Wednesday, 9 August 2017

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Berkesan Dan Cepat

Chicken pox ini juga dikenali sebagai cacar air di kalangan orang melayu. Chicken pox atau cacar air adalah penyakit yang mudah berjangkit kepada orang lain disekitarnya , virus yang membawa chicken pox ini ialah virusVaricella-zoster  . Chicken pox atau cacar air menyerang tidak mengenal usia dan jantina, ada yang kena chicken pox ini semasa kanak-kanak malah ramai juga yang kena chicken pox ini ketika dewasa, ibu hamil juga berisiko di jangkiti chicken pox .

Jika kita mempunyai sistem imun yang lemah, kita lagi berisiko diserang chicken pox. Cara rawatan yang dicadangkan ia bergantung pula mengikut peringkat umur, berapa teruknya dan kesihatan peribadi pesakit chicken pox tersebut. Jika kita di jangkiti virus chicken pox ini di sarankan berjumpalah doktor terlebih dahulu untuk mengelakkan sebarang komplikasi yang lebih teruk. 


Video live di bawah ini adalah salah seorang yang alami parut chicken pox yang sangat teruk diseluruh badan, memang terkejut dan kesian sangat . 


Ya teruk kan kesan chicken pox pada Dr. Zamri Rosli ini . Alhamdulillah anda juga boleh hilangkan parut chicken pox seperti dr zamri ini . percayalah .

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)TESTIMONI 9: ZAMRI ROSLI.[ PARUT DEGIL CHICKEN POX HILANG DENGAN SUPPLEMEN SHAKLEE ]
.
Assalamualaikum, nama saya Zamri Rosli. Saya merupakan seorang Pensyarah di salah sebuah universiti tempatan di Bintulu, Sarawak. Saya nak berkongsi pengalaman saya menggunakan produk Shaklee ketika dijangkiti virus chicken pox pada tahun lepas.
.
Pada 12 Oktober 2015 merupakan hari pertama saya dijangkiti virus chicken pox. Selepas 3 hari virus mula mengganas dan menjadi amat serius. Bayangkan seluruh badan dan muka saya mengelembung kesan virus cacar diusia 43 tahun pula tu. Doktor juga telah mengatakan bahawa cacar pada usia saya ini memang akan menjadi sangat teruk berbanding kesan cacar pada usia kanak-kanak.
.
Doktor bagi saya antibiotik yang paling power untuk saya makan bagi membunuh virus dan bagi mengekang ianya dari mengganas. Chicken pox ni kalau kena di usia dewasa memang boleh mencapai tahap yang paling teruk ya. 
.
Saya bertahan di rumah sahaja, isteri menyuruh saya ke hospital melihatkan keadaan saya yang terbaring tidak bermaya, tetapi saya tidak mahu.Tiada ubat untuk cacar ni, saya hanya bergantung kepada painkiller dan antibiotik yang diberi oleh doktor sahaja. Bayangkan kesakitan apabila gelembung-gelembung cacar ni mulai pecah, pedih yang amat. Nak ambil air sembahyang dan ke tandas, Allah saja yang tahu pedihnya.. boleh nangis ooo.. Orang kata kesan parut cacar seperti yang saya alami ini akan mengambil masa hampir setahun lamanya sebelum ianya hilang.
.
Ketika saya perasan saya dah dijangkiti oleh chicken pox, isteri saya mula memberi vitamin Shaklee untuk saya makan. Seingat saya, dia berikan saya satu sachet Nutriferon dan sebiji Garlic Complex. Katanya untuk tingkatkan antibodi saya. Saya tak pikir panjang saya ikut jer cakap dia, sebab saya nak sembuh cepat.Setiap hari “dipaksa” makan dan banyak minum air ok. 
.
Selepas hampir 2 minggu saya menahan kesakitan seluruh anggota badan dan muka akibat kesan cacar yang pecah, akhirnya atas saranan isteri, setiap hari makan Nutriferon dan Garlic Complex juga ubat dari doctor, saya telah sembuh. Kesan cacar tu pula cepat kering. Alhamdulillah masalah kepedihan semakin berkurangan dan waktu malam tu boleh tidur lena.
.
Satu lagi masalah kalau cacar ni bukan saja badan dan muka, tapi sampai ke tekak pedih tak terkira..nak makan pun tak selera. Tiga hari tak lalu makan ok, bertahan dengan air yang diberi oleh isteri sahaja.
.
Oleh kerana saya kurang selera makan masa tu, isteri saya menyarankan untuk mengambil ESP sebagai penambah tenaga walaupun saya agak kurang percaya kesan ESP ni.. magiknya ESP ni boleh buat saya rasa kenyang dan lebih bertenaga la pulak. Sebelum ni saya tak pernah sentuh pun ESP ni, tengok jer isteri saya duk kocok-kocok dan minum. 
.
Sedar tak sedar setelah hampir seminggu selepas gelembung-gelembung bisa pecah, konsisten dengan mengambil ESP, Zinc Complex dan juga vitamin C secara megadose, kesan cacar pada muka dan badan saya telah mengering dengan kadar yang cepat.. happynya rasa masa tu tak tahu nak cakap.. saya masuk kerja minggu ketiga selepas kena cacar, berkurung dalam pejabat je,tak nak jumpa orang, malu.
.
Pada minggu ke empat ada gak kawan-kawan yang tanya.. "uihhh cepat kering cacar you boss" apa produk you guna..saya senyum je malas nak cerita..
.
Untuk mempercepatkan proses pemulihan kesan parut pada wajah, isteri saya juga telah menyarankan saya untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E Complex.. saya kata kat isteri.. mahal tu belanja nak cantikkan kulit muka.. tapi isteri saya kata cuba je dulu untung-untung lagi cepat pulih kesan parut cacar ni. Dia tak bagi saya ambil krim-krim untuk tepek kat muka, katanya kalau nak parut hilang terus, baik rawat secara dari dalaman, ada juga kawan-kawan yang cadangkan pakai krim itu krim ini, tapi saya tak ambil, hanya sapu Bio Oil sahaja dan makan vitamin Shaklee.
.
So saya ikut je saranan isteri untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E secara megadose, walaupun agak kurang yakin pada mulanya, pada usia saya ni mana mungkin kulit boleh pulih semula.. ahhh mustahilah fikir saya.. tapi dah sebab isteri yang suruh makan.. ambik je la..
.
Tapi berkat kesabaran isteri saya tu dalam masa duk makan dan tak makan ESP, VITA C & VITA E tu dalam masa sebulan je, saya nampak perubahan pada parut di badan saya semakin pudar dan hampir pulih sepenuhnya.. so ada la dalam hati saya kata (kalau ku tahu cepat kesan ambik ESP, VITA C & VITA E ni baik aku ambik tanpa miss satu hari pun.. hehe).
.
Alhamdulillah.. berkat kesabaran dan kepercayaan terhadap vitamin-vitamin ni semua, akhirnya parut chicken pox yang penuh di muka dan seluruh badan saya makin pulih sepenuhnya.. Terima Kasih SHAKLEE kerana mengembalikan keyakinan hidupku.
.
Kalau parut chicken pox yang banyak dan degil boleh hilang dengan vitamin Shaklee yang macam saya amalkan ni, setakat parut jerawat apala sangat kan. Korang yang banyak parut jerawat patut cuba vitamin Shaklee ni. Tak cuba tak tau.. dah cuba jatuh cinta beb!
.
Oh ya, isteri saya cakap nanti nak saya cuba VIVIX pulak, nak bagi kulit wajah saya jadi lagi licin gebu halus mulus flawless awet muda katanya.. tak sabar nak cuba VIVIX sebab Vivix ni kata isteri saya produk no 1 Shaklee, kualiti terbaik setanding harganya. 
Inilah kisah #SHAKLEE EFFECT saya.
Sekian, terima Kasih

Saya simpulkan disini , Dr zamri ambil beberapa supplemen shaklee untuk proses hilangkan kesemua parut-parut chicken pox nya . Supplemen itu ialah :- 

1) untuk menguatkan sistem imun , melawan kesakitan yang di alami ketika chicken pox ialah 
Nutriferon dan garlic 

2) ketika chicken pox yang gelembung itu mulai pecah , dr zamri mengambil ESP, zink atau vitalea dan vitamin c

3) untuk menghilangkan parut-parut yang teruk di seluruh badan dr zamri mengambil 
ESP, vitamin c dan vitamin E . 

Kesan parut-parut chicken pox ini, jika tidak di hilangkan dari awal ia akan menjadi parut kekal sehingga bila-bila . bayangkan keseluruhan muka dan badan kita menjadi parut kekal akibat chicken pox . minta jauhla kan . Oleh itu , pemilihan set chicken pox shaklee ini sangat tepat untuk proses pemulihan yang bagus . 

Usah menunggu dan menanguh untuk kembalikan kulit kita yang cantik tanpa parut kekal chicken pox yang mungkin akan buatkan kita rendah diri. 

In Shaa Allah , saya ingin membantu anda sekalian untuk memiliki set chicken pox shaklee ini , boleh hubungi saya . :) 

Hubungi saya segera di :- 

                                                               017 3053031                                          Noraizah Mohd                                    pengedar shaklee anda 






Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan mudah di :- 


Disclaimer  :  Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.







3 comments:

  1. Saya dah pernah kena chicken pox masa umur 6 tahun, memang penuh 1 badan.Rupanya kena masa dewasa lagi teruk ye..

    ReplyDelete
  2. Bagusnya produk ni. Memang tak da bekas dah nampak. Nak suggest kat kawan kalau mcm ni.

    ReplyDelete