Tuesday, 18 October 2016

Tips Pemakanan untuk tulang yang kuat dan sihat

Tips Pemakanan untuk tulang yang kuat dan sihat
---------------------------------------------------------------



Sekejap je dah nak lunch kan . Allah rasa sangat waktu cepat berlalu. jom kita tengok tips pemakanan hari ni

1)Yogurt 
Pilih yogurt plain tanpa lemak yang mengandungi kira-kira kalsium 30% dan vitamin D 20% untuk kesihatan tulang kita. yang tak suka ambil yogurt boleh ambil ostematrix kan :)

2) ikan tongkol 
Rupanya ikan tongkol pun membantu tulang kita sihat dan kuatkan.sebabnya ia kaya dengan vitamin D dan Omega-3

3) Susu
Susu memang terkenal dengan khasiat untuk kuatkan tulangkan. lagi-lagi jika kita wanita dimana tulang kita mudah dan berisiko penyakit tulang . ada yang tak minum susu macam aizah? aizah amalkan 4 biji ostematrix sebelum tidur.

4) Sayur Bayam
Ingat sayur bayam ni hanya untuk tambah darah, tapi khasiatnya juga bagus untuk tulang sebab dia kaya dengan zat besi, kalsium dan vitamin A . kalau yang tak suka beno dengan sayur boleh je ambil multivitamin vitalea, lagi jika usia kia sudah 30 ke atas ,

5) Ikan salmon
ikan ni memang mahal, sekerat je pun dah berapa. ikan ini memang kaya dengan omega yang berkualiti tinggi . tapi ramai yang pilih omega guard shaklee sebagai peganti sebab omega guard memang berkualti dan 99% adalah minyak ikan dan bukan lemak ikan .

6) Keju
Keju ni memang banyak kandungan kalsium . tapi di nasihatkan ambil keju tidak berlebihan.

7) Oren
oren bukan sahaja bagus untuk kulit malah ia membantu kuatkan tulang kita . kita boleh minum jus oren kan :) . kadang-kadang kita tak ambil setiap hari oren ni jadi aizah memang pastikan ambil vitamin c shaklee setiap pagi . senang dan lengkap :)





Bila kita rasa sakit tulang atau sendi sikit-sikit kita selalu biarkan, hari makin hari bertambah pula sakit lagi jika faktor usia makin meningkat . jika semakin lama tanpa ada sebarang usaha kuatkan kembali , ia akan jadi semakin parah .
.
jadi, Jom pelihara tulang kita dari sekarang supaya sihat dan cergas ,
In Shaa Allah , set sendi / Tulang shaklee ni boleh membantu .
tidak kira usia pun boleh ambil .



Alhamdulillah . sekian tips pemakanan kita hari ini .
semoga bermanfaat untuk tulang kita .



Pakar #shaklee Pro
-------------------------
Aizah azlem
017.305.3031
SAYA JUAL SHAKLEE
www.butiksihatcomel.com
#pengedarshaklee

0 comments:

Post a Comment