Tuesday, 18 April 2017

Tips Memilih Pencuci Muka Yang Berkesan Dan Selamat

Sejak akhir-akhir ini, banyak sangat berita mengenai barang-barang kosmetik yang mempunyai bahan-bahan merbahaya dan terus membawa padah pada para pengguna. Kesan yang mengerikan bukan sahaja merosakkan muka malah kesannya lebih menakutkan bila boleh menganggu kesuburan , janin dan boleh merosakkan organ dalam badan kita.Sangat menakutkan.

JADI HATI-HATILAH DENGAN PEMILHAN SETIAP PRODUK KECANTIKAN DEMI KESELAMATAN KITA.



Mencuci muka adalah sangat penting kerana wajah kita sentiasa terdedah pada segala kekotoran yang boleh menjadi punca pelbagai masalah kulit muka kita seperti jerawat, tidak berseri dan nampak kusam. Bila dah ada kekotoran ini, nutrien pencuci muka mula susah nak serap bagus ke dalam kulit kita . Pemilihan Pencuci muka juga adalah sangat penting supaya kulit wajah kita sihat bukan sahaja luaran malah dalaman. 

Tips Pemilihan Pencuci Muka yang Selamat 

1) Jenis pencuci muka

sumber gambar: google

Cari pencuci muka yang berbuih halus dan banyak . Ini kerana pencuci yang berbuih halus dan banyak membantu mencuci dan menghilangkan segala kekotoran di kulit muka kita. Di sebabkan unsur-unsurnya halus dan banyak dia mampu menembusi liang roma dan pori-pori untuk mencuci dengan lebih berkesan lagi. 


2) Mengikut Jenis Kulit 


              1)  Kulit berminyak 
                   Selepas beberapa jam mencuci muka, muka kita akan berminyak dan berkilat. Kulit jenis                    berminyak ini perlu mencari pencuci muka yang ber PH untuk memudahkan minyak di                        buang.

              2) Kulit kering 
                  Selepas beberapa jam mencuci muka , kita susah untuk lihat liang-liang roma . Kulit yang                   jenis kering sangat perlu elakan produk yang ada alkohol sebab ia akan memburuk lagi                         keadaan muka .

              3) Kulit Jenis Kombinasi 
                  Kulit jenis kombinasi ini , di gabungankan keadaan berminyak selalunya berlaku di                             kawasan T, manakala kawasan lain mungkin akan kering atau sensitif.
                  Jika anda alami masalah ini , perlu jauhi soap bar atau sabun mandi.

              4) Kulit Sensitif 
                  Kulit jenis sensitif kebiasaannya akan dapat tindak balas cepat bila menggunakan sesuatu                     pencuci muka yang tinggi bahan kimia, dia akan naik seperti ruam , jerawat , gatal dan                         sebagainya.

             5) Kulit Normal
                 Anda bernasib baik jika kulit anda berjenis normal kerana ia dalam keadaan yang                                 seimbang

3) Elak pencuci muka yang terdapat bahan pengawet dan pewangi

Semasa nak membeli pencuci tu selalulah kita cek label di belakang tu untuk pastikan kita bebas daripada bahan merbahaya dan memudharatkan kita .

kita boleh cek dekat website ini untuk senarai bahan terlarang yang di gunakan 

4) PH pencuci muka . 
Boleh cari pencuci muka yang ber PH hampir sama dengan PH kulit muka kita. ada yang kata boleh guna yang ber PH 5.5 .

Pencuci Muka yang Selamat , Berkesan Dan Terbaik Di Dunia Dari Shaklee

Alhamdulillah saya guna pencuci muka dari shaklee iaitu Gentle Deep Foaming Cleanser . saya memang jenis kulit sangat sensitif dan cepat naik ruam . Tapi selepas saya guna pencuci muka shaklee ni, Alhamdulillah sangat muka serasi , kulit juga jadi halus dan lembut malah pori-pori juga mengecil tau. aizah memang dah jatuh hati dah dengan Gentle Deep Foaming Cleanser ni . salah satu lagi , jimat sangat 6-9 bulan tau boleh tahan. 




Pencuci Muka Gentle Deep Foaming Cleanser tersangat best dan diminati ramai penduduk malaysia termasuklah saya sendiri.  

apa yang istimewanya Gentle Deep Foaming Cleanser ini ialah :-

1) Selepas mencuci muka kita tak rasa kulit kering dan pedih 

2) Membersih wajah kia dengan sangat lembut 

3) Diestrak daripada tumbuh-tumbuhan terpilih dan bebas daripada bahan kimia yang merbahaya dan memudaratkan kulit kita . 
  • Di ekstrak dari alga hijau yang bantu lembapkan kulit kita dan seterusnya membersih jauh ke dalam liang-liang / pori-pori kita untuk hilangkan toksin.
  • Di ekstrak daripada Strawberi Belgonia yang membantu meratakan tona kulit dan mencerahkan kulit kita.
  • Di ekstrak daripada rumpai laut bantu tanggalkan kekotoran, gelupaskankan sel-sel mati dan bantu tegangkan kulit kita
4) Tiada bahan pewangi yang boleh sensitifkan kulit kita. 

Waaa baguskan ? Siap guna rumpai laut , alga hijau dan strawberi belgonia lagi memang lah best


patutlah aizah pakai memang nampak sangat perubahan kat muka aizah ni tau. lepas tu menyesal sangat kenapalah tak kenal pencuci muka ni dari dulu. 


Kawan-kawan aizah pun merasainya .... 





Terserlah sangat menarik Gentle Deep Foaming Cleanser ni kan . rugi sangat tak guna pencuci muka shaklee ini. 

Mencuci muka ni penting sangat , penting juga kita guna pencuci muka yang selamat dan bebas bahan kimia merbahaya untuk dapt kulit cantik semulajadi dan kulit sihat kekal sampai ke tua. Dengan kesedaran inilah aizah konsisten guna Gentle Deep Foaming Cleanser . 

kenapa perlu memilih yang ada bahan kimia yang memudharatkan kita esok-esok keluar jerawat , lusa-lusa timbul jeragat . Sedangkan pencuci muka yang selamat , berkesan dan menjimatkan ini ada . Rugi yang tak ambil peluang ini untuk menggunakannya. 

saya syorkan pada semua menggunakan Gentle Deep Foaming Cleanser shaklee hari ini untuk dapatkan kulit yang sihat , cantik dan menawan . 

Saya nak sangat membantu kulit anda semua sihat , cantik dengan selamat . In Shaa Allah boleh hubungi atau bole membuat pembelian dengan hanya klik di bawah ini :- 

Pembelian secara online :-

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9c2aef8bf511d208ee623850400a7f9e


Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.

Atau terus call dan whatsap Saya :- 
Jangan Ragu-ragu untuk bertanya ,

 saya sangat ingin membantu anda untuk cantik berseri


2 comments: