Monday, 19 December 2016

21 Tips hadapi sindrom hari pertama persekolahan anak

Bila anak nak mula persekolahan ini , kadang -kadang ibu bapa yang terlebih debaran ya tak ? aizah pun cam tu la ni , berdebar kemain macam -macam fikirkan . Anak aizah tahun depan dah 5 tahun . Alhamdulillah . Kami memilih sekolah pasti yang berdekatan dengan kawasan rumah.

Anak pertama ingin bersekolah memang kita tiada pengalaman pun kan. Jadi Jom lah kita mentelaah tips ni . hihi. semoga bermanfaat tau .

















Part ini sangat penting tau ibu-ibu , kita perlu terangkan pada anak -anak kita 
mengenai keselamatan mereka . biar kita sentiasa pesan setiap hari . biar dia sentiasa
ingat .  pernah tak ibu bapa lihat video yang boleh membantu kita terangkan pada anak -anak . aizah selalu juga pasang untuk anak-anak tengok ni . kita terangkan sekali pada mereka .


ibu-ibu boleh tonton dan  download video di bawah ini :-  

       




Kesihatan usah di abaikan ya ibu bapa , pastikan kita mencegah dahulu . Ini untuk pastikan anak kita sentiasa cergas dan cerdas semasa menerima pembelajaran . In Shaa Allah . 
ramai ibu bapa memilih set vitamin shaklee untuk anak-anak mereka . dan saya juga adalah salah seorang penggunanya  . 

boleh baca secara details di link ini    atau boleh sahaja hubungi saya di 017 305 3031 

sekian . 

semoga anak-anak kita bersemangat pergi ke sekolah nanti ..  In Shaa Allah . 




0 comments:

Post a Comment