Wednesday, 16 August 2017

5 Tips Kekal Bertenaga Dan Sihat Sepanjang Hari

Bila berbicara mengenai ingin bertenaga dan ingin sihat. Majoriti di kalangan kita memang nak sangat kekalkan tenaga yang banyak walaupun kita penat bekerja seharian seterusnya pulang kerumah menguruskan pula kerja rumah. Dalam banyak kerja seharian itu juga, kita penting menjaga kesihatan.

Ingat saya dulu semasa bekerja , Pukul 7 pagi sudah siap keluar rumah untuk menghantar anak ke rumah pengasuh , pukol 7.30 naik komuter ke kl sentre dan seterusnya ambil LRT menghala ke KLCC. Pukul 8.50 pagi sampai di office . semasa pulang pula jam 6 atau 6.30 keluar office sambil berlari-lari kadang untuk mengejar LRT dan KTM pukul 6.45, kalau tak sempat saya naik KTM pukul 7 ke bangi dan sampai dirumah pukul 8.30 . kalau KTM buat hal pernah pukul 11 malam sampai dirumah . Sewaktu berada dalam Tren , kalau tiada tempat duduk saya hanya berdiri. tidak kira masa tu hamil ataupun tidak.

Sampai dirumah sambil melayan anak, kita memasak untuk makan malam . kadang-kadang makan malam kami jadi supper sebab 10 malam baru makan . begitulah rutin setiap hari saya waktu bekerja . kalau hari minggu mengisi ruang dan waktu bersama family sambil mengemas rumah . Alhamdulillah .


Di antara yang boleh membantu kita untuk kekal bertenaga dan sihat ialah :- 

1) Sarapan 
Elakan ambil sarapan yang terlalu berat contohnya nasi lemak , karbohidrat ini cuma membekalkan kita tenaga dengan sekejap sahaja. kita boleh gantikan sarapan dengan yang boleh bekalkan tenaga yang lama seperti yogurt . 

2) Minuman 
Sel dalam badan kita sangat perlukan air untuk sentiasa rasa bertenaga dan kekal hidrasi. Oleh itu minumlah air masak dengan cukup tanpa skip setiap hari 

3) Waktu tidur
Tidurlah dengan cukup setiap hari , bila kita tidak cukup tidur , badan kita akan rasa cepat penat dan rasa kurang sihat . Selain itu kurang tidur juga akan merubah mood kita menjadi kurang bagus.

4) Pergerakan 
Bila kita duduk setempat sahaja contohnya membuat kerja menghadap pc lebih daripada 2-3 jam tanpa henti, kita akan  rasa cepat letih dan bosan, malah kadang-kadang akan buntu idea untuk membuat kerja . sebab itu kita di sarankan lihat diluar office atau melihat benda-benda hijau atau biru untuk merehatkan mata dan fikiran beberapa minit sebelum memulakan kerja kembali. badan kita juga akan rasa sedikit cergas .

5) Senaman 
Buatlah senaman walaupun seminggu sekali atau hanya senaman ringkas untuk kembalikan kesegaran badan dan kesihatan kita .

Jom tonton video tips kembalikan badan bertenaga dan cergas ini 


Assalammualaikum..Kisah MY CINTA HATI a.k.a ENERGY BOOSTER..Hai...nama saya ASMIDA, lebih mesra kalau pangil AS je..As anak jati JOHOR, kini telah berkahwin dan menetap di ALOR SETAR KEDAH, sekarang As bekerja di sebuah RESTORAN PIZZA yang terkenal di ALOR SETAR juga terkenal dengan roti pizzanya yang lembut. Jawatan As sebagai PELATIH PENGURUS...Haa di pendekkan cerita, As bekerja 10 jam setiap hari. Selalunya As memang keletihan ,badan lesu keesokkan harinya dan kaki selalu sangat kejang dan sampai sakit tak hingat.....Tapi sejak As amalkan ENERGY BOOSTER SHAKLEE, semuanya berubah.. Ceritanya bermula dengan As mengenali Ahaklee dan FALL IN LOVE buat PERTAMA kali dengan Shaklee pada tahun 2011 dan konsisten mengamalkan beberapa jenis vitamin. Antara yang As amalkan ialah OSTEMATRIK dan PERFOMANCE DRINK. Dan kedua-dua vitamin ni adalah MY CINTA HATI dan RAHSIA ENERGY BOOSTER As sekarang!!..Kenapa As kata macam tu ya? Kalau tak ada my cinta hati ni, rasanya As tak mampu nak kerja yang memerlukan tenaga yang banyak disebabkan pula terpaksa berdepan dengan cuaca yang tidak menentu dan dipertanggungjawabkan pula dengan kerja,rutin harian yang memenatkan,As akan mula letih ,cepat mengantuk,tidak bertenaga,lesu dan kurang produktif,ini satu cabaran tau sebab nak menghadapi jugak masalah JEREBU hari tu.
As suka Ostematrik dan PD disebabkan kedua- duanya ada persamaan untuk menambahkan TENAGA LUAR BIASA,Ostematrik lebih kepada KALSIUM dan bagus untuk tulang,manakala PD terdapat campuran unik yang sangat bagus untuk menghidrat badan serta memberi tenaga kepada badan lebih cepat berbanding minuman ISOTONIK yang lain,memang TERBAEK la untuk my body haha...yang paling best SEMULAJADI yeee..
..As suka OSTEMATRIX sebab:..As paling tak suka bila sakit,nak buat apa pun tak boleh,tapi kuasa Allah. As cuma mampu untuk merancang...so as merancang untuk SENTIASA SEHAT As nak badan cukup kalsium jadi setiap malam sebelum tidur as akan ngap 4 biji ostematrik untuk tidur yang lena dan mimpi yang indah haha..Keesokkan harinya bangun je tidur mesti badan akan lebih fresh dan bertenaga,bagus juga untuk melawaskan pembuangan air besar..no sembelit - sembelit...PD pulak As minum suka bancuh dengan air putih pastu sejukkan ..perrghhh memang sodapp...As jugak selalu bawak air PD yang siap dibancuh dalam botol dan dibawak kemana ja As pergi...Kalau uolls nak tahu my husband pun suka tau PD dan Ostematrix.my husband suka diserang sakit kepala tapi sejak amalkan Ostematrix dan PD badan makin bertenaga dan yang paling best dah tak pernah diserang sakit kepala....Jadi sekarang Ostematrix dan PD adalah my cinta hati yang tak dapat dipisahkan, konsisten pengambilan jugak dah jadi perkara wajib dalam rutin harian,kalau tak memang akan terasa kekurangannya....Tak kenal maka tak cinta tau..bila dah kenal PD dan OSTEMATRIX sure FALL IN LOVE!!
TESTIMONI 034: ASMIDA 

Alhamdulillah , jika anda juga salah seorang yang sentiasa rasa letih dan tidak bertenaga . In shaa Allah bolehlah ikhtiar dengan supplemen shaklee ini :- 

1) Performance drink 
Bantu tubuh kita hidrasi dengan lebih lama , dan rasa bertenaga sepanjang hari. Performance drink ini bantu tubuh kita hidrasi lebih dari air tau . memang best rasa dia seperti air orange sahaja. 


2) Ostematrix 

3) ESP 
Esp ini membantu kita rasa bertenaga sepanjang hari, seterusnya ia bersifat rendah GI yang membuatkan kita rasa kenyang lebih lama. 






Jom kita bertenaga sepanjang hari bermula sekarang , aktiviti kita juga berjalan dengan lancar . Hidup kita juga rasa senang dan happy .

Untuk mendapatkan set Bertenaga shaklee ini boleh hubungi saya . In Shaa Allah saya sedia membantu .


Hubungi saya di :-

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  :)




Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan mudah di :- 


Disclaimer  :  Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit baca selanjutnya......











1 comment: