Thursday, 17 August 2017

Business Yang Sesuai Untuk Ibu Bekerja Dan Surirumah

Assalamualaikum semua, Zaman sekarang tak boleh dah duduk diam sahaja tanpa mencari income sendiri betul tak? Majoriti ibu-ibu membuat dan sedang mencari bisnes yang sesuai untuk dijalankan. Ya lah kan, sambil kita bekerja dan menjaga anak, kita boleh menjalankan bisnes mudah untuk tambah pendapatan keluarga kita.

Ekonomi sekarang seakan semput untuk kita, dengan kos kehidupan semakin tinggi. Tidak kira kita tinggal di kampung atau tinggal di bandar. 


Sebelum kita ingin memulakan perniagaan, kita perlu membuat beberapa kajian. Business kita nanti sesuai atau tidak dengan kerja kita yang bekerja di pejabat selama 8 jam dan pulang ke rumah bekerja pula di rumah atau kerja kita sebagai suri rumah sepenuh masa. Pastikan business kita nanti tidak menganggu pekerjaan hakiki kita. 

Pastikan juga, business kita jalankan nanti mudah untuk kita lakukan sambil menjaga anak, suami dan sambil bekerja 8 jam di office . Jika Business yang kita ingin kita jalankan itu akan menganggu pekerjaan wajib kita, cuba kita cari business lain yang lebih sesuai. Cara ini kita tidak mahu terlalu membebankan kita sehingga nanti segalanya terabai.

Biar Business kita jalankan nanti kekal lama dan betul-betul membantu ekonomi rumah tangga kita.Biar business kita lakukan nanti anak-anak masih terpelihara. Biar business kita usahakan nanti mengembirakan suami kita juga. Biar apa kita buat nanti boleh kongsi bersama ibu dan ayah kita juga.

Jom tonton Perkongsian Seorang ibu yang bekerja dan membuat business sampingan 



Haaa bestkan business macam ni. wanita bekerjaya boleh buat dan suri rumah juga boleh buat .

YE KE ? BOLEH ?

YA , ALHAMDULILLAH SAYA TELAH USAHAKAN SEMASA BERGELAR BEKERJAYA SEHINGGALAH BERSTATUSKAN WORK AT HOME MOM ( SURIRUMAH BERGAJI)

Ya, saya telah melaluinya. Business shaklee ini sangat sesuai dengan saya dengan kedua-dua keadaan seperti di atas . Saya seorang bekerja dan saya seoarang surirumah. Sewaktu bekerja saya boleh lakukan , sekarang suri rumah juga saya boleh lakukan bersama-sama suami. Bonusnya kita pun boleh bekalkan vitamin yang terbaik untuk keluarga kita

BAGAIMANA SAYA LAKUKAN BISNES SHAKLEE SEMASA BEKERJAYA DULU ? 

Saya dulu bekerja sebagai setiausaha dan admin di petronas , KLCC . Kerja saya amat sibuk setiap hari . Jadi apa yang saya lakukan ialah Di awal pagi semasa perjalanan ke temapt kerja , saya post kan dulu info di FB , Bila waktu rehat saya hanya bungkus makanan dan saya makan di tempat saya sambil update business saya pula , samaada saya update blog , update facebook dalam masa 1 jam rehat . dan sambung pula setelah habis waktu bekerja . Semasa di rumah sambil melayan anak dan suami , adakalanya saya juga melayan mesej-mesej customer. Pos pula saya menggunakan shaklee2u dan poslaju . Jika COD saya pilih tempat yang senang untuk saya dan customer berjumpa . Senang kan


MACAM MANA SAYA URUSKAN SETELAH MENJADI SURIRUMAH ? 

Oleh kerana bisnes shaklee sangat rasa sesuai dan best, pada tahun 2016 saya membuat keputusan untuk resigned dari kerja makan gaji di pejabat . Alhamdulillah pengorbanan saya tidak sia-sia . Bisnes shaklee sangat mudah bagi saya walaupun saya hanya berada di rumah . Cuma kita perlu membuat jadual supaya kerja kita teratur dan tidak menganggu kerja-kerja rumah dan masa bersama anak dan suami . Kelas pula banyak kita boleh join kelas online dan kalau ada masa boleh juga join kelas offline yang group kami kendalikan , begitu juga shaklee yang pihak shaklee sendiri anjurkan.

Pengeposan pula , sangat mudah saya tidak perlu keluar rumah setiap kali ingin pos barang. Di shaklee , saya boleh pos menggunakan Shaklee2u klik klik sudah pos, segalanya dihujung jari . Mudah sangat kan . Sehingga jiran pernah tegur saya , ehhh duduk rumah pun dapat duit ya aizah .
Alhamdulillah .

Jadi saya nak sangat bantu wanita-wanita yang bekerjaya mahupun suri rumah untuk sertai saya dengan shaklee yang amat mudah ini.

Tak tahu nak mula ?

Jangan risau , saya ingin bantu anda , group kami anjurkan pelbagai kelas bantuan , ohh risau lagi takut tak boleh hadir ? kelas ni sambil jaga anak pun kita boleh dengar . ya kelas online . kadang-kadang saya sambil mengemas rumah pun boleh dengar kelas online ini . segalanya mudah untuk kit berjaya dan membuat income kita membantu ekonomi rumah tangga.

 Jadi Jangan tunggu-tunggu, setiap saat kita lalui amat berharga untuk kita berjaya dan mendapat income mebantu ekonomi kita .


Jom mesej saya sekarang untuk saya pimpin anda bersama ke angkasa kejayaan . In Shaa Allah . pilihan di tangan kita untuk kita sama-sama membantu ekonomi keluarga kita dengan mudah dan gembira.

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  :)




4 comments: