Sepetang Berjalan-jalan Di Melaka Bersama Keluarga

Kali ini nak cerita mengenai tempat menarik di Melaka. walaupun negeri yang kecil tapi Alhamdulillah banyak juga tempat yang menarik boleh kita kunjungi ni kan .

ceritanya kami dalam perjalanan balik ke Johor , tetiba rasa nak berjalan ke Melaka sekejap bawa anak-anak ni . Apalagi teruslah masuk exit to ayer keroh.


memula punyalah payah nak cari parking , parking dia dasat betul di tengah jalan pun ada parking , hehehe. 2 -3 kali pusing akhirnya dapat juga parking depan mahkota prade. Alhamdulillah .

apa yang kami tuju dulu ialah minum cendol dan air abc kat situ , sejuk kan tekak . lepas tu baru bergerak cari surau sebelum berjalan-jalan .

meriah betul dengan beca-beca cantik cantik tu kan . siap pasang lagu untuk buat tambah meriah :) . macam -macam rupa pun ada . yang menarik tengk frozen . kih kih kih . rasanya sekali trip naik beca RM 25 . tapi kami pilih berjalan je sebab macam best je berjalan :)


lepas tu kami jalan-jalan lagi tengok sekitar bandar hilir ni . 



Kemudian kami masuk muzium melaka . murah je bayarnya . ok lah dapat tengok sejarah sejarah kat situ .  dah pulak ada orang bagi belon dekat si hana ni . ihiks . mekasey la erk . 

dalam muzium ni ada yang buat persembahan silat kat depan tu . ramai jugak la yang tengok . gambar ni dalam muzium melaka 




lepas ke muzium kami berjalan la ke arah bangunan putih tu pula . ambil ambil gambar , tengok anak-anak happy kita pun happy la kan . 



Lepas kami ronda-ronda kat kapal terbang ni , kami plan la nak naik menara taming sari tuh , alang-alang dah sampaikan boleh la bawak anak-anak ni . slow slow je dia gerak dalam masa 7 minit . haa tak de pun rasa gayat tu sebenarnya . 

ramai juga yang naik taming sari , bukan kami je malah pelancong pun ada . 






Gambar last tu dah nak balik dah , sebab dah penat jalan-jalan . ALhamdulillah anak-anak ok je tak de nak meragam pun . kaki jalan tu . 

esoknya memang penat juga , anak pun macam nak selsema tapi ibu cepat-cepat bagi vitamin c dan meal shakes kat anak-anak tu , ibu dan abah pun ambil vitamin c juga mencegah lebih baik kan . 
memang aizah selalu je bawa bekal vitamin ni kemana-mana . 

Image may contain: 1 person, text

Bekalan vitamin untuk travel makin mudah dengan bekas shaklee ni. 
Cantik pulak tu. Heee. 
Vitamin shaklee ibu abah dan anak-anak letak sekali gitu.
Jimat ruang

ada yang nak vitamin-vitamin ni juga? boleh je hubungi aizah tau .



Next travel ke mana pula ya ? 


0 comments:

Post a Comment

PALING LARIS

PALING LARIS

PALING SUKA INI

PALING SUKA INI

FIRST AID DI RUMAH

FIRST AID DI RUMAH

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota, Pengedar Shaklee Nilai, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Teras Jernang , Pengedar Shaklee Malaysia, Stokis Shaklee

Terima kasih datang lagi

Aizah Azlem. Powered by Blogger.

Google+ Followers

Find Us On Facebook

Pengedar Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Bandar Seri Putra, Bangi, Pengedar Shaklee Bukit Mahkota,Bangi, Pengedar Shaklee Impian Putra,Bangi, Pengedar Shaklee Bangi Lama, Pengedar Shaklee Bangi, Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi, Pengedar Shaklee kajang, & Pengedar Shaklee Nilai Impian,Nilai, Pengedar Shaklee Kampung Bahagia, Bangi , Pengedar Shaklee Nilai , Pengedar Shaklee Nilai Impian , Pengedar Shaklee Nilai 3 , Pengedar Shaklee Seksyen 7, Bangi, Pengedar Shaklee Seksyen 2, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 1, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 8, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 3, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 4, Bangi , Pengedar Shaklee Seksyen 5, Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Avenue . Pengedar Shaklee Banyan Close , Pengedar Shaklee KUIS . Pengedar Shaklee Putra Hills Residency , Pengedar Bangi Desaria Nilai , Pengedar Shaklee bandar Puteri Bangi , Pengedar Shaklee Rinching Hilir Bangi , Pengedar Shaklee Bangi Indah , Pengedar Shaklee Kampung Bangi , Pengedar Shaklee Taman Bangi Villa , Pengedar Shaklee Komuter Bangi , Pengedar Shaklee Kampung Sungai Buah , Pengedar Shaklee Anjung Suasana , Pengedar Shaklee Southville City ,

Contact Form

Name

Email *

Message *

Ad Banner

Ad Banner
Breaking News

300x250 AD TOP

Gallery

Ewy!

http://picasion.com/

Facebook