini salah seorangnya ayah angkat saya. Selalu juga dia bercerita mengenai tempat-tempat menarik di sana .

3) Madinah
Kenapa teringin sangat nak pergi ke Bumi Anbiya` ini kerana terdapatnya makam Rasulullah.Teringin sangat ingin berjumpa dengan Beliau walaupun hanya menatap Makam. Sesungguhnya Aku adalah umatmu Ya rasul Allah. Selain itu, Al -Raudhah , Dimana ia terletak di dalam Masjid Nabawi , antara mimbar dan Kamar Rasulullah. Al-Raudhah seperti Anugerah yang di turunkan ke taman Syurga.

4) Brunei Darus Salam .
Haa tempat dia berjiran Sahaja dengan Malaysia. kenapa nak pergi ke sana ? Menariknya, negara Asia yang ingin memerintah mengikut Al-quran , ingin melaksanakan hukum hudud , Pemerintahnya juga berjiwa rakyat. Selain itu , Nak pergi ke Majid Jame Asr Hasanil Bolkiah. senibina yang mengagumkan, kubahnya berkilauan seperti emas tulen .

5) Bercuti Free
Haa , Sapa la tak nak kalau dapat bercuti free ni kan ? semua orang nak pun . apa tidaknya , tiket free , penginapan free, ada duit saku untuk shopping di bangkok pulak tu . memang menarik sangat pergi pulak dengan family , memang bahagia. macam mana nak dapat trip free ke bangkok ini ?
jom hubungi saya .

 Jom kenali 10 Tempat Menarik Di Bangkok 

  CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem

4 comments:

  1. Mesir, Mekah and Madinah tu boleh sekali jalan.

    Brunei tu pun dekat je. Bleh dah plan nak gi bila. Check flight ticket. Start menabung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu .. mesir madinah mekah sekali harung je tu.. ambil trip ziarah dan umrah .. In Shaa Allah tuan fahmy

      Delete
  2. Ada niat dan usaha..insyaAllah sampai mekah dan madinah

    ReplyDelete

PALING LARIS

PALING LARIS

PALING SUKA INI

PALING SUKA INI

FIRST AID DI RUMAH

FIRST AID DI RUMAH

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota, Pengedar Shaklee Nilai, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Teras Jernang , Pengedar Shaklee Malaysia, Stokis Shaklee

Terima kasih datang lagi

Aizah Azlem. Powered by Blogger.

Google+ Followers

Find Us On Facebook

Pengedar Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Bangi, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota,Bangi, Pengedar Shaklee Impian Putra,Bangi, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Bangi, Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi, Pengedar Shaklee kajang, & Pengedar Shaklee Nilai Impian,Nilai, Pengedar Shaklee Kampung Bahagia, Bangi , Pengedar Shaklee Nilai , Pengedar Shaklee Nilai Impian , Pengedar Shaklee Nilai 3 , Pengedar Shaklee Seksyen 7, Bangi, Pengedar Shaklee Seksyen 2, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 1, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 8, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 3, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 4, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 5, Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Avenue . Pengedar Shaklee Banyan Close , Pengedar Shaklee KUIS . Pengedar Shaklee Putra Hills Residency , Pengedar Bangi Desaria Nilai , Pengedar Shaklee bandar Puteri Bangi , Pengedar Shaklee Rinching Hilir Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Indah , Pengedar Shaklee Kampung Bangi , Pengedar Shaklee Taman Bangi Villa , Pengedar Shaklee Komuter Bangi , Pengedar Shaklee Kampung Sungai Buah , Pengedar Shaklee Anjung Suasana , Pengedar Shaklee Southville City ,

Contact Form

Name

Email *

Message *

Ad Banner

Ad Banner
Breaking News

300x250 AD TOP

Gallery

Ewy!

http://picasion.com/

Facebook