Thursday, 3 November 2016

Perbezaan Vitamin Sintetik, steroid dan Semulajadi

Dulu hakak selalu sakit kepala guling-guling , hakak memang telan panadol je, boleh katakan panadol ni sokmo ada dalam beg hakak. pergi klinik minta panadol lebih nak buat bekal .ambil ubat ekzema yang sokmo ada stroid nak cepat pulih. 
.
zaman tak ambil tahu, ingat ubat sentiasa selamat dan sihat untuk kita ni ambil.
.
pada satu ketika tu hakak tersedar dari lamunan yang anggap ubat adalah segalanya. bila tengok sendiri kesan-kesan sampingan pada kawan memang "always" ambil pil tahan sakit bila sakit kepala menyerang hampir setiap hari.
.
sejak tu hakak dah kurang la ambil panadol. kalau dulu sehari sehingga 6 biji , dah mula kurangkan kepada 3 biji . bukan kata hakak tolak terus ubatan ni tapi cuma belajar untuk kurangkan. kadang bila tersangat perlu baru kita ambil.
.
Tapi sekarang hakak dah stop lama tak ambil panadol, bekal dalam beg memang tak de. Sekarang hakak dah sedar antara sintetik, steroid dan semulajadi.
.
Jadi hakak belajar ambil semulajadi untuk jaminkan tiada kesan sampingan yang teruk pada masa akan datang.
.
Bila mata dah berpinar-pinar sakit kepala , hakak terus telan alfalfa 3 biji, relax sekejap . Alhamdulillah, sakit kepala hilang. memula rasa tak percaya juga, mungkin kah suratan atau kebetulan? tapi esok kepala sakit lagi , hakak telan lagi 3 biji. eyh Alhamdulillah memang berkesan. Ya Allah happy sangat .
.
kalau demam ke sakit kepala, dulu asben hakak selalu hulur panadol , tapi akak buat tak tahu je. hakak setia telan shaklee.
.
lepas tu hakak terbaca pulak " ADAKAH ANDA YAKIN UBAT BAHAN KIMIA TIADA KESAN SAMPINGAN? . waktu tu terus je tanya kat pakcik gugel ni . nak tahu juga? tanya pakcik gugel , dengan keyword " kesan sampingan ubatan" .
.
sebab tu, hahak gagahkan juga sharing dengan u olss , kebaikan shaklee ini yang sentiasa selamat , semulajadi dan tiada kesan sampingan . shaklee siap ada landmark study yang uji setiap product demi keselamatan kita , contohnya #nutriferon , kajiannya selama 40 tahun tau u olss. sebab tu bagus , orang demam denggi sokmo cari ni.

eyh eyh terlajakkk panjang , k la hakak nak siapkan masak jap eyh . 



alfalfa dan nutriferon promosi
okbai.
sharing is loving


🍃 pakar #shaklee pro
---------------------
🏵 aizah azlem
📲 017.305.3031
⌨ www.butiksihatcomel.com
S A Y A J U A L S H A K L E E

0 comments:

Post a Comment