Tuesday, 30 May 2017

Trip Ke Japan Bertaraf 5 Star Bersama Shaklee

Haa biasa-biasa kita tahu 5 star je kan , ini aizah nak cerita 6 star . jangan kata aizah overclaim ye . ini memang benar-benar berlaku.



Baru-baru ini shaklee hadiahkan trip super duper best pada yang layak. Memang teruja sangat segalanya free , dari tiket ,penginapan, makan dan diberikan juga duit belanja selain kejutan hadia-hadiah untuk mereka . Memang sangat beruntung pada mereka yang dapat trip free japan dari shaklee yang bertaraf 6 bintang ini .


Bila dengar cerita-cerita leader kami, terfikir juga kenapalah saya tak daftar bisnes shaklee dari dulu. heheh. sebab banyak sangat bestnya bila join shaklee ini salah satunya dapat trip setiap tahun tau . trip bercuti ini bukan hanya sekadar bercuti tapi pakej percutian bertaraf 5 bintang .  Memang teruja .


Trip dengan shaklee ni kan bukan selama 3 hari 2 malam atau 4 hari 3 malam tapi trip shaklee ni paling kurang pun seminggu tau. waa lamakan kita ditanggung oleh shaklee, puas hatilah banyak tempat yang boleh kita jejaki . agak-agak kos seminggu tu berapa ribu sorang ye ? mesti berpuluhkan ribu sebab shaklee bukan sewa hotel bajet tapi shaklee menempah hotel bertaraf 5 bintang.



Shaklee ni kan betul-betul nak reward pada kita bukan acah-acah saja nak reward . Salah satunya mengenai bilik hotel , shaklee menempah 6 bulan awal imperial hotel yang bernilai RM 2000 satu malam dan shaklee menempah 3 hari hotel ini. waaa dasatkan :) . selain tu Bab makanan shaklee amat titik beratkan dengan pastikan makanan yang di hidang tu adalah halal dan sihat . Dah la bagi makan free , shaklee bagi pula duit saku setiap orang sampai duit tu boleh buat shoping. mak aih . 



Setiap hari sentiasa ada aktiviti yang menarik sangat , sehingga semua yang hadir sangat teruja dan gembira . Tengok gambar kat atas ni shaklee bawa ke tempat salji tu , bukan senang tau nak sampai ke sini dan bayarannya pun sangat mahal. Selain tu shaklee request pula pada ladang strawberi di sana supaya tanam strawberi walaupun sudah habis musim, tujuanya supaya rombongan shaklee boleh kutip sendiri dan terus makan . mereka kata manis sangat lain dan jauh beza dengan yang malaysia.

Pengalaman yang tak akan pernah di lupakan, berjalan-jalan dengan pakai baju tradisi japan ni. Siap ada pelancong asing pula request nak bergambar dengan group shaklee . Dan sangat terharu Presiden dan saintis pakai baju batik masa sesi makan malam . 


Wow Boleh bawa family join trip free shaklee ni , bestkan . kenapa boleh bawa? sebab bisnes shaklee ni berkonsepkan bisnes family . mahu tak gembira pergi luar negara free bersama keluarga tersayang ye tak. 



Yang ini paling terharu dan teruja. Shaklee sewa khas sebuah bilik untuk solat . nah baca pengalaman ini:- 

Pertama kali sampai di Toki Outlet di Jepun, mereka terus dibawa ke ruang solat khas di sana. Hanya dibuka untuk mereka hingga jam 12.30pm. 
Semasa berada di Snow Wall pula, mereka dibawa terus ke ruang solat yang hotel di sana dah sediakan. Ala-ala bilik Onsen gitu. Padahal, mereka tidak menetap di sana. Cuma makan tengah hari saja.
Semasa makan tengah hari di Kanituraku Restoren, mereka dijamu di satu bilik khas. Dalam tu ada pentas kecil yang agak lapang. Sambil makan crab, mereka gunakan ruang pentas tu untuk gilir-gilir solat. Seronok kan?
haaa terbaik kan dari shaklee.

Teringin kan nak join trip shaklee secara free dengan aktiviti yang bagus dan best . jadi janganlah lenggahkan masa. jom contact aizah . aizah nak bawa anda bersama shaklee sama-sama merasai trip free bertaraf 5 bintang . 

0 comments:

Post a Comment