Thursday, 16 March 2017

Syok ke Jadi Surirumah Sambil Berniaga ?

SYOK KE JADI SURIRUMAH ?
.
ingat lagi masa talk hari tu , bila saya sebut saya dah bertukar bidang kepada "surirumah" .
ada suara-suara disebalik orang lain
" tak payahla berenti kerja, duk rumah buat kerja rumah je, satu benda tak jalan" 


.
yeke ? saya rasa terpulang pada individu .
sebab tu masa pertama kali coaching dengan master Adilah manaf, bonda ada tanya , macam mana jadi surirumah , boleh terima tak dengan buat bisnes lagi
( maksud soalan macam ni la . soalan yang tepat haritu lupa) eheeee
.
1) Alhamdulillah , apa yang penting diri kita , kena disiplin . bila surirumah ni kan kita adalah segalanya. kita bos , kita staff . ahaaa ..
.
2) jadi nak senangkan cerita , aizah buat jadual harian , setiap hari pagi mesti buat kerja rumah . sebelah petang pula waktu masuk SOHO dan ajar kerja sekolah anak . KENE DISIPLIN.
.
3) buat list ikut turutan mana yang lebih utama, supaya kita akan capai dulu mana yang lebih penting untuk siapkan
.
4) nak rasa banyak masa , kita solat awal waktu , rasailah
dan satu lagi kita baca al-quran walaupun sehelai sehari . dekat group kami memang selalu diingatkan ni.
.
5) tumpukan perhatian, kalau dah masuk SOHO tu jangan dipasang cerita atau movie . memang tak akan jadi apa la . kerjanya mata tengok tv . ehe..
.
6)dah kalau setiap petang anak tidur kroh kroh, kita pun setiap petang join 2 kaki . memang lah satu benda takkan berjalan la jawapnya, ye tak?
.
nak berjaya kita kena buat sesuatu untuk mendorong kejayaan kita . In Shaa Allah . percayalah semua boleh .
.
yang syokknya , duduk dirumah sambil layan anak , sambil buat kerja rumah kita dapat income kita sendiri , dapat bonus sangat happy kita reward pada diri sendiri guna duit sendiri , reward pada anak-anak dan suami. 
.
master bonda adilah pun seorang surirumah setelah meresignedkan dirinya . lihat sekarang , bonda dah master.
saya akan follow bonda . In Shaa Allah .
.
apa yang bonda turunkan ilmu , akan saya turunkan pula pada anak diidik saya di Pakar Shaklee Team .
banyak lagi tips tips dalam group kami yang sentiasa aktif ni tau.. 
.
ingat ni , semua orang boleh berjaya . never never give up .
.
ada yang nak join group super duper best ni ? 

whatsap aizah terus ye

1 comment: