Saturday, 17 September 2016

Pengalaman Konsultasi Membeli Vitamin Untuk Ibu

Assalamualaikum semua .. ecewah petang ni semangat nak cerita dan terharu pun ada ..
ada seorang kakak ni call (masa ni masih kerja di KLCC ) . call nak belikan AJHT untuk maknya yang sakit sendi . Alhamdulillah masatu pun AJHT dah nyawa ikan habis stok, rezeki akak ni .

Tapi yang terharunya kan , akak ni cakap nanti lenguh juga ya akak nak tumbuk hancurkan #AJHT ni ,  Aizah Azlem pun tanyala kan, kenapa perlu tumbuk? Oh rupanya mak dia x boleh telan kapsul yang besar . Alhamdulillah aizah cadangkan letak sahaja dalam air dan tunggu sehingga ia larut . Gembira sangatlah akak tu dengar .

lepas beberapa bulan tu , akak ni call lagi tanya kalau vitamin lain kapsul pun boleh larut dalam air ke ? saya jawap ya . In Shaa Allah . terus akak ni order #ostematrix , #bcomplex #vitaminC untuk maknya lagi . akak ni cakap bagus shaklee , senang akak tak payah tumbuk dah . sebelum ni apa-apa ubat yang besar dan keras semua akak tumbuk . bagus kan :)

jadi akak ni konsistenkan ambil untuk mak nya ialah :-

AJHT - sangat membantu kita untuk yang ada masalah sendi, sakit lutut , sakit tulang 
Ostematrix- melengkapkan kalsium kita , semakin meningkat umur kita, semakin kurang kalsium diserap ke dalam badan , penting ni
Bcomplex - bcomplex adalah untuk kesihatan yang baik dan bekalkan tenaga
Vitamin C - tingkatkan imunisasi kita

haa . sedarilah , semakin berusia , kita lagi perlukan vitamin ini lagi kalau kita aktif kesana kemari .

gambar kat bawah ni , ayah saya , saya juga bekalkan vitamin untuknya iaitu Omega , ostematrix

nak tahu details , hubungi saya , In Shaa Allah saya bantu anda .
Aizah Azlem 017 305 3031

#tsunamishaklee #redahje #ptstim9

0 comments:

Post a Comment