Tips Memulakan Perniagaan Online

Assalamualaikum semua ,

Tips Kedai Online
-------------*****************

Tak kisah la business apa kita jalan kan , konsep dia sama kan :)

Nak share sedikit cara berbusiness online ni. In Shaa Allah semoga bermanfaat ya pada semua .

1) bila kata beronline pasti kan kita ada internet untuk kita berhubung dengan rakan-rakan di media social . kalau tak de ni memang bungkus la kedaikan .

2) kita boleh pilih media social yang hendak di gunakan , facebook , instagram , blog dan sebgainya . kalau ada ketiga-tiga ini pun dah bagus . tapi kalau ada facebook sahaja pun ok :)

3) kenalkan diri kita pada rakan-rakan kita ada kedai online dan menjual apa . ini penting , kalau tak inform , tak de iklan kan mengenai ni semua orang tak tahu kita ada kedai online , contoh butik sihat comel .

4) penting sangat konsisten iklan barang-barang kita jual . kalau tak , orang tak tahu kita ni jual barang tu . contoh kita jual shaklee (org dah tahu) tapi tak iklan pun barangnya ialah vivix . jadi iklan kan semua apa yang kita jual . jangan sembunyikan , bila orang tanya baru cerita .. No No No .. Konsep dia sama seperti kita jual makanan frozen . tapi apa ? donut ada? karipap ada ?  haa camtu

5) Masa , penggunaan masa memang penting sangat . adakan masa kita bebetul focus mengadap kedai online kita . contohnya saya bermula 2.30 petang , memang masuk kedai online saya ni. Focus ! kita nak update blog ? nak buat design ? dan tips nak rasa masa panjang ialah solat di awal waktu . settlekan yang wajib dulu .. karang terleka haaa solat lewat waktu.

6) Pelbagaikan post , contoh aktiviti seharian , kata-kata nasihat ke supaya page kita tak boring . In Shaa Allah .

yang penting konsisten . In Shaa Allah semoga kedai online kita ramai yang usya dan masuk beli ,,

kunjungi kedai-kedai online saya
www.butiksihatcomel.com
ig : shaklee_pro_aizah
fb page : butiksihatcomel .

selamat maju jaya semua ..

#tsunamishaklee  #redahje #ptstim9

0 comments:

Post a Comment

PALING LARIS

PALING LARIS

PALING SUKA INI

PALING SUKA INI

FIRST AID DI RUMAH

FIRST AID DI RUMAH

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota, Pengedar Shaklee Nilai, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Teras Jernang , Pengedar Shaklee Malaysia, Stokis Shaklee

Terima kasih datang lagi

Aizah Azlem. Powered by Blogger.

Google+ Followers

Find Us On Facebook

Pengedar Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Bangi, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota,Bangi, Pengedar Shaklee Impian Putra,Bangi, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Bangi, Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi, Pengedar Shaklee kajang, & Pengedar Shaklee Nilai Impian,Nilai, Pengedar Shaklee Kampung Bahagia, Bangi , Pengedar Shaklee Nilai , Pengedar Shaklee Nilai Impian , Pengedar Shaklee Nilai 3 , Pengedar Shaklee Seksyen 7, Bangi, Pengedar Shaklee Seksyen 2, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 1, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 8, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 3, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 4, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 5, Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Avenue . Pengedar Shaklee Banyan Close , Pengedar Shaklee KUIS . Pengedar Shaklee Putra Hills Residency , Pengedar Bangi Desaria Nilai , Pengedar Shaklee bandar Puteri Bangi , Pengedar Shaklee Rinching Hilir Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Indah , Pengedar Shaklee Kampung Bangi , Pengedar Shaklee Taman Bangi Villa , Pengedar Shaklee Komuter Bangi , Pengedar Shaklee Kampung Sungai Buah , Pengedar Shaklee Anjung Suasana , Pengedar Shaklee Southville City ,

Contact Form

Name

Email *

Message *

Ad Banner

Ad Banner
Breaking News

300x250 AD TOP

Gallery

Ewy!

http://picasion.com/

Facebook